Zdravotní dopady 5G sítí & naprosté mediální ticho po pěšině

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

Odpovědět
Vit.Fux
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: Programátor
Dal poděkování: 3315 poděkování
Dostal poděkování: 751 poděkování

Re: Zdravotní dopady 5G sítí & naprosté mediální ticho po pěšině

Příspěvek od Vit.Fux »

Pozor, nezaměňujte 5G sítě a expozici elektromagnetickému záření. Velké dávky elektromagnetického záření s vysokou energií jsou jednoznačně škodlivé. Dlouhodobá expozice malé energii... těžko říct - tady je prostor pro dohady a výzkum. Ale rozvoj 5G sítí expozici téměř nezvýší, možná dokonce sníží součet absorbované energie, protože na 5G sítě se používají už existující pásma, do kterých se aktuálně pálí výrazně vyššími energiemi (např. kvůli přenosu TV signálu) a 5G s více vysílači umožní používat méně energie do signálu.
Tomas.Martinek
Člen KS Liberecký kraj
Profese: Student doktorského studia, OSVČ
Dal poděkování: 174 poděkování
Dostal poděkování: 273 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas.Martinek »

Ahoj, již dříve jsem oslovil nejvýznamnější české akademické signatáře jedné z petic Stop 5G (https://www.5gspaceappeal.org/scientists) a současně požádal akademiky ČVUT o oponentní posudek na jejich výhrady. Zde přináším poskytnuté materiály a budu rád za podrobné analýzy, abychom si udělali jasnější představu.

Zde jsou odpovědi signatářů STOP5G včetně zaslaných článků, které se podle nich tématu věnují (konkrétně Pavla Fialy a Karla Bartuška): https://drive.google.com/drive/folders/ ... YmJxTrNwL3

Oponentní posudek akademiků z ČVUT k daným iniciativám

Vámi zmiňovaná výzva se vyskytuje ve třech podobách. První dvě (www.5gappeal.eu, www.5gspaceappeal.org) jsou mezinárodní, třetí je česká mutace (stop5g.cz). Jedná se ovšem celkově o jedinou výzvu, ve které se dozvídáme, že ji podepsalo tisíce vědců a inženýrů. Dále se v ní lze dozvědět, jak zhoubná (pro lidstvo i přírodu) bude implementace sítě páté generace. Popisované negativní účinky expozice jsou podpořeny citacemi na literaturu.

Problém výše uvedené výzvy je, že podle Eurostatu je jen v EU přibližně 17,2 miliónu vědců a inženýrů. Je tedy relevantní se ptát, nakolik jsou signatáři výzvy odborníky na problematiku expozice živých organismů elektromagnetickému poli, či případně kolik ze signatářů ví z této problematiky více, než informace popularizační. Analogicky, vědeckých článků zabývajících se touto problematickou jsou desetitisíce. Vybrat z této masy ty, které ukazují na negativní efekt a ignorovat ty, které takový efekt nenašly, je jistě možné, avšak ne vědecké.

Z tohoto pohledu bych varoval před vytrháváním jednotlivých informací z celkového vědeckého poznání. V takto širokém tématu, které je do velké míry spojeno se statistikou, je třeba v první řadě sledovat přehledové studie od velkých mezinárodních organizací. Jako první bych doporučil Evropský výbor pro identifikaci rizik (SCENIHR), který každých pět let vypracovává v této oblasti rozsáhlou přehledovou zprávu. Tu poslední je možné nalézt na
https://ec.europa.eu/health/scientific_ ... _o_041.pdf

Ze zprávy je zřejmé, že tato komise nesdílí obavy signatářů výše uvedené výzvy. Obdobný závěr je možné vyvodit i ze zpráv americké organizace IEEE/ICES či světové organizace ICNIRP.

Pro hrubou představu, jak se budoucí implementace sítě páté generace dotkne ochrany zdraví v ČR, Vás prosím o přečtení následujícího textu:

http://szu.cz/uploads/CHPPL/NRL_20.pdf

Domnívám se, že by mohl odpovědět na řadu Vašich dotazů. V případě, že by byly odpovědi nedostatečné, neváhejte se na mě obrátit.

