Zápisy ze schůzi Mladého Pirátstva

Fórum pro práci týmu Mladého Pirátstva.

Moderátoři: Předsedající, Rada Mladého Pirátstva

Katerina.Stojanova
Místní předsednictvo
Profese: studentka práv
Dal poděkování: 263 poděkování
Dostal poděkování: 625 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zápisy ze schůzi Mladého Pirátstva

Příspěvek od Katerina.Stojanova »

Vzhledem k tomu, že se v CodimD našly dva dosud nezveřejněné zápisy staršího data za působnosti staré Rady, zveřejňuji je alespoň ex post.

23. 9. 2021
Přítomni: Georgia Hejduková
Vede:Georgia Hejduková
Zapisuje:Tomáš Guth Jarkovský Guth zradil, takže to musí dělat Janka a TOHLE MU NEZAPOMENE
Program
1.Predstavování(GH)
Filip Nguyen - studuje na FSV komunikace a pracuje v komunikaci, více najdete na foru; zatím ještě nejsem zaregistrovaný
2.Udalosti za posledni měsíc(GH)

Výstupy v médiích: Katka Stoj. v studentských listech, Klárka Koc. v Extra
Zařazení do struktur: RV hlasoval v 1. kole dvě možnosti - zřízeni CF pod RV NEBO změna v předpise o zřizování komisí a odborů
Předvolební debaty: Klára Koc. v debatě o bydlení, Katka Stoj. v debatě v senátě o zapojení mladých
Dar Mikuláše Peksy: děkujeme.
Kampaň pro mladé: témata cajk, videa jsou už některá natočená (tématická nebo třeba výzva k volení) a pomalu jsou publikována
KomeTým: plán vyprodukovat posty o mladých kandidátech
Hlasování o převolbě: 1.10. se zahájí převolba; do 11.10. (aby se to neřešilo ještě před volbami)
Makakové: bude se řešit interakce s KoKSama, byla první schůzka
Náborové video: vybrali jsme na něj v PaRo, začne vznikat
Matouš F.: proběhla další panelová diskuse, pokud se chcete účastnit, organizuje to Tadeáš (vizte topic Webináře na zulipu)
3.Report z YPE(GH + host Matěj Bělohoubek)

projekt YPE, návštěva švédských pirátů (Praha, Ostrava), v Katowicích bude EPIC, kde se bude volit nová rada, je záměr založit transparentní účet (kvůli situaci Magnus),
4.Planovane akce (GH)
Kampaň na vysokých školách (celý příští týden): CVŠ chystá velké rozdávání novin před VŠ (víceméně pražské kampusy)
Stávka za KLIMA (24.9.): bude tam Vojta a zve ostatní, je to na Staromáku
Mladé Pirástvo v Nymburce (26.9): malá akce pro mladé během Nymburského kampaňového eventu, od 12 tam budou Piráti a budou přijíždět autobusy, budou tam PEJSCI, které je potřeba HLADIT
Debata Jiřky na institutu ekonomie na FSV (27.9): bude tam Plesníková
Rada MP(29.9): bude se to možná přesouvat
5.Grilování(JB)
GRILOVANÉ VEJCE PŘICHÁZÍ NA SCÉNU
23 let, z prahy, studium média a komunikace
proč piráti? proč mp?
s Piráty jsem ideově ve shodě, ačkoliv se poslední dobou občas úplně neshodnu s marketingovou prezentací
chci pomoct mladým být více slyšet ve straně
co říkáš na kvóty na pohlaví na pracovních pozicích či obecně
složitá issue, v ideálním světě by existovat neměly, ale v ideálním světě nejsme; jedno pohlaví neprávem dominuje
měly by být tam, kde to dává smysl
kdyby na české pol. scéně nebyli piráti, koho bys volil?
momentálně by to byla volba mezi nejít k volbám nebo to hodit Zeleným (ale spíše A)
kolej z harryho pottera
zmijozel
znáš mudlovský famfrpál a co na něj říkáš?
vím, že to existuje. pokud to někoho baví, tak proč ne

7. 10. 2021
Přítomni:
Vede:Tomáš Guth Jarkovský
Zápis:Rudolf Žák
Přítomní: Rudolf Žák, T.G.J., Georgia Hejduková, Filip Křístek, Vojta Lukavec, Martin Bláha, Matouš Adamů, Tadeáš Štěpka,Petr Jahoda, Šimon Reizer, Matouš Fiala, Adam Pěchotič, Erik, Malá Janka, Zuzana Pokorná, Jana Skopalíková, Šimon Reizer, Lukáš Doležal

