Co s Policií

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

Jadran
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: rentiér

Re: Co s Policií

Příspěvek od Jadran »

Před pár lety proběhla na MV tzv. "funkční analýza práce", které se zúčastnili všechny složky PČR a kde psychologickou metodou byly vyhodnoceny nápnlě všech pracovníků PČR.Nějak se "zašantročiala", protože se asi na pol. prezidiu nestačili divit, jak to chodí "dole" a kolik je tabulkových míst.Pak se ovšem nemůžeme divit,že občan čeká na příjezd policistů (např. k dopr. nehodě) hodinu i déle.Takže jedno z řešení je přehodnit tabulky na všech stupních řízení a to v rámci celé PČR.Asi bychom se divili, kolik je kde lidí mimo skutečný výko služby a kolik se tam vyčerpá prostředků.
jzvc
Profese: Admin
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 467 poděkování

Příspěvek od jzvc »

Jednoduse, ty nahore vykonout.
Jakubisko
Profese: překladatel
Dal poděkování: 11 poděkování
Dostal poděkování: 31 poděkování

Příspěvek od Jakubisko »

Já bych, jakožto aktivní fotbalový fanoušek, rozhodně uvítal zlepšení přístupu v této oblasti...zejména pak individuální selekce těch, kdo opravdu porušují zákon a naopak zrušení presumpce viny, která tak trochu bohužel funguje...jinými slovy nikdo se s vámi ani nenamáhá komunikovat a pro jistotu vás rovnou klepne přes hlavu...

taky by to bylo téma na X normostran, ale byl bych rád, kdyby se zaujalo nějaké stanovisko i k této problematice :) trošku mě totiž vyděsil komentář Václava Fořtíka, že "policisté dostanou volnou ruku"...ani si tu volnou ruku v rukou některých těžkooděných pašáků nechci představit :geek: :!:
Tomas.Fuksa
Profese: programátor
Dal poděkování: 60 poděkování
Dostal poděkování: 75 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas.Fuksa »

Jakubisko píše:Já bych, jakožto aktivní fotbalový fanoušek, rozhodně uvítal zlepšení přístupu v této oblasti...zejména pak individuální selekce těch, kdo opravdu porušují zákon a naopak zrušení presumpce viny, která tak trochu bohužel funguje...jinými slovy nikdo se s vámi ani nenamáhá komunikovat a pro jistotu vás rovnou klepne přes hlavu...

taky by to bylo téma na X normostran, ale byl bych rád, kdyby se zaujalo nějaké stanovisko i k této problematice :) trošku mě totiž vyděsil komentář Václava Fořtíka, že "policisté dostanou volnou ruku"...ani si tu volnou ruku v rukou některých těžkooděných pašáků nechci představit :geek: :!:
Pokud by ti těžkooděnci naklusali do parlamentu a tam předvedli trochu té policejní brutality, tak by to předpokládám nikomu nevadilo :D
Ingrid.Romancova
Profese: student světa
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 6 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ingrid.Romancova »

Petr Vileta píše:Já si ještě přisadím :D Je mi jasné, že jako policista nesmíte být členem politické strany, ale registrovaným příznivcem se stát můžete. ;) Proti běžnému "uživateli fóra" to má tu výhodu, že uvidíte i do vnitrostranické diskuze a budete tam moci psát. Opravdu nemáme zatím nikoho, kdo by se systematicky věnoval policejní a podobné problematice a odborníka bychom uvítali.
Kdyby bylo třeba, mám dobrý vztahy s desítkami policistů od Jižních Čech přes Plzeň až do Prahy, včetně kriminálky. S tím by se dal udělat nějaký dobrý průzkum o reformě. Stačí říct.
Iluzionistka, která dokáže vytvořit dojem, že je Pirát. Tento trik je natolik přesvědčující, že to dotáhla až na místopředsedkyni strany. Ale byla to iluze, nic víc a nic míň.
Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10822 poděkování
Dostal poděkování: 8772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

Ingrid Romancova píše:Kdyby bylo třeba, mám dobrý vztahy s desítkami policistů od Jižních Čech přes Plzeň až do Prahy, včetně kriminálky. S tím by se dal udělat nějaký dobrý průzkum o reformě. Stačí říct.
Tak já říkám :D
Jestli máš čas, tak se do toho pusť a se souhlasem příslušného policisty sem můžeš dávat vaši vzájemnou konverzaci, případně jim rovnou navrhni, ať se zaregistrují na našem fóru.