S pozdravem

Lukáš Jelínek

CC: Pavel Pechač (vedoucí katedry elektromagnetického pole),
Jiří Vodrážka (vedoucí katedry telekomunikační techniky),
NRL pro neionizující elektromagnetické pole a záření

Ing. Tomáš Martínek, Ph.D., člen poradního týmu k důchodové reformě MPSV, člen resortních týmů Finance a Informatika. Více info zde.

Petr.Kapounek
Člen KS Olomoucký kraj
Profese: manažer, zastupitel
Dal poděkování: 122 poděkování
Dostal poděkování: 179 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Kapounek »

Pokud budeme data, která má přenášet 5G, přenášet na současných technologiích, budou zdravotní dopady vyšší než u 5G a to jednodušše proto, že technologie 5G je mnohem efektivnější. Pokud by diskuze byla o tom, že narůstá celková expozice zářením, je určitě na místě volat po důkladnějším ODBORNÉM studiu dopadů. To ale není o 5G. Pokud někdo staví svou antikampaň na tom, že 5G způsobí tohle nebo tamto, tak využívá dobrou prodejnost termínu 5G k tomu, aby otevřeně lhal. Asi jako když povody na internetu lákali na to že kellner investoval do bitcoinů (lež). Kdyby napsali, že Franta Vopršálek, nikoho by to nezajímalo. Kdyby tedy stop5G či jim podobní napsali, že mobilní signál způsobuje tohle a tamto, nikoho by to nezajímalo. Na tohle bubákování už si lidi zvykli. Takže výrazy fakenews a hoax jsou absolutně na místě. Já když jsem viděl ten shit-email od stop5G, co mi přišel, tak spíše přemýšlím nad podáním terstního oznámení pro šíření poplašné zprávy.

!MAKE PEOPLE LEGAL AGAIN!
člen komise pro informatiku Olomouckého kraje
mail: petr.kapounek@sprintel.cz
tel: 774 444 725

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10819 poděkování
Dostal poděkování: 8772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

Petr.Kapounek píše: 01 úno 2020, 11:53 Kdyby tedy stop5G či jim podobní napsali, že mobilní signál způsobuje tohle a tamto, nikoho by to nezajímalo. Na tohle bubákování už si lidi zvykli.
Ale mohli bychom přes 1. pirátskou s.r.o. začít prodávat 5G-preservativ :lol:

5g-preservativ.jpg

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

P.A.Semi
Profese: programátor
Dostal poděkování: 20 poděkování

Příspěvek od P.A.Semi »

Tak já nevím nevím, jestli si děláte legraci jen tak, nebo jestli to myslíte vážně... (ale jste tu reprezentativní vzorek racionálních lidí, kteří to lehkovážně zpochybňují, takových je víc...)

