Josef.Steinbauer píše:
opravdu tu nikomu neprijde divne ze se tu najednou objevilo tolik trolu, kteri napadaji povolebni startegii s uctem zalozenym v dnech po volbach?
jsou to lide, kteri tu nevystupuji pod jmenem ale pod nejakym anonymnim nickem. zrejme je take, ze ani nemohli, podle jejich nazoru, volit ve volbach piraty ale spise SPD. Je to ovsem po uspechu Piratu ocekavatelne, ze tu nastane masaz

)
NEKRMTE TROLY JSOU JESTE AGRESIVNEJSI, NECHTE JE O HLADU.
PS: sranda je, jak si dekuji navzajem.
Je legrační, že když dojdou argumenty, začne se hned s osočováním. Účet jsem si založil až po volbách z toho důvodu, že když vidím, jak se po volbách chová strana, kterou jsem volil, tak mi z toho vstávají vlasy hrůzou na hlavě. Namísto toho, aby Piráti hledali konstruktivní řešení, tak chtějí slepě trvat na svém? To připomíná chování malého dítěte, které si dupe nožičkou. Nepleťme si zásadovost se vzteklostí či tvrdohlavostí ...
Podívejme se na to, jak se situace může dál vyvíjet. Buď se podaří sestavit vládu, která získá důvěru, nebo ne. Pokud všichni setrvají na svých stanoviscích, tak se vládu sestavit nepodaří. ANO zůstane osamoceno, případně s komunisty. A nebude mít dostatek mandátů. Pro vznik vlády s důvěrou tak zjevně musí někdo ustoupit a nikoliv nadarmo se říká "moudřejší ustoupí". Většině lidí nevadí stíhání představitelů ANO - i přesto jim dali hlas ve volbách. Chtít tedy po ANO vládu "bez Babiše" je nereálné a nerespektující výsledek voleb (a tedy nedemokratické). Jedinou šanci pro vládu s důvěrou je tak hledat model, který to umožní. To může být koaliční vláda nebo menšinová vláda s různou formou podpory (např. opuštění sálu při hlasování o důvěře a dále pak podpora dobrých zákonů).
Nebo se vládu s důvěrou sestavit nepodaří. Napoprvé, napodruhé, napotřetí. To může trvat opravdu hodně dlouho, v řádech měsíců. A pak nové volby? Opravdu si myslíte, že by to dopadlo nějako hodně jinak? No možná by ANO získalo ještě více hlasů a mělo tu většinu samo ...
Pak je ještě třetí varianta vláda bez ANO. Takže opravdu hoooodně široká koalice se značně protichůdnými zájmy. To si v praxi nedovedu představit. Navíc při stejné zásadovosti se STAN bude muset zbavit obviněného poslance, TOP Kalouska a s komunisty a SPD nejde nikdo. Jsem realista - tohle fungovat nebude.
No a nakonec úřednická vláda, to už jsme tu také měli. Ale tohle si asi občané nepřejí, jinak by nedali tolik hlasů pro ANO. I když by to asi byla jediná schůdná varianta, pokud by ANO souhlasilo (vědomo si toho, že předčasné volby by ji ještě více posílily).
A kde v tom jsou Piráti? Když podpoří ANO, mají šanci získat kredit konstruktivní strany, které nejde o vlastní prospěch. Strany, která se chce podílet na řešení. A to opravdu nemusí znamenat jít do vlády s ANO. Nebo získají nálepku malé nekonstruktivní strany a zapadnou ve víru událostí ... Píši jak to sám cítím, možná se pro většinovou společnost mýlím. Ale za sebe říkám, že pokud se Piráti nebudou chovat konstruktivně a dojde k předčasným volbám, můj hlas už nedostanou. Svoji šanci tím promarnili.
Nebo vidíte nějaké jiné varianty?