Koho volit do Evropského parlamentu - parlamentní strany

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět

Jakou stranu budete volit ve volbách do Evropského parlamentu?

ODS
67
26%
ČSSD
24
9%
KSČM
26
10%
KDU-ČSL
12
5%
SZ
22
9%
jiná
75
29%
nebudu volit
30
12%

Celkem hlasujících: 15 - Celkem hlasů: 256

Jaroslav.Kucera
Člen KS Jihomoravský kraj
Profese: Konfigurační inženýr/programátor
Dal poděkování: 2212 poděkování
Dostal poděkování: 294 poděkování

Re: Koho volit do Evropského parlamentu - parlamentní strany

Příspěvek od Jaroslav.Kucera »

caffeine píše:Co tam dělají ty tři hlasy pro komunisty? nevím jestli je to ta správna strana na prosazování svobody slova :(
Je věcí každého člověka, koho volí. Jsou-li pro něj komunisté v současnosti tou pravou volbou, nikdo mu do toho nemůže mluvit. Já si například pana Ransdorfa velmi vážím, je to jeden z nejvzdělanějších zástupců naší republiky v EU.

PS: Já vždy volím střed nebo mírně doprava. Komunisty jsem nikdy nevolil, pouze hájím svobodu rozhodování...

člen KS Jihomoravský kraj, zakládající člen

caffeine
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od caffeine »

Jaroslav Kučera píše:
caffeine píše:Co tam dělají ty tři hlasy pro komunisty? nevím jestli je to ta správna strana na prosazování svobody slova :(
Je věcí každého člověka, koho volí. Jsou-li pro něj komunisté v současnosti tou pravou volbou, nikdo mu do toho nemůže mluvit. Já si například pana Ransdorfa velmi vážím, je to jeden z nejvzdělanějších zástupců naší republiky v EU.

PS: Já vždy volím střed nebo mírně doprava. Komunisty jsem nikdy nevolil, pouze hájím svobodu rozhodování...
Svoboda rozhodování je pěkná věc, ale hlásit se ke straně stalinistického typu značí, že daný člověk nemá moc pochopení pro svobodu rozhodování nás ostatních :!: a pan Ransdorf je sice vzdělaný to ovšem neznamená že své vzdělání nevyužívá k nepřijatelné demagogii a překrucování historických faktů :x
Jaroslav.Kucera

Svoboda rozhodování je pěkná věc, ale hlásit se ke straně stalinistického typu značí, že daný člověk nemá moc pochopení pro svobodu rozhodování nás ostatních :!: a pan Ransdorf je sice vzdělaný to ovšem neznamená že své vzdělání nevyužívá k nepřijatelné demagogii a překrucování historických faktů
A proč si myslíš, že byl "uklizen" do parlamentu EU?
Alespoň mě připadá, že naše politické strany nominují do Evropského parlamentu osobnosti, které svými názory a vystupováním vyčnívají nad ostatní...a jsou tudíž pro vedení stran potenciálně nebezpečné. Jednoduše je odstavit také nelze, strana by se mohla rozštěpit. Takhle nemají čas na vnitrostranickou politiku a jsou od dění ve své domovské straně do jisté míry odtrženi.
To je alespoň můj, možná mylný, dojem.

caffeine

Příspěvek od caffeine »

Jaroslav Kučera píše:
Svoboda rozhodování je pěkná věc, ale hlásit se ke straně stalinistického typu značí, že daný člověk nemá moc pochopení pro svobodu rozhodování nás ostatních :!: a pan Ransdorf je sice vzdělaný to ovšem neznamená že své vzdělání nevyužívá k nepřijatelné demagogii a překrucování historických faktů
A proč si myslíš, že byl "uklizen" do parlamentu EU?
Alespoň mě připadá, že naše politické strany nominují do Evropského parlamentu osobnosti, které svými názory a vystupováním vyčnívají nad ostatní...a jsou tudíž pro vedení stran potenciálně nebezpečné. Jednoduše je odstavit také nelze, strana by se mohla rozštěpit. Takhle nemají čas na vnitrostranickou politiku a jsou od dění ve své domovské straně do jisté míry odtrženi.
To je alespoň můj, možná mylný, dojem.
Dost dobře nechápu k čemu je mi to dobré, mě je totiž jedno jestli je takový člověk jako p.Ransdorf členem našeho, nebo evropského, případně jakéhokoliv jiného parlamentu kdekoliv v Evropě pro mě je to nepřijatelné :!: nechci tu vyvolávat zbytečný flame ale možná by se vedení této strany mělo rozhodnout jak se bude stavět k extrémistům typu DS, KSČM, REPUBLIKÁNI atd. zdali s nimi chceme spolupracovat a zdali stojíme o jejich voliče, můj osobní názor je že by jsme se měli jednoznačně distancovat od extremistických stran a případným voličům to dát jasně najevo. Můj osobní dojem byl že tato strana chce bojovat za svobodu slova a revizi zbytnělého autorského práva, ne za lepší zítřky a beztřídní společnost :!: to není výtka vedení ale byl bych rád aby se nad tím všichni zamysleli protože v případě že si tohle nevyjasníme, je dost možné že naše zaměření přitáhne velké množství levicových extrémistů a to bych si nepřál
Tito uživatelé poděkovali autorovi caffeine za příspěvek:
V__
Kamil.Paral
Profese: Programátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamil.Paral »