Ale třeba mi z tohoto seznamu můžete jednotlivé položky zkusit vyvrátit, jestli to je omyl... OFFTOPIC(Šlo by to napsat i stručněji, viz poslední věta, ale to by to zase jednoduše smetli nějakou stručnou naučenou frází...) (Já o tom ale nepotřebuji přesvědčit jednoho nebo deset Pirátů v jednom vlákně Fóra, i když třeba také, ale jste tu reprezentativní vzorek Pochybujících, já jsem tu pro vás reprezentativní vzorek Varujících, a ani vám tu to pochybování nevyčítám, obvykle je lepší pochybovat než věřit, ale pochybovat je něco jiného než ignorovat, a ovšem takových je dost, co to přehlédli, když kolem toho naše Mas-Média vynechala diskusi a zatajili rozměr a závažnost těch protestů...)
  • 5G zakázali v Bruselu a v Ženevě... Jestli je to tak skvělá a přitom bezpečná vymoženost, ať si to laskavě nejdřív na sobě vyzkouší naše Nevolená Elita, a nejlépe tam, kde chodí pěšky a nejsou stíněni v autech...
  • Je významný rozdíl mezi jinými vlnovými délkami a těmihle krátkými, protože pro běžné radiové záření jsme průhlední a prochází skrz, ale tahle krátká vlnová délka se zachytí a vstřebá. Prý to z té kůže proniká i dovnitř jakožto magnetické víry... OFFTOPIC(přesněji tedy magnetické pole zachycené ve vířící ionizované tekutině, různé soli nebo i bílkoviny s elektromagnetickým potenciálem v té molekule, tím se to elektromagnetické pole dostane zpod kůže i trochu do hloubky... magneto-hydro-dynamics jsem okrajově samo-studoval kdysi v rámci solar physics a tahle teze mi nepřijde nepravděpodobná, ale nemůžu to zrovna dohledat, tak nevím jistě... ale s přenosem elektro-magnetických vln proudící špinavou nebo slanou vodou s ionty mám i experimentální zkušenost, někde jsem musel dělat stínění vln, co se šířily v paneláku v topení a rušily vga monitor, který měl u té trubky od topení konektor, železný tác mezi ten kabel a trubku od topení viditelně pomohl... asi v těch trubkách byla špinavá voda a šířila elektromagnetické pole z nějakého čerpadla, které ji do těch trubek hnalo? Nebo ty trubky byly zrezlé a v té vodě byly železné drobky rzi? Já nevím... Na monitoru, co měl konektor dole pod stolem těsně u té trubky, se trochu chvěl obraz, a železný tácek na odstínění pomohl a bylo to tehdy dost evidentní... Ta paní z toho měla radost, že se to spravilo, ale asi to považovala za nějaký shamanismus... Jestli to chcete rozporovat, že ten můj "experiment" byl kvůli plovoucím částečkám železa a ne jenom slaných iontů, tak ale v červených krvinkách v hemoglobinu je také železo...) Takže argumentovat tím, že Wifi je celkem bezpečné, tak tohle že bude taky, to není správný argument, to jedno prochází (z větší části?) skrz a to druhé se v těle zachycuje...
  • Malé děti mají prý tenčí kůži, takže pokud to má nějaké negativní účinky, tak malé děti z toho budou mít horší následky, protože to pronikne o trochu hloub do tkání, a ty se jim navíc ještě vyvíjejí...
  • Záření z 5G vysílačů zabíjí včely (Bees dying under 5G poles). Je to celkem logické, hmyz je na tu krátkou vlnovou délku asi háklivější a ohřejou se vevnitř a je po nich... Jaký to má vliv třeba na ptáky nevím, ale i to by bylo vhodné někde vysledovat, ale ti jsou možná stíněni peřím... (když se to zachytí o první milimetr tkáně, tak u ptáků se ten elektrický potenciál na peří snese lépe, než když ho krev transportuje dovnitř...)
  • Prý kvůli 5G sítím v Německu masivně kácí stromy (Warum wegen 5g alle Bäume aus den Städten verschwinden), protože jsou neprůhledné pro tohle záření a stíní... (Nebo je takhle kácí z jiného důvodu? Pravděpodobněji vypadá to zdůvodnění s 5G, které je stíněno i listy stromů...)
  • Taková petice nebo varování nebyla jedna, bylo jich několik... 5gspaceappeal.org - inteligentní petice zde v českém překladu, GreenMedInfo - tohle bylo celkem kvalitně popsané a na dobré úrovni, dcclothesline.com - tohle je spíš popularizační, GlobalResearch.ca - je velmi kvalitní zdroj informací, TheMilleniumReport.com je spíš popularizační, State of the Nation 2012.com (SOTN) jsou spíš radikálnější,
  • Asi hodinový film s mnohými vysvětlujícími: 5G APOCALYPSE - THE EXTINCTION EVENT - jestli ten, co to takhle sestavil a pojmenoval, přehání, je jedna věc, a druhá věc je, co tam říkají různí přednášející...
  • Ve Švýcarsku ty sítě už prý zkoušeli, ale byly z toho zdravotní komplikace a občané revoltují...
  • Česky se tomu dost věnuje třeba zvedavec.org, tam máte v českém překladu víc než desítku více či méně kvalitních článků na tohle téma... OFFTOPIC(To mi třeba namítnete, že přehánějí...? hm... tak ale kdyby to bylo jen z poloviny tak špatné, jak varují, i tak by to byl závažný problém... Z kolika procent se ti varující mýlí ? Obzvlášť když jich je nezávisle tolik ? Někdo z nich to dost možná přehání... Ale něco na tom je a někdo zase nechce, aby se to rozebíralo a diskutovalo podrobněji...)
  • Krátké video (6 minut), jak prostestuje zaměstnankyně OSN (UN Staff Member - 5G Is War on Humanity) na nějakém plenárním zasedání...
  • Také poměrně krátké video (9 minut), nějaký profesor Biochemie mluví k NIH Dr. Martin Pall To The NIH - 'The 5G Rollout Is Absolutely Insane.'
  • ... asi bych toho našel i víc... IT: OFFTOPICJestli tam některý z těch odkazovaných dokumentů nebo videí už není, tak buďto zkuste web.archive.org, nebo mi to napište, mám je tu také archivované... Ale kde dávám jen hledání třeba na duckduckgo, což je něco jako hledání v google ale tenhle je dnes férovější, tak ale tam se to zas za čas změní, co o tom píše Internet Kolektivně namátkou... Ale asi jsem byl líný z toho vybírat reprezentativní vzorek pro čtenáře za pár let a nechal jsem vám tam dnes možnost výběru, nebo si třeba jen přečíst titulky... To když různá alt-média reportují o nějakých protestech, tak si to všichni najednou nevymysleli, i když každý to mohl nějak zkreslit svou perspektivou, tak je potřeba si jich porovnat víc odlišných, i když nestačí, že najdete X různých stejných, co to navzájem od sebe opsali... (Kdyžtak tu mám uložené výsledky těch hledání do mého archivu... To když už obtěžuji vyhledávač s dotazem, tak si také uložím i ty výsledky hledání, než jdu na jednotlivé články... Klávesy Ctrl+S,Enter, a třeba PrintScreen, mě to nijak zvlášť nezdržuje... Je na to třeba MAFF plugin do Firefoxu, aby se ukládala celá stránka do jednoho souboru a nezahltilo to disk, a v hlavičce je URL, ze kterého se to stáhnulo, a je potřeba ho po instalaci přepnout na formát MHTML, aby to bylo kompatibilní... Klávesa PrintScreen mi tu jenom pípne a uloží se to samo, ale hledá se v tom těžko, když to nehledáte třeba den nebo týden dozadu, ale lze to třeba indexovat přejmenováváním, když máte file-manažer s jednoduchým vyhledáváním za část názvu zprostředka jména souboru... -- Což je poznámka nebo návod pro Lidovou Archivaci těch web-stránek...)
