Nejnovější kauza ohledně JCDecaux (Krausová - Tenzer)

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Viktor.Derka
Profese: Právník
Dal poděkování: 335 poděkování
Dostal poděkování: 894 poděkování

Re: Nejnovější kauza ohledně JCDecaux (Krausová - Tenzer)

Příspěvek od Viktor.Derka »

Jan.Hora píše: 23 říj 2019, 09:33 Nemyslím si že to je argumentační faul. To čtvrcení už bylo zahájeno pár stránek zpátky. Můžu se plést, ale pochybuju že skončí s tím když sem Míša s Jakubem něco napíšou.
Jediný, kdo zde zmínil OFFTOPIC(aspoň jediný, u koho jsem to zaznamenal), že by MK měla rezignovat i na funkci zastupitelky, byl @Jaroslav.Nemec. Naopak jak v úvodním postu od DFW, i ode mě či jiných padlo, že nám jde o vysvětlení věci, sebereflexi, a případně upřímně míněnou omluvu s přiznáním chyby.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Viktor.Derka za příspěvky (celkem 2):
Dan.Lestina, Adam.Vyplel
Ladislav.Dvorak
Komunální zastupitel/ka
Dal poděkování: 316 poděkování
Dostal poděkování: 258 poděkování

Příspěvek od Ladislav.Dvorak »

Jan.Hora píše: 23 říj 2019, 09:10 Já bych jen poznamenal, že týkat se tahle situace mě, taky bych sem už nic nepsal. Z vlákna je evidentní, že jakmile sem Míša nebo Jakub něco napíšou, následovat bude poprava čtvrcením (leda že by napsali oba že okamžitě rezignujou na všechny funkce a ukončují členství - v takovém případě by následoval tanec na jejich hrobech).

Uvědomte si prosím, že postavit se rozzuřenému virtuálnímu davu je velký nápor na psychiku (málokdo to zažil, ale ti co ano, ti vědí o čem mluvím). A všechnu čest výjimkám, ale tady nikoho nezajímá vyjádření aktérů, to možná platilo na začátku. Hejno se změnilo v dav dychtící po krvi.

Když jsem s Míšou naposledy mluvil, říkal jsem jí že tohle vlákno by mohlo vyprodukovat něco přínosnýho (byť je to pro ní a Jakuba strašně nepříjemný téma), pokud pirátstvo nebude mít cíl v podobě konkrétních lidí a bude se držet věcnýho obsahu (tj. pokud to s Jakubem nebudou sami rozviřovat příspěvky a nechají běžet diskusi). Takže pokud máte pocit, že je blbě že sem ani jeden nenapíše, možná za to trochu můžu já.

Děkuju všem výjimkám, které se snaží vrátit k obsahu Davidova postu a věcně se pobavit jestli fakt máme problém a co bychom s ním měli dělat. I když se s váma přu, tak si myslím že má smysl se o tom bavit a snažit se něčeho dobrat.
Jenže tady jde o to, že radši komunikují s médii nebo na soc. sítích, než s vlastní stranou na fóru. I kdyby sem napsali jen jeden příspěvek ve kterém by to popsali z vlastního úhlu a na konec dopsali, "Sorry, je to pro mě moc náročné na nervy, už sem psát víc nebudu", tak to lidi ocení. Místo toho tu je vedena košatá diskuze, kdy mnohdy je argumentováno že neznáme všechny podrobnosti, ale hlavní "aktéři" je nejsou ochotni popsat z vlastního pohledu.
Mělo by být snad primární slušností každého Piráta, že pokud se s ním či o něm vede nějaký spor, tak napíše alespoň jeden jediný příspěvek do daného tématu osobně, abychom nemuseli spekulovat co překroutila média a co je skutečnost.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ladislav.Dvorak za příspěvky (celkem 9):
Marek.Necada, Marketa.Gregorova, Dan.Lestina, Vit.Fux, Stanley, Antonino.Milicia, anon539, Dominika.Michailidu, Fireman142
MS P4 | ladislav.dvorak@pirati.cz | mobil: 72I 72I 2O2
Jiri.Belsan
Dal poděkování: 786 poděkování
Dostal poděkování: 647 poděkování

