Ahoj!
jsem David František a stal jsem se vedoucím ZO. V tuhle chvíli ještě přebírám agendu od Markéty a roztáčím maily jednotlivým původním spolupracovníkům (takže se vám dost pravděpodobně ještě ozvu), ale je tu pár věcí které se dají dělat už teď.
A byl bych moc rád, kdybychom se na ně společně vrhli - bez dobrovolníků totiž nic smysluplného v ZO nevymyslím:)
Co se dá dělat a s čím potřebuji pomoc?
a) jste v kontaktu s nějakou zahraniční pirátskou stranou? Chcete být v kontaktu s nějakou pirátskou zahraniční stranou? Skvěle, ozvěte se a dáme to dohromady, přes léto snad stihneme i nějaké ty návštěvy.
b) umíte překládat? Angličtina, němčina, francouzština či italština? Super, můžeme společně zpřístupňovat naše materiály zahraničním Pirátům a naopak.
c) hledám pár lidí se základním analytickým myšlením, trochou diplomatických schopností a vůlí systematizovat. Čeká nás větší audit toho, jak se sestavoval společný evropský program a co kde dřelo a určitě s tím ocením pomoc od jednoho či dvou lidí. Momentálně jsem k tomu zaregistroval řadu výhrad a bylo by myslím velmi užitečné rozkrýt jasnou chronologii co kdy kdo chtěl a kde třeba mají naše postupy ještě rezervy.
d) pracujete v rezortním týmu? Chcete pomáhat s filtrováním a předpřípravou informací z Evropského parlamentu k vašemu tématu pro zbytek vašeho týmu? Ozvěte se, budeme pomalu dávat dohromady přesný proces a strukturu, přes léto se připravíme a v září začneme pracovat.
e) baví vás mediální rešerše? Začínám práce na nové strategii ZO a v rámci ní bude třeba vyhodnotit v jaké kondici jsou jednotlivé pirátské strany v zahraničí a kde se třeba dají hledat relevantní nepirátští partneři a jaká je jejich historie a rizika.
Jak se přihlásíte k práci? Napište mi na david.wagner@pirati.cz, probereme co se dá dělat a pak sem vyvěsím na čem jsme se dohodli a do kdy. A samozřejmě...budu rád když se nejen přihlásíte, ale i se třeba zamyslíte, jestli někdo z vašeho okolí nemá chuť se zapojit.
Díky moc a těším se
DFW