A k tomu já dodám své postřehy:
  • Klimatická Hysterie a Lži (Fridays For Future, Extinction Rebelion) prý začaly (nebo spíš významně zesílily) v Anglii loni přesně ten měsíc, kdy tam nasadili 5G sítě, a podle mě je to na odvrácení pozornosti aktivistů jinam a na devalvaci environmentálních protestů obecně... Prostě jak pořád chodí a křičí tu starou známou lež o CO2, jak už od osmdesátých let minulého století varují, že do deseti let roztajou všechny ledovce, OFFTOPIC(když ale CO2 absorbuje záření, které absorbuje i vodní pára, takže to CO2 nemá prakticky skoro žádný vliv, oteplování způsobují spíš aerosoly, prach a pouště, a albedo asfaltu a betonu... Pro přírodu je CO2 prospěšné, čím víc tím lépe, a ani teplo nevadí, vadí sucho... Čím tepleji, tím víc vody se z oceánů odpaří, ale když je vzduch zanesen špínou, tak dřív zkondenzuje a vyprší se a ve vnitrozemí pak chybí... Tahle jejich hysterie s CO2 je jenom zlá lež... A zejména, když to od "šetřete energií" a "nekuřte z komínů" přešlo nyní až k "je potřeba redukovat populaci těch, kdo energii spotřebovávají nejvíc"... To je pak velmi zlá a nebezpečná lež...), tak pak každý, když někde uvidí zas další environmentální protest, tak už jenom mávne rukou: "už zas něco mají??"... To byla hnusná zrada ekologického aktivismu, s takovou silou ho zneužít na evidentní a škodlivé lži o CO2, v žoldu Oligarchů, co se těší na zisky z Carbon Tax... Ale ta přinejmenším časová souvislost s nasazováním 5G tu je evidentní také...
  • Na "chytrou domácnost" to nepotřebujete, vám normální Wifi stačí, a pro Wifi záření jste průhlední a nezachytává se skoro vůbec... Ale kdyby Vláda chtěla centrálně vidět do všech domácností najednou, tak ovšem tu tlustou síť potřebuje...
  • Ono to záření má prý dost krátký dosah, takže ty vysílače mají být prý každých sto metrů na lampách na ulicích, to je stovka vysílačů na čtvereční kilometr... A mají být prý o dost silnější, než současné věže na mobilní signál?
  • Že si stáhnete film za jednotky vteřin místo jednotek minut, ale zkrátíte si tím pokaždé život o týdny, to není dobrý obchod...
  • Řekl bych, že hnědí lidé, co mají hodně melaninu v kůži, jsou proti záření lépe stíněni? Pak by to selektivně vybíjelo rychleji světlé růžové lidi... Nebo je to omyl??
  • Jenže tam je i dost pravděpodobně potenciální problém s možnou nízko-frekvenční modulací toho záření... OFFTOPIC(Jako že by teoreticky někdo mohl začít posílat třeba jen na konkrétní mobil tak vzorkovaná data, aby tím vytvořil další frekvenci. To vám pak nějaký hacker na mobil nainstaluje Apku, která způsobí, že zrovna vás budou ty vysílače zabíjet mnohem rychleji, než je běžné... Nebo třeba normálně to bude jen málo škodlivé, ale (((někdo))) by ty vysílače někde občas mohl přepnout, aby začaly být vražedlné... To ani nemusí být nějaká zlá vláda, to může být někde schovaný nějaký Lump, třeba zaměstnanec nějaké telekomunikační firmy, ale také to mohou zneužít na kontrolu Davu a rozhánění Demonstrací, a i to jsem někde četl, snad asi "Darpa" to takhle zkoumala, už nevím...) Ale to, že se někde vyzkouší, že v běžném a spíš jen rozbíhajícím se provozu to je přijatelně bezpečné, ještě neznamená, že to pak nepůjde někde přepnout do jiného režimu vysílání, nebo že to bude stejně bezpečné i až těch vysílačů bude pak někdy mnohem víc... To je potřeba tyhle věci rozumně extrapolovat, jak se to pak asi vyvine, když to teď na začátku dovolíme spouštět... Couvat potom, až to bude rozjeté ve velkém a komplikace se budou množit a prohlubovat, by bylo o dost těžší, než to v začátku rozumně zastavit... To když chcete zodpovědně otestovat možné zdravotní následky, tak to někde rozjeďte třeba na rok s intenzitou (koncentrace stožárů a mobilů), s jakou lze očekávat, že se to bude používat za 20 nebo 30 let rozvoje a provozu... V Číně to sice ve velkém začali testovat, ale tam se do výsledků zdravotní prospěšnosti bohužel nebo záměrně připletla ta Patálie s Coronavirus... Tak je otázka, kdo další jim bude chtít dělat pokusné králíky místo toho... Tam se Byrokratická Totalita nad Bezduchou Společností, s vygumovaným duchovnem a donucených k poslušnosti, nemusela moc ptát lidí, jestli s tím souhlasí, a lidi (nebo spíš už skoro člověkostroje), pro které není nic lepšího než mobil, a navíc trpí místním přemnožením, pak mají poněkud posunutá hodnotová měřítka...
  • Takže třeba před rokem jsem psal něco ve smyslu: "ptejte se včas, jestli jsou ty technologie bezpečné! než do toho nainvestují velké peníze do instalací...", ale dneska už mi dali odpověď mnozí, že to podle leckoho bezpečné není, a leckde, kde to zavedli, si lidé stěžují na zdravotní problémy, ale leckdo další to trivializuje a zamlčuje, místo aby o tom byla nějaká diskuse nebo seriózní testy bezpečnosti...
  • To mi jako chcete tvrdit, že když to má zásadní škodlivé účinky třeba jen na pár procent citlivějších lidí, tak je snad jako obětujeme tomuhle civilizačnímu výdobytku, ať si třeba ***, když jsou tak citliví ?! To snad nemůžete myslet vážně...
  • Je otázka, jestli jsou ti Oligarchové jenom hloupí a lační zisků a chtějí vydělat na těch instalacích, nebo jestli jsou zlí a chtějí nás vyhubit nebo to občas zneužívat na kontrolu davů, jak někteří také tvrdí, že to třeba Darpa zkoumala... Asi jak kdo... Ale je evidentní, že tu veřejnou diskusi o zdravotní bezpečnosti 5G až podezřele moc dusí a zamlčují v Médiích, která mají pod kontrolou, a odvádějí pozornost jinam najatými a zmagořenými aktivisty (Gretenismus), nebo teď s tím Coronavirus... Jednodušší vysvětlení je ta lačnost na zisky... Ale bránit bychom se měli tak jako tak...
Přehlížet takovou dávku negativních informací vyžaduje velkou míru zaslepenosti nebo záměrného zaslepení...

