Povolební strategie

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Josef.Kadlecek
Člen KS Praha
Profese: revizní technik elektro, energetik
Dal poděkování: 704 poděkování
Dostal poděkování: 759 poděkování

Re: Povolební strategie

Příspěvek od Josef.Kadlecek »

Miroslav_Krsek píše:...Jeho lhaní o tom kde vzal peníze ...Lež o tom kdo vlastnil Čapí hnízdo ...
... jeho podnikání v šedé zóně ...za hranou této hranice.

Tento člověk není rozhodně nevinný. ...
Lhavost bájivá se jmenuje jeho diagnóza. To, že do české politiky přivedl slovo lež namísto do té doby užívanou nepravdu, je stejně křivé, jako jeho (bez)páteř. A kudlu do zad vráží s největším potěšením, včera o tom mluvil p. Zaorálek v Ud.,kom na ČT, Rada z Agro Jevišovice, atd., atd.

AB nemůže nechybět dobrý přítel, ale obávám se, že ho potká až na pravdě Boží (teda spíš peklí).

Etiku nelze nacpat do zákona a AB toho plnými doušky zneužívá. S tím ale bojovali již staří Řekové...
Jemu opravdu fyzicky chybí v mozku centrum, kdo ostatním lidem sídlí emoce. Babiak&Hare, Koukolík, Hnízdil,... Film Ryba smrdí od hlavy.
Poddaní nebo kořist, jiné dělení nemá.
Prostě - s ním NE!
Nechci pro Piráty polibek smrti jako zažili všichni, díky nimž si nahrabal své miliardy.
Ne znamená ne!
Tito uživatelé poděkovali autorovi Josef.Kadlecek za příspěvek:
V__
Existuje princip: je hrází pro jakékoli informace, odolává všem argumentům a úspěšně drží lidi ve věčné ignoranci: zavrhnout věc ještě před prozkoumáním
Herbert Spencer, 1820-1903 https://cs.wikipedia.org/wiki/Herbert_Spencer
Za sebe - mám vás všecky rád. Akorát před fanatickými "souložníky teoretiky" mě i u Pirátů naučilo se už mít na pozoru.
Neomylné lidi bez váhání devitalizovat!
rst
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: ...
Dal poděkování: 186 poděkování
Dostal poděkování: 173 poděkování

Příspěvek od rst »

A kdo je čistý? Kmotři z ODS a jejich Topolánkovsko- Nečasovská partaj, kterou načas sklidili? S kým chcete kua dál něco řešit? Není partaje se kterou by se dalo něco prosadit a mělo to možnost projít parlamentem, pokud bychom k tomu přistupovali vašim přístupem "všichni máte cejch, jen my jsme křišťál". S tím ne, s tím ne, s tím ano pokud...
Asi nejlepší řešení po pokusu Babiše sestavit vládu, bude úřednická vláda, kterou už jsme tu měli. A že to Zeman udělá znova je snad bez debat. Když se hold někdo nedomluví, tak se nedomluví. Otázkou je, kolik lidí půjde znova k předčasným volbám za rok, rok a půl, co bude vládnout vláda bez důvěry.
Tito uživatelé poděkovali autorovi rst za příspěvky (celkem 2):
Wir, V__
Karel666
Profese: Mám
Dal poděkování: 34 poděkování
Dostal poděkování: 45 poděkování

Příspěvek od Karel666 »

TomasMikus píše: tak to je opravdu dětinské, všechno má svůj čas není kam spěchat a je třeba nechat věcem přirozený spád a dělat věci krok za krokem Ano vyhrálo volby, na začatku seznamu je tedy vyčkat až babiš sestaví vladu a tím to pro následující týdny končí je to teď na nich jen na nich a případných koaličních partnerech v každé straně se musí proces vyjednávání uvnitř i naven nejprve dokončit pak je na řadě zeman a pak teprve bude mít smysl uvažovat o tom zda piráti mají možnost do celé věci zasáhnout. Tohle histerické žvanění o spolupráci s Ano a o předčasných volbách o podobné hlouposti nemají vůbec racionální základ. Piráti mají svůj program a ten mohou začít uskutečňovat v konkrétních bodech lze začít měnit věci připravovat zákony atd. a navrhovat je ve sněmovně.