Pokud vám jde o svobodu slova, omezení cenzury Internetu, boj proti Velkému Bratru, a podobně, tak ze stávajících parlamentních stran naprosto nejlépe vychází KSČM. Jakkoliv kontroverzně to zní, je to pravda. Velmi dobře také hlasoval pan Železný. U ostatních poslanců je to poměrně děs a bída. Podrobnosti lze vidět zde:

http://www.laquadrature.net/wiki/Teleco ... reading_CZ
caffeine

Příspěvek od caffeine »

Kamil Páral píše:Pokud vám jde o svobodu slova, omezení cenzury Internetu, boj proti Velkému Bratru, a podobně, tak ze stávajících parlamentních stran naprosto nejlépe vychází KSČM. Jakkoliv kontroverzně to zní, je to pravda. Velmi dobře také hlasoval pan Železný. U ostatních poslanců je to poměrně děs a bída. Podrobnosti lze vidět zde:

otázka je zdali jejich hlasování vychází z úcty ke svobodě jednotlivce, nebo z jejich nevraživosti vůči EU nejsem zastáncem toho že účel světí prostředky takže KSČM nikdy volit nebudu :!: pokud máte jiný názor tak sem s ním a hlavně by mě zajímalo zdali jako strana budeme spolupracovat s KSČM či se jasně distancujeme, případně se budeme rozhodovat podle aktuální situace :!: pro mě osobně je to otázka zásadní a doufám že nejsem sám takže by možná neškodilo si to vyjasnit hned
Kamil.Paral
Profese: Programátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamil.Paral »

Jaroslav.Kucera

Za sebe mohu říci, že s komunisty bych se nespojil ani za nic. A pokud se někdy dostanou do vlády, budu první, kdo bude na náměstí cinkat klíči!
Ale jistě by se našly případy, kdy bychom jejich návrhy v parlamentu podpořili. Není možné posuzovat návrh jen na základě strany, z které vzešel. Jeho faktický obsah je mnohem důležitější.

jzvc
Profese: Admin
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 467 poděkování

Příspěvek od jzvc »

caffeine píše:.... můj osobní názor je že by jsme se měli jednoznačně distancovat od extremistických stran a případným voličům to dát jasně najevo. ...
A sme u toho, CPS svym zpusobem EXTREMISTICKA, takze se distancujeme i od ni ? Vyse uvedenym vynatkem vlastne dochazi k popirani prava na nazor jiste casti obyvatel.

Pokud jde o muj osobi nazor, nedistancovat se od nikoho. Pokud by se pripadne zastupci dostali do parlamentu, pak mi vubec neni proti vuli spolupracovat s kymkoli, kdo podpori cile strany, pokud je samozrejme nebude chtit vymenit za neco v primem rozporu s programem.

A mimochodem, napriklad KSC je zvolena stejne jako ostatni naprosto demokraticky. Tudiz ozancovat ji za extrem = oznacit tech cca 15-20% obyvatel CR za exremisty. Vubec nemluve o tom, ze jiste znacna cast zastupcu CSSD i ODS jsou byvali komuniste. Ti co kandiduji za KCS se tim alespon netaji.
Jaroslav Kučera píše:... Není možné posuzovat návrh jen na základě strany, z které vzešel. Jeho faktický obsah je mnohem důležitější.
To se buhuzel v soucasnosti nedeje. Jedni neco navrhnou a druzi to zamitnou jen proto, ze to navrhli "ti nespravni" a takhle je to stale dokola. Souhlasim s tim, ze mnohem dulezitejsi je CO, nez KDO.
Kamil_Horky
Profese: IT Manager
Dostal poděkování: 5 poděkování

Příspěvek od Kamil_Horky »

Pokud komunisti podpoří náš program, a nebudou za to chtít nějaký extrém, tak se s nimi klidně spojím.
Vím, že to nedopadne, protože na rozdíl od populárních stran KSČM říká dopředu, co chce prosazovat.
A není to nic pro mě, v programu KSČM jsou věci, které bych prostě odhlasovat nemohl, takže koalice s komunisty prostě nedopadne.

Náš pravděpodobný portner je ODS, pokud by nás vyměnili za zelené, bylo by to jednoznačné plus pro tuhle zemi.
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“