Proč Piráti zřejmě nevyhrají volby?

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Zamčeno
petrr
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 5 poděkování
Dostal poděkování: 27 poděkování

Re: Proč Piráti zřejmě nevyhrají volby?

Příspěvek od petrr »

Vaclav.Vcelica píše: 05 črc 2021, 19:57

Zdanění nemovitostí nejde dost dobře uniknout, a pokud má někdo nemovitosti za 20 a více miliónů, tak mu asi peníze neschází a nějaké vyšší zdanění by přežil, přičemž ty domácnosti s majetky do 10 miliónů by klidně na dani z nemovitosti nemuseli platit nic.

Nesmysl a zcestná úvaha. Příklad: Řadu klasických dvougeneračních domů v Praze či Brně postavily rodiny v minulém režimu. V dnešní době se pod 15 mil neprodávají, a často tam žijí důchodci sami (jen v okolí vím o 3 takových). Jak můžete tvrdit, že nemovitost=cash na účtu? Budou se prokazovat příjmem? … Btw zkusil jste to vůbec spočítat? I kdyby každý s majetkem nad 15 mil zaplatil 10x tolik, na rozpočtu to nepoznáte.
Sáhnout na dávky a invalidní důchody nepřizpůsobivých, efekt by byl větší. Jenže to se jaksi nehodí…

Tito uživatelé poděkovali autorovi petrr za příspěvek:
V__
Vaclav.Vcelica
Profese: stavební projektant
Dal poděkování: 27 poděkování
Dostal poděkování: 115 poděkování

Příspěvek od Vaclav.Vcelica »

petrr píše: 05 črc 2021, 20:38

Nesmysl a zcestná úvaha. Příklad: Řadu klasických dvougeneračních domů v Praze či Brně postavily rodiny v minulém režimu. V dnešní době se pod 15 mil neprodávají, a často tam žijí důchodci sami (jen v okolí vím o 3 takových).

Když pojedete jako student na Erasmus, tak budete pravděpodobně bydlet v centru, v domě s majiteli-důchodci, co mají tímto způsobem zajištěno přilepšení k důchodu. Samo, můžete vykládat, že bydlet sám je na stáří supr-čupr a vy byste to tak třeba i chtěl. Pro někoho je opak z mnoha ohledů lepší.

Strašení nepřizpůsobivými znám, bydlím na Vsetíně stejně jako Čunek. A víte co, převážná většina lidí tu pracuje a to bez rozdílu barvy pleti. Sice pár invalidních důchodců mi kolem baráku chodí, mají ruce a nohy jako všichni ostatní, jsou bílí, jestli se ptáte, a papíry mají, co vím, většinou na hlavu. No a co, možná by někteří mohli jít k lopatě, co já vím, já jim IQ neměřil, ale asi je viděl nějaký posudkový psycholog, který jim ho změřil. Tu prázdnou hlavu pro pár peněz jim nezávidím. Tak, co tam máte dál za všespásný recept?

Mimochodem, inkaso z daně z nemovitostí je kolem 11mld. Kdybyste bral že z toho 3mld. by se nevybraly vůbec zrušením daně pro méně majetné, 3mld. by spadaly do té kategorie domácností 10 až 20 miliónů a platili by stejné daně, a až těm nad 20 miliónů byste to napálil na ten desetinásobek, jak píšete, tak dostanete příjem 53 mld. Kč oproti těm 11, co se vyberou dnes. Jestli je to málo nebo moc, nechám na Vás.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Vaclav.Vcelica za příspěvky (celkem 2):
V__, Jan.Zavadil
petrr

Příspěvek od petrr »

Vaclav.Vcelica píše: 05 črc 2021, 21:35

Nesmysl a zcestná úvaha. Příklad: Řadu klasických dvougeneračních domů v Praze či Brně postavily rodiny v minulém režimu. V dnešní době se pod 15 mil neprodávají, a často tam žijí důchodci sami (jen v okolí vím o 3 takových).