Neříkejte, že to jsou "fake news", to protestují leckteří odborníci, a tímhle kouzlem "fake news" to pod koberec tak snadno nezametejte... Je sice možné, že leckdo přehání, ale když je těch varujících tolik, tak na tom asi něco je, nehledě na to, že třeba 90% vědců je místo toho ignorujících... To není správný argument, že 100 varujících vědců nic neznamená, když to 10000 vědců ignoruje... (A pokud jeden vědec říká, že je to nebezpečné, a druhý říká, že žádný problém nevidí, tak je bezpečnější věřit tomu varujícímu, nebo ho alespoň nepřehlížet a zkusit to lépe ověřit... Že jste tu uváděli Názor nějaké naší Instituce, která sama nezkoušela ty negativní účinky v tom plánovaném rozsahu, tak to je jen jejich názor a domněnka o té bezpečnosti a ne fakta...) Ale stojí proti těm Varujícím síla Big Bussiness, který se těší na miliardové Profity z instalace těch zařízení, a dost evidentně si koupili mlčení Vlád a Médií, v OSN a v Bruseli především... USA i Čína se jen těší a předhánějí, kdo sklidí větší podíl na těch ziskách... Jaký na to mají názor malé zemičky jako ta naše, se nikdo neptá, tady to můžeme jedině o kousek odložit nebo naopak přiblížit sem... A jedna věc je dost nesporná, že tu zdravotní stránku tohoto problému naše Mas-Média, třeba ČT, vynechali a zamlčeli, že jsou dost rozšířené tyhle protesty, když třeba v pořadu 90 mluvili na téma "Bezpečnost 5G", tak se tehdy jenom handrkovali, jestli nás budou Číňani odposlouchávat, ani nezmínili USA a Israel a GoogleAnalytics, kteří nás odposlouchávají také, ale především nezmínili otázku zdravotní bezpečnosti, nebo jsem to přehlédl...