Jaké teoretické žvanění a dětinskost? Umíš matematiku základní školy? Kolik je poslanců? 200? ANO má 78? SPD 22? To dává 100lidí? Kolik musíš mít na schválení něčeho? 101?

Takže máme situaci, kdy každej je morální až za hrob a každej chce "dodržet" slovo a v parlamentu ti co se pasují do pozice těch nejmorálnějších a těch co nechtějí zradit voliče. Jsou postaveny před dvě volby
1) nové volby, protože s SPD ani babišem se nemluví, ale jelikož mají 100poslanců nic neschválíte, ani to předsedu sněmovny...
2) Prostě porušíte slovo a budete spolupracovat

Jasně můžeš si hrát a debatovat měsíc o koalicích, národní frontě proti nesystémovým stranám nebo demokratickým apod. nemysli, ale stejkně odsoouváš rozhodnutí, kteér piráti a ti další co o sobě říkají "jediné demokratické strany", že buď budou nové volby nebo budete mluvit s těmi o kterých jste slibovali, že mluvit nebudete. A farizejské je říkat, že musíme jednat a přitom lidem neříct jak jste se rozhodli o té první základní otázce...

A to už nekomentuju to foopaaa Ivana Bartoše, že po každém jednání slibuje předsedu někomu jinému... Když Michálek má právní vzdělání, tak mohl upozornit, že cokoliv slibovat je blbost, když právě předseda má právo třetí volby premiéra což Fiala ví a proto se o to tak pere, zatímco Ivan podle mě dle toho co čtu jak jedná jaksi ani neví proč to každej chce...
Tito uživatelé poděkovali autorovi Karel666 za příspěvek:
V__
Miroslav_Krsek
Profese: IT technik, student, podnikatel
Dal poděkování: 7 poděkování
Dostal poděkování: 16 poděkování

Příspěvek od Miroslav_Krsek »

Karel666 píše:
Takže máme situaci, kdy každej je morální až za hrob a každej chce "dodržet" slovo a v parlamentu ti co se pasují do pozice těch nejmorálnějších a těch co nechtějí zradit voliče. Jsou postaveny před dvě volby
1) nové volby, protože s SPD ani babišem se nemluví, ale jelikož mají 100poslanců nic neschválíte, ani to předsedu sněmovny...
To není pravda. Piráti mají stanovisko že nepůjdou s ANO, jestliže tam bude Babiš / Faltýnek a potažmo lidé napojení na Agrofert. ANO tedy může udělat jednoduchý ústupek a odvolat tyto lidi. V tomto případě by tedy teoreticky byla otevřená možnost spolupráce. I další strany by se v tomto případě nejspíše usnesly na případné spolupráci.

V podstatě teď vše záleží na hnutí ANO. Každý normální demokratický celek by měl rozhodnout o odvolání a díky tomu být schopný sestavit vládu.
Je tedy hnutí ANO demokratické, nebo je pod diktátorským vedením slovenského miliardáře ?
Tito uživatelé poděkovali autorovi Miroslav_Krsek za příspěvky (celkem 2):
JakubPl, V__
TomasMikus
Příznivec Pirátů – Praha
Profese: biolog
Dal poděkování: 62 poděkování
Dostal poděkování: 99 poděkování

Příspěvek od TomasMikus »