Když pojedete jako student na Erasmus, tak budete pravděpodobně bydlet v centru, v domě s majiteli-důchodci, co mají tímto způsobem zajištěno přilepšení k důchodu. Samo, můžete vykládat, že bydlet sám je na stáří supr-čupr a vy byste to tak třeba i chtěl. Pro někoho je opak z mnoha ohledů lepší.

Strašení nepřizpůsobivými znám, bydlím na Vsetíně stejně jako Čunek. A víte co, převážná většina lidí tu pracuje a to bez rozdílu barvy pleti. Sice pár invalidních důchodců mi kolem baráku chodí, mají ruce a nohy jako všichni ostatní, jsou bílí, jestli se ptáte, a papíry mají, co vím, většinou na hlavu. No a co, možná by někteří mohli jít k lopatě, co já vím, já jim IQ neměřil, ale asi je viděl nějaký posudkový psycholog, který jim ho změřil. Tu prázdnou hlavu pro pár peněz jim nezávidím. Tak, co tam máte dál za všespásný recept?

Mimochodem, inkaso z daně z nemovitostí je kolem 11mld. Kdybyste bral že z toho 3mld. by se nevybraly vůbec zrušením daně pro méně majetné, 3mld. by spadaly do té kategorie domácností 10 až 20 miliónů a platili by stejné daně, a až těm nad 20 miliónů byste to napálil na ten desetinásobek, jak píšete, tak dostanete příjem 53 mld. Kč oproti těm 11, co se vyberou dnes. Jestli je to málo nebo moc, nechám na Vás.

Naprostý argumentační faul - na otázku, zda podle vás nemovitost=cash zcestně argumentujete důchodci v zahraničí a už cpete, že ne každý chce bydlet sám. Na zmínku o nepřizpůsobivých a vysokých nákladech na ID a podpory z toho uděláte strašení…mimochodem psycholog nárok na ID neposuzuje a IQ s tím absolutně nesouvisí (pakliže nejde o poruchu intelektu pod pásmem normy). Ale opět záměrné odvedeni tématu, dost slabé. Takže ani nerozumíte, o čem mluvíte….a inkaso z daně spočítat neumíte. Takže proč diskutovat, vy už to máte nalajnované a to je přesně ta ideologie nezkušených. Tak hodně šťěstí

V__
anonym2064
Dal poděkování: 2556 poděkování
Dostal poděkování: 2719 poděkování

Příspěvek od anonym2064 »

protože se je snaží vyhrát a to je nízký cíl a velké cíle (jako třeba základní příjem) jsou ochotni obětovat.

Tito uživatelé poděkovali autorovi anonym2064 za příspěvky (celkem 5):
Vaclav.Fortik, V__, kolemjdouci, Ludek.Blaha, lukasfrydek
petrr

Příspěvek od petrr »

Martin.Shanil píše: 06 črc 2021, 08:53

protože se je snaží vyhrát a to je nízký cíl a velké cíle (jako třeba základní příjem) jsou ochotni obětovat.

Tak autocenzurou, úpravou článků a la damage control, kterou zmiňuje kolemjdoucí (a tím klamáním voliče, naposled popírání nepodmíněného příjmu jako součást programu), podrazácké nápady jako utlumení diskuse a “rozjetí to po volbách” (nebezpečí pro voliče)….. tak s tím se to určitě vyhraje….

A hodně lidí si už všímá faktu, že ve straně není zkušenost ani životní ani pracovní, což nemusí být nutně na škodu, ale je to zásadní problém když se takoví lidé vydávají za experty a mají pocit, že všechno dokáže dělat nejlépe. A opět se to vrací k NZP, což odstartoval s prominutím zhovadilý nápad: ne vybudovat silnou ekonomiku, která NZP zajistí, ale zdanit extrémně (1% v ČR je vzhledem k příjmu mnohem více než 1% v Německu či US) nemovitosti lidem, kteří ze své vysoce zdaněné práce nemovitosti zakoupili, i v rámci zajištění na stáří. Koneckonců stát neustále říká, že na stáří se lidé musí připravit i sami… ano byl to jenom nápad, ale demonstruje smýšlení i vztah k ekonomické realitě.