Čas zahájení: 19:05

Program
1.Predstavování(TGJ)
Adam P.: Dlouholetý příznivec Pirtátů, studuje na Slezské univerzitě, zná všechny vlády v Evropě
Petr J.: Je ve stresu, je mu 16, studuje gympl, zajímá se o politiku a finanční trhy, dělá v KFC na Černém Mostě
2.Udalosti za posledni dva týdny(GH)
GH: Moc se nestalo, jede kampaň, byly debaty mládežnických organizací, kde jsem se účastnila, s MT se vydávají materiály, jsou streamy, RV chce do stanov bod o MP. Materiály čítají i video (viz další bod). Chtěla bych poděkovat Matoušovi a Tadeášovi za velkou aktivitu v kampani, děkuji i ostatním.
3.Video - diskuse o správnosti postupu(GH)
GH: Zaznamenala jsem velkou diskusi o videospotu. Matouš dostal nápad na video, proč volíme PirSTAN. Shromáždili jsme členy a příznivce, Matouš sehnal mikrofony, video se natáčelo a zpracovávalo. Pak mi volali z MO, že je to tragické a nesmí to ven, že to položí celou kampaň. S Tateášem i Matoušem jsme ve shodě.
TŠ: Natošili jsme video, kde jsme dávali důvody, proč PirSTAN, mladým jsme prezentovali naše body programu. S Matoušem jsme dělali posty, a tak. Nenapadlo nás, že jen tlumočit program mladým jazykem nebude fajn. Jsem za to zodpověný já. Mohl to být problém a je mi to líto. Musíme si to více kontrolovat. Omlouvám se.
GH: Nechceme, aby se materiál ztratil, možná ho použijeme po volbách, teď nechceme jít proti MO, docela nám pomáhají. V momentě, kdy o nás má hlasovat CF, se nesmíme odstřelit. Kdybychom udělali pár úprav, třeba by to bylo v pohodě.
MB: Celé jsem to nepochopil, co konkrétně MO vadilo? Tadeáš na to šel v pohodě.
VL: Souhlasím s MB, bylo to autentický, v pohodě a od Mladých lidí. Zapadá to do toho, co třeba chceme dělat. Jen to prostě musíme řešit po volbách až bude klid. Teď se ta kampaň moc hrotila.
GH: Později jsem objevila dvě problematické části – já s LGBT vlajkou, zase by to proběhlo médii, nebo tak; pak kontroverzně působí držení konopí. Fakt voličům dva dny nebudeme říkat, držme konopí. Sice to souhlasí s naším programem, ale dá se to zneužít.
MF: Realizovali jsme to v deseti lidek na koleně. Vidím tam ten problém, i když při tvorbě jsem to v duchu bral jako součást běžné pirátské rétoriky. Ale chápu, vrcholí volby, tak věřím MO. Každopádně je to i naším přístupem, že jsme to nekonzultovali.
VL: Nebavíme se moc o něčem špatném, není to na nějakou sebekritiku, bylo to super. Jen to nezapadlo do doby.
GH dovisvětluje fakta
MA: Je super tohle komunikovat do členstva. Pokud máte dotazy, vždy se můžete zeptat.

1. Report z YPE (MB)
    MB: Proběhly návštěvy slovinských (zaniklých) a švédských Pirátů. Zvali nás přístí rok na volby. V prosinci budeme v Katowicích dělat sjezd mládežnických organizací. Budeme řešit po volbách.
    TGJ: Bude se tam volit evropské předsednictvo, nyní tam máme tři členy předsednictvMB: Taky se budou se vybírat poplatky. MP bude odvádět do YPE roční příspěvek.
    5.Chceme grilování kandidátů do Rady? (GH)
    TGJ: Na foru probíhá navrhování kandidátů do rady.
    GH: Bavili jsme se neformálně, zda chceme grilování kandidátů do rady. Proběhlo by to po uzavření kandidátek v době na rozmyšlenou. Máte zájem? nějaký zájem Tak já něco zkusím. Seženu i nějakého nezávislého moderátora. Mělo by to být transparentní.
    MB: Co Vojta Pikal, kdyby měl čas?
    MA: Přihlásíš se tedy do rady?
    GH: Nějak jsem ztratila chuť se dále podílet, ale všichni mi psali podporu, takže kandidovat bude, ale ne na předsedkyni. Je tam kandidátů dost. Nějaký čas tomu věnovat chci, baví mě to.
    6.Grilování(JB)
    ŠR: Je mi 18, studuji gympl v Praze, maturuji. Chci na medicínu a být dětských psychiatrem. Rád bych se také zabýval reformou školství /Dánsko, Finsko). Jsem aktivnína Pze 13, chci do zastupitelstva, jsem v KETu Školství, jsem skaut a hraju na kytaru. Pracuji ve veganské restauraci.
    Erik: Je mi 20, tuduju výrobu a syntézu léčiv na VŠ.