Martin.Kucera píše:
Radim.Stach píše:Můžeme si myslet, že Babiš to a tohle, poliši navrhli to a tohle, ale dokud není pravomocně odsouzen, pak bychom k němu měli přihlížet jako k nevinému. A až padne rozsudek, tak podle toho konat- důvěra, nedůvěra apod.. Ale my přeci nejsme soudci.
Četl jsem k tomu názor podobný tomu co před chvílí napsal Josef Steinbauer:
"procetl jsem si co vlastne Babis udelal. Ucelove vyvedl ze sveho vlastnictvi jednu spolecnost aby splnovala podminky pro obdrzeni dotace, po uplynuti doby po kterou je musela splnovat spolecnost zase zpatky do sveho vlastnictvi prevedl. Z moralniho hlediska je vina naprosto jasna, z pravniho neexistuje sance ze by byl odsouzen, zakon zadny porusen nebyl. Neni ani sance ze by dotaci musel vratit, pravidla porusena nebyla. Na Zapade by takovy clovek v politice skoncil, na Vychode je to normalni zpusob podnikani, delaji to vsichni, volicum to nevadi."
Tak tohle mě rozpálilo do běla to snad není možné aby něco takového tady veřejně pronášel plnokrevný pirát. jen na okraj najděte si prosím něco tom co je účelové chování např. s ohledem na korunové dluhopisy cituji z článku který vřele doporučuji "Pokud se někdo domnívá, že Andrej Babiš a Agrofert jenom využili díru v zákoně a že se ničeho nedopustili, je zcela na omylu, neboť Soudní dvůr Evropské unie již léta judikuje, že jakýkoliv účelový právní úkon, jehož smyslem je pouze vyhýbání se zdanění, je neplatný, neboť se jedná o obcházení zákona. https://echo24.cz/a/wvX7v/agrofert-ucel ... licie-mlci takže finanční úřad má povinnost a také nástroje jak babišovi daně doměřit . A je třeba prověřit zda došlo k porušení zákona. Ohledně čapího hnízda je to ještě horší. Takže jste na velikém omylu, pokud se prokáže účelové jednání bude muset minimálně dotaci vrátit a v horším zaplatit pokutu a pokud se prokáže že je to podvod půjde do vězení. A poslední věc která mě opravdu šokuje ten Váš výklad viny a neviny.
Předně politická funkce není občanským právem, každý občan má možnost kandidovat na co chce, ale nemá právo tu funkci získat. Získá ji pouze pokud přesvědčí své voliče. Pokud myslíte vážně odvolatelnost politiků tak by jste měli souhlasit s tím že pokud je oprávněné podezření že už důvěru voličů nemá musí přijít o funkci. Zastávat nějakou funkci není občanským právem ale ctí a závazkem takže tam NAOPAK PLATÍ PRESUMPCE VINY. Až bude stát před soudem tak tam bude na soudu vinu prokázat ale pokud jde o jeho voliče tak tam je prokazování na něm ne na jeho voličích.
Tito uživatelé poděkovali autorovi TomasMikus za příspěvky (celkem 4):
Jiri.Koudelka, JakubPl, Rostislav.Reha, V__
Martin.Kucera
Člen KS Moravskoslezský kraj
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 561 poděkování
Dostal poděkování: 12523 poděkování

Příspěvek od Martin.Kucera »

TomasMikus píše:Tak tohle mě rozpálilo do běla to snad není možné aby něco takového tady veřejně pronášel plnokrevný pirát.
Jestli to má být směřováno vůči mně, tak nevím proč tak ostře. Plnokrevný pirát nemůže veřejně citovat, co někde četl?
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvek:
V__

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Idaho
Profese: právník
Dal poděkování: 32 poděkování
Dostal poděkování: 436 poděkování

Příspěvek od Idaho »

Miroslav_Krsek píše:
Karel666 píše:
To není pravda. Piráti mají stanovisko že nepůjdou s ANO, jestliže tam bude Babiš / Faltýnek a potažmo lidé napojení na Agrofert. ANO tedy může udělat jednoduchý ústupek a odvolat tyto lidi. V tomto případě by tedy teoreticky byla otevřená možnost spolupráce. I další strany by se v tomto případě nejspíše usnesly na případné spolupráci.

V podstatě teď vše záleží na hnutí ANO. Každý normální demokratický celek by měl rozhodnout o odvolání a díky tomu být schopný sestavit vládu.
Je tedy hnutí ANO demokratické, nebo je pod diktátorským vedením slovenského miliardáře ?
Přesně. Jen AB dává najevo, že mu jde o jeho osobu a ne o program ANO či cokoli jiného. Trvá na své účasti ve vládě a nepřistoupí na to, aby ve vládě neseděly jeho prověřené kádry. Jen dává najevo, že opravdu platí ANO = (AB + Agrofert), ostatní jsou do počtu. Jedna strana tak nechce ustoupit ani o píď a ostatní se tomu tak mají přizpůsobit, jinak jsou nestátotvorní. Jediná smůla je, že voliči ANO tuto skutečnost asi nevidí.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Idaho za příspěvky (celkem 2):
JakubPl, V__
TomasMikus
Příznivec Pirátů – Praha