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

mathfes
Profese: student pedagogiky

Příspěvek od mathfes »

Policie v současné době funguje už tak strašně, že se o tom učíme i ve škole. Existuje vůbec nějaká přijatelná reforma, která by motivovala (ale mám sto chutí říct donutila) policisty k vykonávání toho, co se od nich očekává? Mám z toho takový špatný pocit, že jakýkoli pokus o zlepšení by byl brán jako pokus o napadení práva policisty ke svobodnému nicnedělání.

Jinak co říkám vychází z médií a věcí co slyším, opravte mě, jestli se mýlím.
1. Anarchy
Mostly seen nowadays when posers write it on there bags or hands. They never have any idea what it means, and probably have no interest in politics whatsoever.

- http://www.urbandictionary.com
Jan.Kohler
Profese: OSVČ
Dal poděkování: 198 poděkování
Dostal poděkování: 151 poděkování

Příspěvek od Jan.Kohler »

mathfes píše:Policie v současné době funguje už tak strašně, že se o tom učíme i ve škole. Existuje vůbec nějaká přijatelná reforma, která by motivovala (ale mám sto chutí říct donutila) policisty k vykonávání toho, co se od nich očekává? Mám z toho takový špatný pocit, že jakýkoli pokus o zlepšení by byl brán jako pokus o napadení práva policisty ke svobodnému nicnedělání.

Jinak co říkám vychází z médií a věcí co slyším, opravte mě, jestli se mýlím.

Právě media budou vždy psát spíše o negativách, jelikož je to čtenářsky zajímavější a to nejen co se týká policie, takže to brát trochu s nadhledem a danou problematiku prostudovat i z jiných zdrojů.

Na jedné straně tlak na policisty že nejsou vidět v ulicích apod, na straně druhé reakce policie že nemá dostatek policistů. Lidé jsou, ale peníze na ně nejsou.
Pak si teda ještě dovolim citovat:
Jadran píše:Před pár lety proběhla na MV tzv. "funkční analýza práce", které se zúčastnili všechny složky PČR a kde psychologickou metodou byly vyhodnoceny nápnlě všech pracovníků PČR.Nějak se "zašantročiala", protože se asi na pol. prezidiu nestačili divit, jak to chodí "dole" a kolik je tabulkových míst.Pak se ovšem nemůžeme divit,že občan čeká na příjezd policistů (např. k dopr. nehodě) hodinu i déle.Takže jedno z řešení je přehodnit tabulky na všech stupních řízení a to v rámci celé PČR.Asi bychom se divili, kolik je kde lidí mimo skutečný výko služby a kolik se tam vyčerpá prostředků.
Takže by se dalo zefektivnit poměr pracovních sil, ale jaký by to mělo dopad na celkový chod policie to si nedovolim odhadovat, zajímala by mě takové to "papírování" kolem každé maličkosti, resp. kolik policista ztráví na ulici a kolik musí ztrávit v kanceláři aby vyplnil vše dle předpisů a norem - jestli by jim i tady šla odlehčit, ale jak říkám, neznám vnitřní chod policie, takže je to teoretická úvaha.

Mě by třeba zajímalo, jakou mají policisté přípravu na styk s občany. Každý někdy dostal pokutu, nebo něco řešil s policisty a téměř vždy je z jejich vystupování a výrazu cítit "nadřazenost" a vystupování z pozice síly, samozřejmě na druhou stranu je chování občanů k policii taky často až nevkusné.
Osobně se s policisty zásadně nehádám, nemá to totiž smysl, a většinou si uvědomuju a přijímám zodpovědnost za svůj přestupek, ale kdyby se u toho někteří netvářili jako dozorci v lágru tak by se jim u mě zvedal rating. A třeba by s nima byla nakonec i sranda :)

Pak ještě problematika trestné činnosti policistů - to znehodnocuje tu dobrou práci jiných policistů, která není tak vidět. Již padly návrhy zavést jiný metr na policisty při výměru jejich trestu, policista by měl mít morálku a odpovědný přístup ke své profesi, ale jsou to také jenom lidi, také konají neplechu od drobných přestupků až po závažné trestní činy, tak by asi nebylo od věci mít na ně větší strašáky.