MF: Šimone, jsi vegan? -Jsem vegetarián, rád bych však byl vegan. Je to dlouhá cesta. Chrání to přírodu
TGJ: A ty Eriku? -Maso jím, je to důležité pro živiny, ale ne denně.

Legalizace všech drog? Přístup Portugalska? Dekriminalizace? ŠR: Legalizace konopí ano (vyzdvihuje výhody), tvrdší drogy ne - škodí lidem. Jsem striktní, marihuana je hranice. Erik: Konopí ano, ale musíme hledat alternativu černému trhu i třeba u pervitinu. Jinak nejsem radikální.

Pomáhali jste v kampani? Erik: jsem dobrovolník, byl jsem ve dvou videích. ŠR: Včera jsem rozdával noviny, jinak jsem neměl čas být moc aktivní. Těším se na komunální volby. Šířím kalkulačky a propaguji Piráty, kde to jde.

Co vám vadí na SPOLU? Erik: Vadí mi KDU a Fiala proti manželství pro všechny. Moc to vyhrotil. ŠR: KDU - nb. fanatismus (proti manželství, Istambulu), ODS - pochybní kmotři z devadesátek skrytí za Fialou, TOP - ok, ale po aféře s Ferim se ho zastávali

Manželství pro všechny, adopce: Erik: Asi mi nezáleži na názvu, ale jako člen LGBT chci stejná práva. Chci, aby se to zlepšilo. ŠR: Nejsem v LGBT, ale jsem pro, snažím se to podporovat a mluvit o tom s lidmi (i věřícími). Bez jednotného názvu, jde o segregaci, ale jinak se to neprosadí.

Kvóty na ženy? ŠR: Je to super věc, ženy musí být stejným podílem třeba v parlamentu, ale kvóty jsou moc násilné. Lidem se o líbit nebude, jsem spíše pro osvětu.; Erik: Pozitivní diskriminazace, ale raději bych hledal jiné cesty než kvóty.

Kdyby nebyli Piráti, koho byste volili? ŠR: Zelení jsou mi nejblíže, ale pokud by neměli šance, podpořil bych SPOLU, ač nerad. EriK: Zelení, pokud podpoří dostavbu Dukovan.

Co se vám teď na Pirátech naopak nelibí? Erik: Jsme proti zodpovědnosti sociálních médií za obsah.; ŠR: Nic konkrétního v programu mi nevadí, nejsem ale třeba pro referendum. Zpackala se předvolební kampaň, mrzí mě ten nevyužitý potenciál. Nemuseli jsme klesnout pod SPOLU. Přál bych si vyvození důsledků.

Šimone, jaký je kontext zabývat se školstvím i zdravotnictvím? -Chci být dětský psychiatr, je pro mě důležité pomáhat dětem jako psychiatr. Chci, aby děti měli druhou šanci.

Proč myslíte, že lidé tak volí Babiše, Okamuru, apod.? Erik: Na jednoho studenta volí pět důchodců. Ti se přitom bojí volit Piraty, vadí lidem třeba účes Ivana… A SPD ná vychované voliče, co jsou proti EU.; ŠR: Populistické strany vyvolávají emoce, lidé podléhají dezinformací. Mladí k volbám nechodí a volební systém selhává.

Co řeknete člověku, který nás nazývá neomarxisty? ŠR: Promluvil bych si s ním. Ptal se na důvody, ukazál bych mu spektrum a vysvětlil mu, že jde o lži. Nevzdával bych to.; Erik: Je to zarážející komentář. Některým lidem to vyvrátit nejde.

7.Různé(TGJ)
Tipovací soutěž MP (TŠ): Pojďme si na Zulipu natipovat volby. Jsou tam napsaná pravidla. Děkuji za účast.
MJ: Kdy se bude hlasovat o přijetí Martina Bláhy?
TGJ: Budu urgovat.
MB: Bude nějaké společné sledování voleb ze strany MPi ve volebním štábu?
TGJ: Dejte anketu na Zulip, kdo tam bude
Konec: 20:27

21. 10. 2021
Přítomní: Ruda Žák, TGJ, Šárka Václavíková, Malá Janka, Damian Chaluš, Erik, Filip Křístek, Martin Bláha, Petr Jahoda, Vojta Lukavec, Tadeáš Štěpka, Matouš Fiala
Předsedá: Ruda Žák
Zapisuje: Janka (zveřejní Pepa Bouše)