Martin.Kucera píše:
TomasMikus píše:Tak tohle mě rozpálilo do běla to snad není možné aby něco takového tady veřejně pronášel plnokrevný pirát.
Jestli to má být směřováno vůči mně, tak nevím proč tak ostře. Plnokrevný pirát nemůže veřejně citovat, co někde četl?
ostře proto protože piráty považuji za etalon morálky a když mi někdo shazuje růžové brýle tak mě to bolí. Tak mi prosím neubližujte a už nerelativizujte prohřešky člověka, který je ztělesněním toho nejkrystaličtějšího průseru naší země, kdy stbácko bolševický "estblišment" si rozebral před našimi zraky tuto zemi a dnes nám káže z pozice nakradených miliard o morálce. Prostě už ne. Takže když někdo z pirátů začne polemizovat tímto způsobem mrzí mě to protože mám na Vás na piráty úplně jiná měřítka, zase dokážu poprvé od 90. let někomu věřit a chci věřit i přes to že jsem nevěřící Tomáš
Tito uživatelé poděkovali autorovi TomasMikus za příspěvek:
V__
Martin.Kucera
Člen KS Moravskoslezský kraj
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 561 poděkování
Dostal poděkování: 12523 poděkování

Příspěvek od Martin.Kucera »

TomasMikus píše:Takže když někdo z pirátů začne polemizovat tímto způsobem mrzí mě to
Ach jo. Tak znovu. Já jsem citoval názor, který jsem četl. To přece neznamená (a proč by taky mělo), že se s ním stoprocentně ztotožňuji, natož že chci něčí prohřešky relativizovat.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvek:
V__

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

TomasMikus
Příznivec Pirátů – Praha

Karel666 píše:
TomasMikus píše: tak to je opravdu dětinské, všechno má svůj čas není kam spěchat a je třeba nechat věcem přirozený spád a dělat věci krok za krokem Ano vyhrálo volby, na začatku seznamu je tedy vyčkat až babiš sestaví vladu a tím to pro následující týdny končí je to teď na nich jen na nich a případných koaličních partnerech v každé straně se musí proces vyjednávání uvnitř i naven nejprve dokončit pak je na řadě zeman a pak teprve bude mít smysl uvažovat o tom zda piráti mají možnost do celé věci zasáhnout. Tohle histerické žvanění o spolupráci s Ano a o předčasných volbách o podobné hlouposti nemají vůbec racionální základ. Piráti mají svůj program a ten mohou začít uskutečňovat v konkrétních bodech lze začít měnit věci připravovat zákony atd. a navrhovat je ve sněmovně.

Jaké teoretické žvanění a dětinskost? Umíš matematiku základní školy? Kolik je poslanců? 200? ANO má 78? SPD 22? To dává 100lidí? Kolik musíš mít na schválení něčeho? 101?

Jasně můžeš si hrát a debatovat měsíc o koalicích, národní frontě proti nesystémovým stranám nebo demokratickým apod. nemysli, ale stejkně odsoouváš rozhodnutí, kteér piráti a ti další co o sobě říkají "jediné demokratické strany", že buď budou nové volby nebo budete mluvit s těmi o kterých jste slibovali, že mluvit nebudete. A farizejské je říkat, že musíme jednat a přitom lidem neříct jak jste se rozhodli o té první základní otázce...

A to už nekomentuju to foopaaa Ivana Bartoše, že po každém jednání slibuje předsedu někomu jinému... Když Michálek má právní vzdělání, tak mohl upozornit, že cokoliv slibovat je blbost, když právě předseda má právo třetí volby premiéra což Fiala ví a proto se o to tak pere, zatímco Ivan podle mě dle toho co čtu jak jedná jaksi ani neví proč to každej chce...

vy se bavíte o matematickém problému já o morálním, o prosté lidské slušnosti. dále bych se už jen opakoval
Tito uživatelé poděkovali autorovi TomasMikus za příspěvek:
V__
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“