Informace z poslaneckého klubu
Moderátor: Komise předsedajících
Pravidla fóra
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: ...
- Dal poděkování: 186 poděkování
- Dostal poděkování: 173 poděkování
Re: Informace z poslaneckého klubu
Měli bychom aktualizovat stanovy ve věci mimořádných hlasování k mimořádným situacím, které mohou nastat a kde může stanovisko poslaneckého klubu svým hlasováním v PS vyjádřit názor za pirátskou stranu, se kterým se nebude ztotožňovat členská základna. Většina rozhodnutí v PS se neshvaluje ze dne na den.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi rst za příspěvky (celkem 2):
- Robert.Magni, V__
- bape
- Příznivec Pirátů – Vysočina
- Profese: Invalidní důchodce
- Dal poděkování: 53 poděkování
- Dostal poděkování: 27 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Já myslím, že to bylo zasedání poslaneckého klubu a ti dostali důvěru strany. Mělo by se jim trochu věřit a trochu je podpořit. Hlasovat o každé věci se totiž asi fakt nedá.Radim.Stach píše:Rozum říká, že je to správné rozhodnutí, které respektuje výsledek voleb. Druhé já říká, proč o tom nerozhodovalo CF? Jedná se o docela zásadní stanovisko.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi bape za příspěvky (celkem 4):
- Radek.Strouhal, Rostislav.Reha, Lenka.Kozlova, V__
- bape
- Kontaktovat uživatele:
Ivan Bartos na FB: Cituji kolegu: "...jediné tři případy, kdy vítězná strana neměla premiéra i předsedu PS byla OPO smlouva a dvě situace, končící nákupem přeběhlíků (paradoxně v obou případech se tomu věnovala ODS)...na základě těchto zkušeností si fakt nejsem vědom, že by existovala nějaká souvislost s rozdělením těch funkcí a ohrožením demokracie..."Michael.xChaos.Polak píše:Bude nějaké stanovisko (aspoň vnitrostranicky) k tomu, proč právě zástupce ANO a ne zástupce ODS? Tímto krokem ANO získalo všechny 3 pokusy na sestavení vlády...
- Tito uživatelé poděkovali autorovi bape za příspěvky (celkem 3):
- Radek.Strouhal, Robert.Magni, V__
- Ivo.Vlasaty
- Místní předsednictvo
- Dal poděkování: 2661 poděkování
- Dostal poděkování: 1345 poděkování
Argumenty, s jakými se klub rozhodl podpořit Vondráčka a nepostavit třeba truc-kandidáta, by se hodily. I když mě jsou asi celkem jasné.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivo.Vlasaty za příspěvky (celkem 3):
- Radek.Strouhal, Robert.Magni, V__
pápá strano
dosluhující člen strany, příznivec českobudějovického komunálního týmu
-
Jenže byl schválen jistý kodex Pirátského poslance https://redmine.pirati.cz/attachments/d ... slance.pdfbape píše:Já myslím, že to bylo zasedání poslaneckého klubu a ti dostali důvěru strany. Mělo by se jim trochu věřit a trochu je podpořit. Hlasovat o každé věci se totiž asi fakt nedá.Radim.Stach píše:Rozum říká, že je to správné rozhodnutí, které respektuje výsledek voleb. Druhé já říká, proč o tom nerozhodovalo CF? Jedná se o docela zásadní stanovisko.
a ten říká v části Závazek vůči Pirátské straně v bodu 2 a 3 co?
Navíc píšu o mimořádkách, ne o každém rozhodnutí.