Takže je možné, že jste díky našim Mas-Médiím tuhle masivní dávku protestujících na různě dobré úrovni dosud přehlédli, jak to vypadá z lehkovážnosti toho, jak v tomhle vlákně o tom žertujete, nebo jak to naše vědecké instituce zpochybňují, jak jste tu zmínili jedno to stanovisko... Je rozdíl mezi "Odborný Názor" a "Výsledky Testů"...

I když já chápu, že na tohle jsme i jste moc malí páni, abychom se tu těm Oligarchům tady vzepřeli, nebo rozhodně jako jednotlivci to nestačí. Ale zlehčovat to není na místě...

Někde jsem psal, že: Pokud nyní máme volbu mezi Internet of Things a mezi Planet of People nebo Planet of Life, tak se nás jaksi někdo zapomněl zeptat, co bychom si z toho vybrali, když obojí najednou to asi nepůjde, jak mnozí varují... OFFTOPIC(Což je ta věta, jak jsem v úvodu psal, že by to šlo napsat i stručně, ale že jen takhle stručně byste to shodili nějakou naučenou frází, třeba tím zaslepovacím kouzlem "fake news" nebo "conspiration theory", tak to bylo potřeba lépe podpořit argumentačně...)
MartinNovotny
Profese: manažer nákupu
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MartinNovotny »