V__
Vaclav.Vcelica

petrr píše: 06 črc 2021, 07:12

Naprostý argumentační faul - na otázku, zda podle vás nemovitost=cash zcestně argumentujete důchodci v zahraničí a už cpete, že ne každý chce bydlet sám. Na zmínku o nepřizpůsobivých a vysokých nákladech na ID a podpory z toho uděláte strašení…mimochodem psycholog nárok na ID neposuzuje a IQ s tím absolutně nesouvisí (pakliže nejde o poruchu intelektu pod pásmem normy). Ale opět záměrné odvedeni tématu, dost slabé. Takže ani nerozumíte, o čem mluvíte….a inkaso z daně spočítat neumíte. Takže proč diskutovat, vy už to máte nalajnované a to je přesně ta ideologie nezkušených. Tak hodně šťěstí

Důchodci v zahraničí argumentuji, protože je to způsob, jak si vydělat na bydlení, které nejsem z nějakého důvodu schopen udržovat a platit a je jedno, jestli to bude kvůli vysokému účtu za plyn nebo dani z nemovitosti. Podobně jako AirBnB dřív u nás nikdo neznal a dnes je to poměrně oblíbený způsob ubytování i u nás.
Inkaso daně z nemovitostí jsem nepočítal já, ale přebral jsem jej: https://www.finance.cz/dane-a-mzda/dane ... kaso-dani/
Doufám, že i vy zde budete argumentovat odkazy nikoliv jen emotivními vzplanutími a osobními útoky. Díky za Váš čas.

Co se týká jedinců s invalidním důchodem, ano, ti, které znám, mají změřené nízké IQ. Někdy se říkalo takovým oblastem, údolí dutých hlav. Věřím, že tímto Vám nedávám prostor pro další osobní útok na mne nebo kohokoliv na fóru. Pokud jste mě nařkl z odvádění od tématu, tak lidi s invalidním důchodem jste zde zmínil poprvé vy jako dobrý zdroj peněz státní kasy:

Sáhnout na dávky a invalidní důchody nepřizpůsobivých, efekt by byl větší. Jenže to se jaksi nehodí…

Tito uživatelé poděkovali autorovi Vaclav.Vcelica za příspěvek:
V__
petrr

Příspěvek od petrr »

Vaclav.Vcelica píše: 06 črc 2021, 10:39
petrr píše: 06 črc 2021, 07:12

Důchodci v zahraničí argumentuji, protože je to způsob, jak si vydělat na bydlení, které nejsem z nějakého důvodu schopen udržovat a platit a je jedno, jestli to bude kvůli vysokému účtu za plyn nebo dani z nemovitosti. Podobně jako AirBnB dřív u nás nikdo neznal a dnes je to poměrně oblíbený způsob ubytování i u nás.
Inkaso daně z nemovitostí jsem nepočítal já, ale přebral jsem jej: https://www.finance.cz/dane-a-mzda/dane ... kaso-dani/
Doufám, že i vy zde budete argumentovat odkazy nikoliv jen emotivními vzplanutími a osobními útoky. Díky za Váš čas.

Co se týká jedinců s invalidním důchodem, ano, ti, které znám, mají změřené nízké IQ. Někdy se říkalo takovým oblastem, údolí dutých hlav. Věřím, že tímto Vám nedávám prostor pro další osobní útok na mne nebo kohokoliv na fóru. Pokud jste mě nařkl z odvádění od tématu, tak lidi s invalidním důchodem jste zde zmínil poprvé vy jako dobrý zdroj peněz státní kasy:

Stále nejste schopen ani odpovědět na otázku: Podle vás tedy vlastnictví nemovitosti rovná se dostatku peněz? Takže kdokoli nemovitost zdědí či koupí za života na stáří, tak podle vás má dost peněz? Pokud to myslíte vážně, tak se asi raději nevyjadřujte, protože to působí tak, že vidíte třídního nepřítele ve vlastnících nemovitostí, kteří podle vás zákonitě mají peníze, jestliže jejich nemovitost dosáhla určité hodnoty. To, že tuto hodnotu do značné míry utváří trh a poptávka, vám zjevně nedochází.