- bape
- Kontaktovat uživatele:
To chápu, ale přece se ví už nějakou dobu, že je tu návrh na Fialu a Vondráčka. Mohlo tedy CF doporučit koho mají podpořit. Proč nekonalo? Ono po bitvě je každý generál.Radim.Stach píše:Jenže byl schválen jistý kodex Pirátského poslance https://redmine.pirati.cz/attachments/d ... slance.pdfbape píše:Já myslím, že to bylo zasedání poslaneckého klubu a ti dostali důvěru strany. Mělo by se jim trochu věřit a trochu je podpořit. Hlasovat o každé věci se totiž asi fakt nedá.Radim.Stach píše:Rozum říká, že je to správné rozhodnutí, které respektuje výsledek voleb. Druhé já říká, proč o tom nerozhodovalo CF? Jedná se o docela zásadní stanovisko.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi bape za příspěvky (celkem 2):
- Robert.Magni, V__
-
- Dal poděkování: 237 poděkování
- Dostal poděkování: 508 poděkování
A hlavně pokud tomu dobře rozumím, nerozporuješ rozhodnutí jako takové, ale chceš aktualizovat stanovy, aby takové situace správně reflektovaly, je to tak?Radim.Stach píše:Jenže byl schválen jistý kodex Pirátského poslance https://redmine.pirati.cz/attachments/d ... slance.pdfbape píše:Já myslím, že to bylo zasedání poslaneckého klubu a ti dostali důvěru strany. Mělo by se jim trochu věřit a trochu je podpořit. Hlasovat o každé věci se totiž asi fakt nedá.Radim.Stach píše:Rozum říká, že je to správné rozhodnutí, které respektuje výsledek voleb. Druhé já říká, proč o tom nerozhodovalo CF? Jedná se o docela zásadní stanovisko.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Adam za příspěvky (celkem 2):
- Robert.Magni, V__
-
Ano, s rozhodnutím klubu v tomto případě souhlasím. Jen si myslím, že by bylo dobré upravit stanovy pro hlasování v mimořádných situacích(zkrácení doby projednávání až k hlasování atd.), kde než by se CF dotrolilo k rozhodnutí, tak by bylo po všem.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi rst za příspěvky (celkem 2):
- Robert.Magni, V__
- Vojtech.Pikal
- Kontrolní komise
- Profese: politik, informatik
- Dal poděkování: 11092 poděkování
- Dostal poděkování: 8913 poděkování
Pro ty - kterým se rozhodnutí klubu nelíbí - pořád máte možnost mimořádného přezkumu, do cca 20.11., pokud chcete.
Máme předpisy postavené tak, aby zvolení zástupci byly pod demokratickou kontrolou, takže do toho, jestli si myslíte, že zrovna tohle je rozhodnutí klubu, které chcete negovat. Na sebrání podpory je podle stanov 14 dní, pokud se sebere, výkon rozhodnutí se pozastaví (tedy asi volné hlasování pro poslance, které je stejně tajné).
Ale já bych chtěl říct, že jsem kandidovali do sněmovny, nikoliv nezbytně do vlády. Našim cílem je, aby sněmovna mohla co nejdříve začít pracovat a začít třeba hlasovat o vydání některých osob k trestnímu stíhání. Chceme pracovat, nikoliv blokovat volbu předsedy sněmovny. Fiala je určitě kvalitní kandidát, ale bez podpory ANO nebo SPD nemůže být zvolen.
Tedy, pokud nechcete fabulovat s nepřítomnostmi, neplatnými lístky apod.
Máme předpisy postavené tak, aby zvolení zástupci byly pod demokratickou kontrolou, takže do toho, jestli si myslíte, že zrovna tohle je rozhodnutí klubu, které chcete negovat. Na sebrání podpory je podle stanov 14 dní, pokud se sebere, výkon rozhodnutí se pozastaví (tedy asi volné hlasování pro poslance, které je stejně tajné).
Ale já bych chtěl říct, že jsem kandidovali do sněmovny, nikoliv nezbytně do vlády. Našim cílem je, aby sněmovna mohla co nejdříve začít pracovat a začít třeba hlasovat o vydání některých osob k trestnímu stíhání. Chceme pracovat, nikoliv blokovat volbu předsedy sněmovny. Fiala je určitě kvalitní kandidát, ale bez podpory ANO nebo SPD nemůže být zvolen.
Tedy, pokud nechcete fabulovat s nepřítomnostmi, neplatnými lístky apod.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvky (celkem 10):
- Marek.Necada, bape, Jan.Adam, Jiri.Ulip, Pavel.Moravec, Robert.Magni, Ivo.Vlasaty, Jaroslav.Nemec, Lenka.Kozlova, V__
- Lukas.Novy
- Profese: auditor kyber. bezpečnosti, muž z Brna
- Dal poděkování: 2413 poděkování
- Dostal poděkování: 3128 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Mimoradny prezkum jako nastroj je davno vyrazen z provozu kvuli tomu, ze se za neplaceni clenskych prispevku nevyhazuje.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Lukas.Novy za příspěvek:
- V__
Máte pocit, že Vás KK nebo jiný funkcionář šikanuje, pomlouvá či zesměšňuje? Nejsem právník, ale zastoupím Vás v jednání s přezkumnými orgány. Pište nestranickému ombudsmanovi na ombudsman@krtek.net
Tel: 777-5-KRTEK