Petr.Kapounek píše: 01 úno 2020, 11:53 Pokud budeme data, která má přenášet 5G, přenášet na současných technologiích, budou zdravotní dopady vyšší než u 5G a to jednodušše proto, že technologie 5G je mnohem efektivnější. Pokud by diskuze byla o tom, že narůstá celková expozice zářením, je určitě na místě volat po důkladnějším ODBORNÉM studiu dopadů. To ale není o 5G. Pokud někdo staví svou antikampaň na tom, že 5G způsobí tohle nebo tamto, tak využívá dobrou prodejnost termínu 5G k tomu, aby otevřeně lhal. Asi jako když povody na internetu lákali na to že kellner investoval do bitcoinů (lež). Kdyby napsali, že Franta Vopršálek, nikoho by to nezajímalo. Kdyby tedy stop5G či jim podobní napsali, že mobilní signál způsobuje tohle a tamto, nikoho by to nezajímalo. Na tohle bubákování už si lidi zvykli. Takže výrazy fakenews a hoax jsou absolutně na místě. Já když jsem viděl ten shit-email od stop5G, co mi přišel, tak spíše přemýšlím nad podáním terstního oznámení pro šíření poplašné zprávy.
Skutečně pane Kapounku voláte po odborném studiu dopadů? Mohu Vám dodat stovky takových odborných studií - jak na živočišných modelech jasně prokazujících biologické efekty, tak i epidemiologických studií. Ale vždyť Vy přeci jste odborník (alespoň se za něj vydáváte), ne? Sebevědomí Vám nechybí - já jsem vedl nákup koncových zařízení (mobily, routery, settopboxy, atp.) 4 roky pro Telefonica ČR/SK a následně jsem dělal to samé další 4 roky pro všech 23 zemí Telefonica z pozice globálního nákupu - za odborníka se nepovažuji. Vy po 8 letech jako obchodní zástupce pro firmu, která je evidentně ve střetu zájmů (mj. již teď nabízí net/IP.TV/IP telefonii na 3,7GHz jako přeprodejce Nordic Telecomu) ano... Při sepisování trestního oznámení si můžete přečíst můj komentář Vašeho "kolegy ve zbroji" pana Grunda http://www.emfsmog.cz/2020/01/29/pro-a- ... i-pismena/ a můžete se již teď těšit na rozbor Vašeho článku http://petrkapounek.cz/2019/12/13/pravd ... tecne-bat/ a protože jste v něm na začátku hned dvakrát zmínil Jeseník, pak i záznam ze včerejší přednášky (8.2.2020) v Jeseníku - vřele doporučím i ostatním, kteří tvrdí, že za vším stojí ruští trollové a šiřitelé hoaxů.
Ještě dodávám, že na toto forum jsem byl upozorněn po schůzce s jedním z poslanců Pirátů - mým cílem je poskytnout všem (tím pádem i Vám) informovaný souhlas, tj. i opačný názor, než mají propagátoři dalšího rozšiřování bezdrátových sítí, který od oficiálních autorit neuslyšíte. Jakákoliv reakce od nich (mimo páně Kapounkovo označení všech za šiřitele hoaxu) se dá shrnout do jedné věty: "Nemáme informace o tom, že by elektromagnetické záření v rámci nastavených limitů bylo jakkoliv škodlivé". A od koho tyto informace přicházejí? Od fyziků - ing. Jelínka z NRL či od fyziků z německé soukromé firmy ICNIRP. Ne od lékařů, ne od biologů.
A i zde si dovolím upozorňovat na argumentační fauly (já osobně je pokládám za čisté lži, pokud jsou vysloveny odborníky jako pan Grund či pan Kapounek) přirovnávající záření z mobilů a BTS ke slunečnímu záření, tepelnému vyzařování těla, světelnému toku z ruční svítilny a další nesmysly, které já osobně pokládám za "hoax naruby" a měl by se tvrdě trestat taktéž.
Nemám v úmyslu vyvolávat zde bouřlivé diskuze a smršť vulgarit - jen bráním slušné lidi, kterým není lhostejné, co se zde děje (případ Jeseníku, kde o podání přihlášky do testů 5G rozhodla jedna strana zastupitelstva, která nepokládala za nutné informovat opozici natožpak 12 tisíc obyvatel pokládám za obzvlášť alarmující) a distancuji se od šířených hoaxů. Neházejte nás pane Kapounku do stejného pytle a přestaňte problematiku bagatelizovat. Děkuji.
Ivor.Kollar
Člen KS Praha
Profese: IT konzultant
Dal poděkování: 934 poděkování
Dostal poděkování: 1127 poděkování