Program
1 Představování (RŽ)
Damián Ch.: 20 let, druhák politologie a mezinárodní vztahy, před půl rokem vstup do strany, politiku máme v rodině; více se můžete dočíst v úvodním příspěvku na foru; když mám čas, tak hraju hry na PC nebo dračí doupě, mám 2 sestry a bráchu, jsem ze SčK
Šárka: jaký máš názor na legalizaci drog?
Damián Ch.: hodně náročný, ale taky to byla jedna ze vstupních otázek při vstupu do strany; u lehčích drog (např. konopí - méně škodlivé než alkohol) by bylo dobré to regulovat méně přísně. i u tvrdších drog ta represe zhoršuje situaci lidí, kteří mají problém s rizikovou závislostí (dále viz grilování)

2 Události za poslední dva týdny (RŽ)
Ruda: věnujte se jednání o volbě Rady. Za chvíli nám končí doba pro navrhování, pak bude doba na rozmyšlenou a následně budeme hlasovat. Mezitím ještě proběhne grilování, které organizuje Pepa Bouše. Tam se budete moct přímo ptát kandidátů. Jiřka taky zvala na demonstraci proti omezování potratů 25. října před slovenskou ambasádou. Proběhly volby, nedopadli jsme šťastně, probíhají vyjednávání.

3 Report z YPE (ŠV) - klidně zapíšu Janko OK! DÍKY <3 :3
Šárka: byli jsme ve Švédksu, navázali jsme spolupráci, byli tu v září švédi, moc se jim to líbilo. Dále jsme se ZO pracovali na návštěvě slovinských pirátů, byli na volebním štábu, bylo to pro ně přínosné - nemají chodit do koalic a “nemrdat” na pirátská témata. V prosinci bude EPIC, na tom začneme makat. Plánujeme osobní setkání a to je nejvíc, jinak to nejde. Matěj by měl zařídit transparentní účet, snad se to do konce roku podaří.

4 Grilování nováčků (RŽ)
Damian Chaluš:
Ruda: Jaký máš názor na podporu LGBT komunity? (sterilizace, manželství)
Damian: Proti sterilizaci translidí, pro manželství pro všechny.
Mr. Guth: Kdyby nebyli Piráti, koho bys volil?
Damian: Jsou mi blízko Zelení, ale jsou velmi tradiční a to se mi nelíbí, možná ČSSD, ale jsou v rozpadu a šíleně konzervativní. Blízko i ke STANu, jsou to spíše náhodní lidé.
Matouš: Co si myslíš o povolební situaci Pirátů? Co by se mělo změnit?
Damian: Před tím bych byl pro koalici. Výsledek je způsoben kroužky a volebním systémem. Kampaň se taky ne vždy povedla. Nejdříve vstoupit do vlády a pak třeba vystoupit.
Ruda: Jak se chceš u MP zapojit?
Damian: Jetšě úplně nevím, líbí se mi mezigenerace. Bylo by super pracovat s mladýma lidma, kteří se zajímají o politiku - důležité jsou Studentské rady. Můžeme to podpořit. Rád s něčím pomůžu.
Petr Jahoda:
Petr: představuje se
Ruda: Jaký máš názor na podporu LGBT komunity? (sterilizace, manželství)
Petr: důležité podporovat menšina, pro manželství pro všechny
Matouš: Co si myslíš o povolební situaci Pirátů? Co by se mělo změnit?
Petr: šok, způsobeno nekroužkováním pirátských voličů, koalice se nevyplatila, ponaučení - nechodit do koalice
Filip: čúráš do vany?
Petr: max do sprchy
Šárka: a do umyvadla?
Petr: taky ne
Ruda: Jak by ses chtěl zapojit?
Petr: Asi jakkoliv, třeba v různých debatách, rád bych se zapojil do YPE.
Šárka: Co bys třeba v YPE chtěl dělat? Budeme potřeovat dobrovolníky na organizaci epicu.
Petr: S epicem bych rád pomohl, chci si vše osahat (bycha na to, jen se souhlasem!!! /pozn. zapisovatele)
Guth je gut: Dokážeš si vzpomenout na situaci, kdy byli piráti pro něco, s čím jsi nesouhlasil?
Petr: Když například byli pro aby byly pokuty strhávány z dávek. (pro to jsme fakt byli? /pozn. zapisovatele) (Piráti byli právě proti a Petr je pro /Damian)