Zároveň implicitně navrhujete, že si důchodci budou muset přivydělat na bydlení jako v zahraničí - toto opět myslíte vážně? Takže lidé si celý život spoří na bydlení, a na konci jim zapaříme daně, aby byli nuceni tam někoho ubytovat? Nebylo náhodou tohle předmětem textu, kteří Piráti vyvrátil jako hoax? Aha.

Připouštíte tady možnost, že kvůli uvalené dani z nemovitosti by se lidé dostali do existenčních potíží (Jak uvádíte, je jedno jestli je to kvůli dani nebo účtu za plyn). A to je něco, co rozumný volič nikdy neakceptuje, protože to je nejen nemorální, ale i anti-sociální.

Opět argumentační faul od vás - invalidní důchody a dávky jsem zmínil, protože je to oblast “černé díry”, a je jedno jestli mluvíte o bílých či barevných, to sem nepatří. Namísto zamyšlení nad touto neefektivní částí jste to ihned raději označil za strašení a přidal osobní zkušenost. Já bych mohl přidat zcela opačnou zkušenost posudkového lékaře, ale to není objektivní.

V__
Vaclav.Vcelica

petrr píše: 06 črc 2021, 12:11

...

Argumentační fauly jsou tyto: https://cs.wikipedia.org/wiki/Argumenta ... C3%AD_klam
Myslím, že zatím na ně vedete.
Nevidím z Vaší strany snahu o diskuzi, spíše vytrhujete z kontextu a útočíte. Já ani Vy nejsme členy Pirátů, sic s nimi evidentně nějak simpatizujeme, když využíváme jejich fórum, takže té diskuze na chvíli zanechme. Myslím, že jsme trochu off topic.

Něco pro zasmání nakonec k původnímu tématu: Proč Piráti zřejmě nevyhrají volby?
Obrázek

Inspirováno tímto: Michálek chytal s lasem korupčníka. Zavádějící, kají se Piráti a reklamu stáhli

Tito uživatelé poděkovali autorovi Vaclav.Vcelica za příspěvek:
V__
petrr

Příspěvek od petrr »

Vaclav.Vcelica píše: 06 črc 2021, 12:54
petrr píše: 06 črc 2021, 12:11

...

Argumentační fauly jsou tyto: https://cs.wikipedia.org/wiki/Argumenta ... C3%AD_klam
Myslím, že zatím na ně vedete.
Nevidím z Vaší strany snahu o diskuzi, spíše vytrhujete z kontextu a útočíte. Já ani Vy nejsme členy Pirátů, sic s nimi evidentně nějak simpatizujeme, když využíváme jejich fórum, takže té diskuze na chvíli zanechme. Myslím, že jsme trochu off topic.

Něco pro zasmání nakonec k původnímu tématu: Proč Piráti zřejmě nevyhrají volby?
Obrázek

Inspirováno tímto: Michálek chytal s lasem korupčníka. Zavádějící, kají se Piráti a reklamu stáhli

Jistě, takže ani napotřetí na jasnou otázku nedokážete odpovědět. Doporučuji si ty fauly pořádně přečíst, protože kromě poslání odkazu jste jim neporozuměl. Kdo má podle vás majetek v určité hodnotě, musí být zároveň bohatý - to jste napsal, nebyl schopen obhájit a ani na dotaz nerozvedl. Nice work

V__
Ondra.kl
Příznivec Pirátů – Moravskoslezský kraj
Profese: IT administrátor
Dal poděkování: 258 poděkování
Dostal poděkování: 1393 poděkování

Příspěvek od Ondra.kl »

petrr píše: 06 črc 2021, 15:46

Kdo má podle vás majetek v určité hodnotě, musí být zároveň bohatý - to jste napsal

On ale napsal neco uplne jineho. ;)

Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondra.kl za příspěvky (celkem 2):
V__, lukasfrydek
Zamčeno

Zpět na „Veřejná diskuse“