Příspěvek od Jiri.Belsan »

Mohu se zeptat jak zmiňováný email o šéfce PO nebo probíraná VŘ souvisí s projednávanou kauzou? Pojďme se vrátit k tomu, co je Pirátům vlastní a to je diskuze pomocí faktů a argumentů. Příspěvky které nabádají k "nepraní špinavého prádla" chápu spíš tak, že autoři prosí přispěvatele, aby si před napsáním příspěvku zamysleli, zda jejich příspěvek může diskuzi posunout dále a zda náhodou nemůže napáchat více škody než užitku. Nemyslím si, že by chtěl někdo někomu zakazovat vyjádřit svůj názor zde.
I mé srdce je již vylito. Děkuji za pozornost.
Naposledy upravil(a) Jiri.Belsan dne 23 říj 2019, 12:59, celkem upraveno 1 x.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jiri.Belsan za příspěvky (celkem 5):
Ladislav.Dvorak, Viktor.Mahrik, Jan.Hora, Antonino.Milicia, Fireman142
sam
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: zdravotník, student
Dal poděkování: 3 poděkování

Příspěvek od sam »

Ladislav.Dvorak píše: 23 říj 2019, 09:51 Jenže tady jde o to, že radši komunikují s médii nebo na soc. sítích, než s vlastní stranou na fóru. I kdyby sem napsali jen jeden příspěvek ve kterém by to popsali z vlastního úhlu a na konec dopsali, "Sorry, je to pro mě moc náročné na nervy, už sem psát víc nebudu", tak to lidi ocení.
Ano.
Ondra.kl
Příznivec Pirátů – Moravskoslezský kraj
Profese: IT administrátor
Dal poděkování: 258 poděkování
Dostal poděkování: 1393 poděkování

Příspěvek od Ondra.kl »

Ladislav.Dvorak píše: 23 říj 2019, 09:51 I kdyby sem napsali jen jeden příspěvek ve kterém by to popsali z vlastního úhlu ...
To co hledáš najdeš v druhém příspěvku tohoto vlákna: viewtopic.php?p=643409#p643409
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondra.kl za příspěvky (celkem 3):
Vojtech.Pikal, Antonino.Milicia, Fireman142
Jaroslav.Nemec
Komunální zastupitel/ka
Profese: výtvarník
Dal poděkování: 653 poděkování
Dostal poděkování: 704 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaroslav.Nemec »

Ondra.kl píše: 23 říj 2019, 10:07
Ladislav.Dvorak píše: 23 říj 2019, 09:51 I kdyby sem napsali jen jeden příspěvek ve kterém by to popsali z vlastního úhlu ...
To co hledáš najdeš v druhém příspěvku tohoto vlákna: viewtopic.php?p=643409#p643409
A nepsal to Ladislav ve své první větě?
Ladislav.Dvorak píše: 23 říj 2019, 09:51 Jenže tady jde o to, že radši komunikují s médii nebo na soc. sítích, než s vlastní stranou na fóru.
Neodkazuješ na příspěvek s odkazem na nějaké vyjádření pro média. To si členská základna již nezaslouží zde na fóru text určený ji, ne čtenářům Parlamentních listů?

Doplnění: Odvolání Jakuba se řeší mimochodem zde: viewtopic.php?f=350&t=49201
Tito uživatelé poděkovali autorovi Jaroslav.Nemec za příspěvek:
anon539

výtvarník, kurátor architektonických výstav
http://jarnemec.cz

Ladislav.Dvorak
Komunální zastupitel/ka
Dal poděkování: 316 poděkování
Dostal poděkování: 258 poděkování

Příspěvek od Ladislav.Dvorak »

Ondra.kl píše: 23 říj 2019, 10:07
Myslel jsem tak něco jako lidského, přímo do fóra. A třeba i od Míši...
Tito uživatelé poděkovali autorovi Ladislav.Dvorak za příspěvky (celkem 2):
Jaroslav.Nemec, anon539
MS P4 | ladislav.dvorak@pirati.cz | mobil: 72I 72I 2O2
Vojtech.Pikal
Kontrolní komise
Profese: politik, informatik
Dal poděkování: 11092 poděkování
Dostal poděkování: 8913 poděkování

Příspěvek od Vojtech.Pikal »

Vážení, Pirátské listy jsou určeny i pro publikaci osobních názorů a pohledů členů (i nečlenů, pokud by měli zájem).
Není to oficiální komunikace strany - ta probíhá formou tiskových zpráv na webu.