5 Různé (RŽ)
Mr. Guth: Vyrozpočtovali jsme v PaRo peníze na náborové video - pojďme složit pracovní skupinu a sebrat nápady.
Matouš: Složím pracovní skupinu, videa už jsem řešil.
Ruda: pokračujme na Zulipu, ÚKOL: Ruda diskuzi otevře

Kateřina Stojanová
-
Předsedkyně Mladého Pirátstva, místopředsedkyně MS Litoměřicko
Zastupitelka Ústeckého kraje v politickém důchodu

Katerina.Stojanova
Místní předsednictvo
Kontaktovat uživatele:

13.1.2022

Přítomní:
Filip Křistek
Zuzana Fochr
Damian Chaluš
Jan Zavadil
Kateřina Stojanová
Katia Demetrashvili
Martin Bláha
Matouš Fiala
Tadeáš Štěpka
Věra Králová
Vojtěch Lukavec
Markétka Gregorová
Mili Slouková
Petr Klíč
Petr Springinsfeld
Šárka Václavíková

Předsedající:
Filip Křistek

Zapisuje:
Matěj Bělohoubek

Program:

1. Zahájení, Schválení programu schůze
  2. Úvodní představující kolečko (in case of nováčci)
  3. Prezentace znovuobnovení Asociace mládežnických politických organizací
  4. Organizační záležitosti - info o pravidelnosti schůzí, změna obsazení Rady
  5. Report z proběhlých akcí, co nového se stalo od poslední schůze
  6. Report z YPE
  7. MaKaKové a regiony
  8. Úprava JdŘ
  9. Programový dokument - priority pro mladé-komunál ´22
  10. PirateCon
  11. Grilování nováčků
  12. Různé

Zápis:

Petr Klíč - 15 let, chodí ještě na základní školu, rozhodl se zapojit do mládežnické organizace
    Raman Ojha - 19 let, momentálně žije v Maastrichtu, Nizozemsko - váhal, jestli se chce zapojit, rozhodl se nakonec že ano

3. Prezentace znovuobnovení Asociace mládežnických politických organizací
    Lukáš Ulrych: zdraví, gratuluje k důvěře k vládě. Popisuje co byla Asociace mládežnických politických organizací (AMPO) - zakládající členové mladí socdem, Zelení, TOP tým. Zastřešuje mládežnické politické organizace.
    Není cílem, aby to byla vlajková loď některé z mládežnických organizací. Plánujeme pozvat většinu mládežnických organizaců, protože demokracie je diskuze.
    KS: Děkuje za představení, zdá se jako dobrý nápad, mohlo by ale být problém, že nemáme právní subjektivitu. Reaguje na článek z roku 2019, kde tehdejší předseda Mladých konzervativců z jména AMPO komentoval legalizaci marihuany jako překážku pro vstup MP do AMPO.
    LU: Od té doby se toho dost proměnilo. Marihuana i subjektivita by neměla být problém.
    Martin Bláha: Podle toho, co jsme se dočetli, tak ta organizace

4. Organizační záležitosti - info o pravidelnosti schůzí, změna obsazení Rady
    Matouš Fiala: Tomáš Guth Jarkovský rezignoval na člena rady, novým členem se stal Filip Křistek.
    Kateřina Stojanová: Děkuje Guthovi za jeho práci.
    Upozorňuje, že nově budou schůze každý druhý čtvrtek v měsíci.

5. Report z proběhlých akcí, co nového se stalo od poslední schůze
    Matouš Fiala: proběhl úspěšně maraton psaní dopisu Amnesty International
    Děkuje Vojtovi za iniciativu za MS Nymburk, kde se vybíraly peníze p

6. Report z YPE
    MB: Plánuje se EPIC, bude 30. ledna 2022.
    Je třeba zvolit delegáta za české MP, čeští zástupci v YPE navrhují Tadeáše Štěpku - nikdo nemá nic proti, delegátem bude Tadeáš

7. MaKaKové a regiony
    TS: Je potřeba restrukturalizovat

8. Úprava JdŘ
    PS: prosí, aby se řešilo příště

9. Programový dokument - priority pro mladé-komunál ´22
    KS: Chceme udělat dokument, kde budou body priority, co zajímají mladé v rámci komunálu

10. PirateCon
    TŠ: Plánujeme PirateCon k mladým Pirátům v komunálu, pokud máme nějaké jména mladých Pirátských zastupitelů, prosím napište mi je