Příspěvek od Ivor.Kollar »

Petr.Vileta píše: 01 úno 2020, 13:14
Petr.Kapounek píše: 01 úno 2020, 11:53 Kdyby tedy stop5G či jim podobní napsali, že mobilní signál způsobuje tohle a tamto, nikoho by to nezajímalo. Na tohle bubákování už si lidi zvykli.
Ale mohli bychom přes 1. pirátskou s.r.o. začít prodávat 5G-preservativ :lol:

5g-preservativ.jpg
Nestavil by som sa, ze zrovna tento tvar nebude trocha fungovat ako antena:)
Jan.Prokop
Člen KS Středočeský kraj
Profese: ITak
Dal poděkování: 690 poděkování
Dostal poděkování: 1455 poděkování

Příspěvek od Jan.Prokop »

Co všichni konspirátoři řeší jsou vysílače, ale jaksi zapomínají, že komunikace je obousměrna a ten druhý nosí pořád v kapse u sebe.
MartinNovotny
Profese: manažer nákupu
Dostal poděkování: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MartinNovotny »

Jan.Prokop píše: 09 úno 2020, 20:07 Co všichni konspirátoři řeší jsou vysílače, ale jaksi zapomínají, že komunikace je obousměrna a ten druhý nosí pořád v kapse u sebe.
Pane Prokope, pominu to označení a jen dodám, že ne všichni nosí telefony po kapsách, ne všichni s nimi spí a ne všichni mají trvale zapná data, WiFi a Bluetooth. Promiňte, ale to je zase další zjednodušování a bagatelizace. Pan Grund (výkonný ředitel Asociace poskytovatelů mobilních sítí) v pořadu Pro a proti na ČRo+ agrumentoval, že "nechápe proč lidé například spí s telefonem u hlavy". Nejenom, že tím prakticky přiznal, že to není "ideální", ale KDO by měl tyto informace veřejnosti poskytnout? "Konspirátoři"?....
Jan.Prokop
Člen KS Středočeský kraj
Profese: ITak
Dal poděkování: 690 poděkování
Dostal poděkování: 1455 poděkování

Příspěvek od Jan.Prokop »

MartinNovotny píše: 09 úno 2020, 20:22
Jan.Prokop píše: 09 úno 2020, 20:07 Co všichni konspirátoři řeší jsou vysílače, ale jaksi zapomínají, že komunikace je obousměrna a ten druhý nosí pořád v kapse u sebe.
Pane Prokope, pominu to označení a jen dodám, že ne všichni nosí telefony po kapsách, ne všichni s nimi spí a ne všichni mají trvale zapná data, WiFi a Bluetooth. Promiňte, ale to je zase další zjednodušování a bagatelizace. Pan Grund (výkonný ředitel Asociace poskytovatelů mobilních sítí) v pořadu Pro a proti na ČRo+ agrumentoval, že "nechápe proč lidé například spí s telefonem u hlavy". Nejenom, že tím prakticky přiznal, že to není "ideální", ale KDO by měl tyto informace veřejnosti poskytnout? "Konspirátoři"?....
Ne všichni, ale většina, za dřevních časů smartphonů se to vypínalo, protože data byla hodně drahá a wifi s bluetooth vytloukala baterii, ale teď si na hromadu telefonů ani drátový sluchátka nepřipojíte a wifi není důvod vypínat, tam kde je hotspot se ušetří za data. BTW je celkem jedno, jestli je telefon v kapse, na stole, nebo ve vedlejší místnosti, pořád musí být schopný komunikovas s vysílačem vzdáleným jednotky km, v případě starších generací sítí až desítky km.
Odpovědět

Zpět na „Veřejná Poradna“