Jakubovo vyjádření je na PL v sekci Komentáře, tak ho tak prosím vnímejte.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvek:
Fireman142

Profil, Vedoucí AO; člen KaS; člen 2012 až 2025
„Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. To je trestem za neochotu podílet se na politice.“*
Podporuji myšlenky. Volbu předsednictva vyhrál DFW.

Dave1789
Profese: Finanční analytik
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 40 poděkování

Příspěvek od Dave1789 »

Jan.Hora píše: 23 říj 2019, 09:10 Já bych jen poznamenal, že týkat se tahle situace mě, taky bych sem už nic nepsal. Z vlákna je evidentní, že jakmile sem Míša nebo Jakub něco napíšou, následovat bude poprava čtvrcením (leda že by napsali oba že okamžitě rezignujou na všechny funkce a ukončují členství - v takovém případě by následoval tanec na jejich hrobech).

Uvědomte si prosím, že postavit se rozzuřenému virtuálnímu davu je velký nápor na psychiku (málokdo to zažil, ale ti co ano, ti vědí o čem mluvím). A všechnu čest výjimkám, ale tady nikoho nezajímá vyjádření aktérů, to možná platilo na začátku. Hejno se změnilo v dav dychtící po krvi.

Když jsem s Míšou naposledy mluvil, říkal jsem jí že tohle vlákno by mohlo vyprodukovat něco přínosnýho (byť je to pro ní a Jakuba strašně nepříjemný téma), pokud pirátstvo nebude mít cíl v podobě konkrétních lidí a bude se držet věcnýho obsahu (tj. pokud to s Jakubem nebudou sami rozviřovat příspěvky a nechají běžet diskusi). Takže pokud máte pocit, že je blbě že sem ani jeden nenapíše, možná za to trochu můžu já.

Děkuju všem výjimkám, které se snaží vrátit k obsahu Davidova postu a věcně se pobavit jestli fakt máme problém a co bychom s ním měli dělat. I když se s váma přu, tak si myslím že má smysl se o tom bavit a snažit se něčeho dobrat.
Tohle je argumentace, kterou bych čekal od strany, kde si šéf sedí v nedoknutelné slonovinové věži a každá kritika je brána jako osobní útok. MK udělá průser, jediný oficiální vyjádření Pirátů, který jsem zaznamenal bylo od JMv Pirátských listech (kdyby to byl jiný straník, tak taky reaguje on???), který se dá shrnout "je to mediální kampaň". Potom teda později, ale přece (což oceňuji), MK odstoupí, ale omluva je opět ve stylu, "nechci, aby to média zneužívala". A od té doby jen hysterický, útočný reakce JM na twitteru. Žádná sebereflexe, žádná snaha reálně věc vysvětlit a absolutní neúcta k širšímu okruhu pirátů, protože na fóru reagovat odmítá, ale pro média se naprosto nemístným způsobem může vyjádřit. Což pak logicky vyvolává větší a větší emoce v tomhle vlákně.
Mám pocit, že tady někdo příliš dlouho hleděl do propasti...
Tito uživatelé poděkovali autorovi Dave1789 za příspěvky (celkem 5):
Marek.Necada, Stanley, SayMyName, Filip.Smoljak, anon539
anonym53077
Dal poděkování: 235 poděkování
Dostal poděkování: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od anonym53077 »

Jana.Kolarikova píše: Vím, že to je vánoční tradice, ale já to do Vánoc už fakt nedám.
Možná se to do Vánoc nestihne.
Ladislav.Dvorak píše: Odvolání Jakuba z RP si většina voličů nevšimne (...)
Takovou srandu si média nenechají ujít.
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“