11. Grilování nováčků
    Katia Demetrashvili: již jsem byla na několika akcích s Piráty a na několika schůzích
    Vojta L.: Co tě přijmulo zapojit se u Pirátů?
    KD: Nedávalo mi smysl proč lidi v mém okolí nevolí Piráty, tak jsem si řekla že jediné jak tomu pomoct je se zapojit
    DCh: Koho bys volila, kdyby nebyli Piráti?
    KD: Možná Zelení, hodně možná ČSSD - líbí se mi, že se hodně socializují, na každé akci kde jsem byla s Piráty se mě snažili naverbovat
    Martin Bláha: Je něco, co se ti nelíbí v programu Pirátů?
    KD: Nic mě nenapadá. půl minuty se snaží přijít na něco, s čím nesouhlasí
    FK: Jaký máš názor na legalizaci?
    KD: Snižuje harm, zisk peněz

12. Různé
    VL: Děkuje členům, co kandidovali do RP
    MF: Připojuje se
    ŠV: Plánuje se PirateCon k ideovým myšlenkám, bavila se na RV o tom, že by se MP mohlo zapojit - úkol pro Šárku, udělat vlákno

Tito uživatelé poděkovali autorovi Katerina.Stojanova za příspěvek:
Petr.Konecny

Kateřina Stojanová
-

Katerina.Stojanova
Místní předsednictvo
Kontaktovat uživatele:

10. 2. 2022

Přítomní:
Kateřina Stojanová
Vojtěch Lukavec
Tadeáš Štěpka
Filip Křistek
Matouš Fiala
Matěj Bělohoubek
Tomáš Guth Jarkovský
Martin Bláha
Matouš Adamů
Petr Konečný
Mili Slouková
Matyáš Brzybohatý
Petr Klíč
Šimon Reizer
Ondřej Petr
Lukáš Váňa
Ondřej Obergruber
Standa Dufek
Klára Kocmanová
Richard Kolena

Předsedající:
Vojtěch Lukavec

Zapisuje:
Táda

Zápis:

Lukavec zahájil jednání, program schůze schválen
    Ondra Obergruber - 25, asist. Peksy, chce se angažovat v komunálních volbách, má koníčky, studuje
    Matyáš Brzybohatý - z prdele jménem Sázava, chce se angažovat v politice, baví ho hry a knihy
  3. Prezentace po krajích
    Mrs. Stojanová reportuje z prezentací na krajích, dobré ohlasy, budeme finishovat
    TŠ: zkuste to ve svých krajích, kde jsme ještě nebyli, prosadit
  4. AMPO
    KS: Byli jsme tam pozváni Lukášem Ulrychem z msocdem, debatuje se o stanovách, byla první schůzka - výsledky: Mladé komunisty ani SPD tam nechceme, navrhla transparentní účet (zamítnuto - pouze náhledový účet), o vstupu budeme hlasovat
    TGJ: Jejich důvody jsou “směšné” - není důvod nemít transparentní účet. Můžeme dát postík.
    VL: Je to trochu bizár, co to jako je?
    KS: Je to velký názorový spektrum, nebude to fungovat po pirátsku, můžeme kdykoliv odejít, když se překročí hranice. Jsou zvyklí na jiné fungování, my jsme menšina.
    PK: Potřeboval bych k dobrému rozhodnutí vědět, co nám to může dát/vzít? Co se bude dít?
    KS: Ztratit se asi nic nedá, nejhůře se nestane nic. Nesmí to být propagace jedné strany.
  5. Report z YPE
    FK: Byl EPIC, zvolilo se nové předsednictvo, máme 3 členy. Rozjíždí se to dobře, tvoříme výstupy na socky. Máme hodně práce. Budeme rádi za nové lidi, kteří se zapojí.
    MB: Máme přístup k webu, chceme ho rozjet. Máme jako neziskovka od Googlu nárok na měsíční rozpočet na reklamu. Plánujeme opět kemp YPE a výjezd do Slovinska na jejich kampaň před volbami.
  6. PirateCon
    TŠ: Odprezentoval koncept programu se seznamem hostů: https://codimd.pirati.cz/xg1jSc3gRViVe324TeJD5w
    KS: Je to lehce přemužované, ozvaly se i mladé komunální zastupitelky. Jetště jsme se nad finállním seznamem hostů nebavili.
    TŠ úkol: udělat anketu na call čistě k PirateConu
  7. Buddy systém
    TŠ: Představil návrh buddy systému, každý nováček svého člena MP, který ho provádí, pomáhá mu se zapojením odpovídá na otázky.
    MB: Nezkusme lepší systém, aby vůbec přišli na schůzi?
    VL: Možná by bylo fajn mít manuál, který bychom rozeslali nováčkovi aby věděl co a jak. Graficky zpracované. Může se dát do uvítacího mailu.
    TŠ: Také myšlenkovou mapu na web pls.
    MB: Poslední přijatí nejsou RegP, pozor.
    KS: Bohužel nemáme systém, čekáme na chobotnici. Je komplikované kontrolovat všechny požadavky.
    VL: Zatím vytvořme manuály a materiály.
    TŠ: Pojďme si říct jestli buddy systém chceme zkusit.
    VL: Asi proč ne, je to dobrá nástavba na začátek přijímacího procesu.
    PKl: Nejde mi psát na fórum.
    KS. Vyřešíme s KoDo
  8. Grilování nováčků
    Grilovaní: Petr Klíč, Ondřej Obergruber
    VL: Koho byste volili jiného než Piráty?
    Ondra: Váhal bych mezi TOP09 a Zelenými, TOP proevropští, ale něco mě štvě, Zelení řeší životní prostředí
    Petr: TOPka - kvůli proevropské politice
    MB: Názor na dění kolem dolu Turów?
    Ondra: V práci to řešim každý den, co se stalo byl podraz vlády. ČR držela všechna esa v rukávu.
    Petr: Byl to podraz. Problém byl pouze odložen.
    MB: Jaký máte názor na navržení Assange na Nobelovu cenu?
    Petr: O tom nemám moc info.
    Ondra: Je to v pirátské linii, souhlasím s tím.
    PK: Když byste žili v kterékoliv cizí zemi, k jaké politické frakci byste měli nejblíže?
    Petr: Nejradši Norsko, některá ze středových stran.
    Ondra: (Německo piráti:D) Vybíral bych si dle EU frakce - nej pro mě GREENS/EFA
    FK: Jaký vás ovlivnilo téma legalizace při zájmu o Piráty.
    Petr: Byl to jeden z faktorů, ale ne z největších. Můžou z toho jít peníze do rozpočtu. Každá babička má kytičku.
    Ondra: Toto téma pro mě není důležité, ale postupně mi harm reduction dává větší smysl než perzekuce.
    TŠ: Jaká je vaše pozice na politickém kompasu?
    Ondra: Dělal jsem si volební kalkulačky - ze dlouhé mi nevyšli první Piráti, třetí byli komunisti:D. Jsem středolevý liberál.
    Petr: Poslal 8values - centrista.
    RK: Kdybyste si museli vybrat, komunisti nebo SPD?
    Ondra: komunisti, Tomiovi bych to nemohl hodit
    Petr: spíše komunisty
    PK: Postavit KSČM mimo zákon?
    Ondra: To že se to neudělalo po revoluci byla chyba, takže ano.
    Petr: Mimo zákon.
    VL: Byli byste pro povinné očkování proti covidu?
    Petr: Asi ano ale jen malé spektrum profesí jako např. lékaři
    Ondra: Spíše ne, max. nějak, že se se budou moci vyplatit z očko.
    PK: Co kdyby se zpřísnil zákon ohledně slovních útoků na internetu (rasismus, antiLGBT)? Co dezinformační weby? Jste pro zpřísnění takové cenzury na internetu?
    Petr: Nemělo by být mazáno - mohly by být dezinformace oficiálně vyvraceny.
    Ondra: Co je legální offline, by mělo být legální online a naopak. Nic víc.
  9. Různé
    Matěj si rezervuje bod (dary.pirati.cz) - můžeme udělat sbírku za MP - charitativní záměr.
    KS: V minulým roce jsme v PaRo vybrali 18,5K - máme to i do příštího roku. Bude nové PaRo, nevíme jak je to s rozpočtem ZO.
    MB: Ze ZO to bylo pro YPE 40K, asi se o to dělíme. Dá se to dělit.
    FK: Ne, nedělíme to. Bylo to přímo pro YPE.

Kateřina Stojanová
-

Katerina.Stojanova
Místní předsednictvo
Kontaktovat uživatele:

10. 3. 2022

Přítomní: Tadeáš Štěpka,Filip Křistek, Matěj Bělohoubek, Šimon Reizer, Ondřej Obergruber, Katia, Adam Piechowicz, Matouš Fiala, Matyáš Brzybohatý, Vratislav Filípek, Kateřina Stojanová

Předsedající: Matouš Fiala
Zapisuje:

Program:

1. Zahájení, schválení programu schůze
    Schůze zahájena 19:36, program schválen.

2. PirateCon
    Tadeáš: 23. dubna v pražském pice, povinně zapiště! Cca od 10 hodin, ještě upřesníme. Budou 2 části - obecná a výstupy mladých pirástkých komunálních politiků, pak potažmo diskuze. Budem rádi, jestli přijdete prezenčně, bude to i online. Pracujeme na tom s Matoušem a Katkou, jestli chcete pomoct, budeme rádi.