Co se týká nedostatku financí, tak by se dalo odkázat na program ČPS, bod č.2 > Otevřený stát
Nehospodárné a neprůhledné nakládání s veřejnými financemi včetně korupce způsobuje ztrátu 20–25 % objemu veřejných rozpočtů (tedy stovky miliard Kč). Nechceme léčit pouhé symptomy korupce, ale její příčiny. Lékem je veřejná kontrola financí, se kterými úřady hospodaří. Proto nabízíme sadu prostředků, které prostor pro nehospodárnost a korupci sníží na minimum. Zároveň se snažíme o vstřícnější přístup státu k občanovi a zvýšení efektivity úřadů státní správy za pomoci jejich efektivního digitálního propojení.
| Jan Köhler | E-mail: jan.kohler@pirati.cz | +420 775 579 686 | Jablonec nan Nisou |
| 3D tiskárna | Řezací ploter na reklamy, samolepky, šablony a nažehlovačky | DTP/grafika |
| Lepená reklama na padákové kluzáky |
Jana.Syrovatkova
Člen KS Praha
Profese: VŠ pedagog
Bydliště: trvalé Úvaly u Prahy, přechodné Praha 7, Holešovice
Dal poděkování: 232 poděkování
Dostal poděkování: 722 poděkování

Příspěvek od Jana.Syrovatkova »

Jadran píše:Pak se ovšem nemůžeme divit,že občan čeká na příjezd policistů (např. k dopr. nehodě) hodinu i déle.
Oni to dost řeší podle toho, kde se nehoda stane. Když jsem měla bouračku na nepřehledném místě, byli tam počítám do 15 minut určitě. A hlavní, co je zajímalo bylo, zda už jsem vyřešila odtahovku a ať to auto z místa co nejdřív vypadne. Což bylo vzhledem k situaci skutečně to klíčové. Poté, co ověřili, že nebyl přítomen alkohol a nevznikla škoda jiná než na mém vozidle a to mým zaviněním (ještě v dobách, kdy se policie volala ke všemu), ani mi nedali pokutu, počkalo se na odtahovku a odjeli.

Vloni jsem byla u bouračky, tam se na policii čekalo dost dlouho - odhaduji tak právě tu hodinu. Ale bylo to kdesi ve vsi, policisté byli z úplně jiné vsi a tuším zrovna něco řešili jinde (léto, pozdě večer). A u nás to bylo už jen o svědecké výpovědi (jediný účastník celé nehody - cyklista, který spadl z kola bez cizího zavinění - byl v té době dávno v nemocnici). A paní z baráku vedle nás pohostila vodou, trošku jsme se od-vyklepali (jsem první pomoc v opravdu vážném případě podávala poprvé v životě) a ještě stihli koupání.

Dost často míváme za okýnkem auta papír ve smyslu "zkontrolovali jsme vaše parkování a děkujeme, že parkujete správně".

Takže obecně - i u policie jsou pitomci stejně jako všude jinde, ale osobně je moc nepotkávám. Dokonce i ti, co nás "vyhazovali" z předvolebního mítingu na Kladně (ač jsme mysleli, že zábor je do 22, byl do 20 a oni od toho měli v ruce papír, my na našem čas neměli), byli v podstatě v pohodě a ještě nám půjčili nožík na odříznutí "transparentů", když jsme zjistili, že vlastní nemáme a bez něj to je fakt pracné a na dlouho.
mathfes
Profese: student pedagogiky

Příspěvek od mathfes »

Jan Kohler píše: ...
Právě media budou vždy psát spíše o negativách, jelikož je to čtenářsky zajímavější a to nejen co se týká policie, takže to brát trochu s nadhledem a danou problematiku prostudovat i z jiných zdrojů.

Na jedné straně tlak na policisty že nejsou vidět v ulicích apod, na straně druhé reakce policie že nemá dostatek policistů. Lidé jsou, ale peníze na ně nejsou.

...
Tak oni občas i vidět jsou, ale pracujou, nebo zdobí ulice? Já se jim raději zdaleka vyhýbám, zejména od tej doby co mě kontrolovali ve vlaku jako nákýho mezinárodně hledanýho zločince... Takže nějaký účinek to má: normální lidi, když vidí policistu, se snažej chovat slušně. Ale co ti, kvůli kterým policie vlastně existuje?

Podívejte, já bych nerad někoho pomluvil, ale když ten negativní názor prosáknul až ke mně, asi to znamená, že názorem "policie je na xxx" trpí velká část společnosti. A když je pak někdo třeba svědkem zločinu, tak pokud to "není nic extrémního" řekne si "zavolám policii a stane se co? Ještě z toho budu mít sám nepříjemnosti, takže raději půjdu, a jakože jsem nic neviděl." ... A pak to s tímhle státem má někam směřovat? Patos sem, patos tam: "Pomáhat a chránit" nemá být tištěno na autech, ale vykonáváno.

Krátký výtah z proslovu: Policie by měla být vidět v činnosti, ke které je určena. (A ne, víc dopravních kontrol to nezachrání)
1. Anarchy
Mostly seen nowadays when posers write it on there bags or hands. They never have any idea what it means, and probably have no interest in politics whatsoever.

- http://www.urbandictionary.com
Odpovědět

Zpět na „Veřejná Poradna“