Zajímavá implikace.mathfes píše: ...Podívejte, já bych nerad někoho pomluvil, ale když ten negativní názor prosáknul až ke mně, asi to znamená, že názorem "policie je na xxx" trpí velká část společnosti...

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT
Zajímavá implikace.mathfes píše: ...Podívejte, já bych nerad někoho pomluvil, ale když ten negativní názor prosáknul až ke mně, asi to znamená, že názorem "policie je na xxx" trpí velká část společnosti...
Jsem člověk, kterého velká většina společenských záležitostí (zatím, míním na tom do budoucna zapracovat) míjí. Z posledních novinek ke mně dostala celosvětová hospodářská krize, islandská sopka a odstoupení Paroubkaz čela ČSSD. Na tomhle fóru míním působit jako element "když už se to dostalo až k tomuhle zabedněnému vědomí, musí to být zatraceně velkej problém."Spirit píše: Zajímavá implikace.
Taky nemám valný pocity když je vidim, svědomí mám čistý, ale podvědomě mě to vždy uvede do větší obezřetnosti, prostě si u mě vybudovali něco jako "strach", ten zdraví respekt to rozhodně momentálně není.mathfes píše: Tak oni občas i vidět jsou, ale pracujou, nebo zdobí ulice? Já se jim raději zdaleka vyhýbám, zejména od tej doby co mě kontrolovali ve vlaku jako nákýho mezinárodně hledanýho zločince... Takže nějaký účinek to má: normální lidi, když vidí policistu, se snažej chovat slušně. Ale co ti, kvůli kterým policie vlastně existuje?
Podívejte, já bych nerad někoho pomluvil, ale když ten negativní názor prosáknul až ke mně, asi to znamená, že názorem "policie je na xxx" trpí velká část společnosti. A když je pak někdo třeba svědkem zločinu, tak pokud to "není nic extrémního" řekne si "zavolám policii a stane se co? Ještě z toho budu mít sám nepříjemnosti, takže raději půjdu, a jakože jsem nic neviděl." ... A pak to s tímhle státem má někam směřovat? Patos sem, patos tam: "Pomáhat a chránit" nemá být tištěno na autech, ale vykonáváno.
Krátký výtah z proslovu: Policie by měla být vidět v činnosti, ke které je určena. (A ne, víc dopravních kontrol to nezachrání)
Skutecnej stav je totiz daleko horsiSpirit píše:IMHO to patří k folkloru dospívající mládeže, sám jsem nebyl jiný. Nicméně troufám si tvrdit, že se skutečným stavem to nemá mnoho společného.