Šárka děkuje Tadeášovi, že je šikovný kluk.

1. Média
    Byla schůzka s MO. Náborové video - protáhlo se kvůli covidu, je to v plánu, byla diskuze o podobě, zápis ze schůzky here: , natáčet se bude v létě, máme na to i peníze z rozpočtu. Budou potřeba lidi na pomoc. Mladopirátský podcast - pokec s mladými inspirativními Piráty a Pirátky, podcastové studio KS Praha, pomocníci se budou hodit.

2. Buddy systém
    Tadeáš: Furt uvažujeme o buddy systému pro nováčky, jestli chcete dělat, tak se ozvěte na Zulipovi, nebo napište Tadeášovi.

3. Upadate k Ukrajině
    Máme zřízený záměr v Piroplacení - 20 000,-, s nimi si můžeme udělat co chceme. Pak máme asi 18 000,- z PaRo. Z těch 20K bych chtěla poslat 5K na Ukrajinu ale kvůli naší byrokracii je možné, že se to nestane. Hledám řešení ale asi to nelze

4. Různé
    Šárka byla pozvaná na sjezd Švédských mladých Pirátů

Chceme se zapojit do ideové konference? Jako MP bychom tam měli přijít a vystoupit s nějakým tématem.
Tadeáš: bavili jsme se o tom, ale moc nevíme, co se od nás očekává a co bychom mohli udělat.
ÚKOL: Kontaktujeme se s DFW ohledně té konference, můžeme ho pozvat na schůzi.

1. Grilování
    Adam Piechowicz: 20 let, Ostrava, studuje pol. a kul. geografie v Ostravě, ve volném čase - veřejné dění, sport, knížky, historie.
    Matěj Brzybohatý: gympl v Praze, žije v Sázavě, baví ho hry, knížky, politika a historie.
    MF: Co vás vedlo k tomu, že jste tady?
    MB: Piráti jsou mi nejbližší strana. Chtěl bych se začít seznamovat s lidmi a získávat zkušenosti.
    AP: V roce 2019 jsem Piráty poprvé volil, jsou mi nejbližší, je liberální, není pravolevě vyhraněná, souhlasím s většinou programu, začal jsem se zajímat o pirátskou politiku. Chtěl bych Pirátům pomoci.
    ŠV: Jaké jsou základní ideje Pirátů, dle vás?
    AP: Transparence, v komunále radnice občanům, umožnění participace
    MB: Transparence, “modernost”
    PK: Koho byste volili, kdyby nebyli Piráti? Jsou věci u Pirátů, se kterými nesouhlasíte?
    AP: Zvažoval bych STAN a TOP09, třetí možnost Zelení. Nesouhlasím s kvótami na pohlaví. Dříve jsem měl více neshod.
    MB: Volil bych Zelené - protože klima. Víceméně teď se vším souhlasím.
    FK: Jak jste schopni se podílet na MP? Kde se chcete zapojit a pomoct?
    AP: Chtěl bych pomoct Mediálnímu týmu.
    MB: Netuším, co bys mohl dělat. Možná oragnizace akcí.
    TŠ: Chtěl by ses zapojit do komunální politiky?
    AP: Ano, budu na kandidátce.
    MB: Ještě jsem o tom nepřemýšlel.
    MF: Co si myslíte o Pirátech ve vládě?
    AP: Byl jsem pro na začátku. Lipavský odvádí dobrou práci. Nechtěl bych abychom se stali pouze přívěskem konzervativní vlády. Nebojme se zasadit o naše témata.
    MB: Zatím odvádí dobrou práci ve vládě.

Kateřina Stojanová
-

Katerina.Stojanova
Místní předsednictvo
Kontaktovat uživatele:

14. 4. 2022

Přítomní: Kateřina Stojanová, Tadeáš Štěpka, Tomáš Guth Jarkovský, Martin Bláha, Petr Konečný, Vojtěch Lukavec, Jan Škrabálek, Petr Klíč, Petr Springinsfeld, Ondra Obergruper, Karel Ostřížek, David Chudožilov
Předsedá: Kateřina Stojanová
Zápis: Tadeáš Štěpka

Program:

1. Představení nováčků
    David Chudožilov: psal do vlákna na fóru, z Prostějova, bude maturovat, bude studovat jaderku (chad)
    Jan Škrabálek: z Liberce, studuje na Matfyzu, občas chodí na schůze ale my o tom nevíme
  2. Výjezd do Bruselu
    KS: Přihlášky do 20.4., jedeme s ml. demokraty na pozvání Peksy, jede se na 4 dny 10.-13.5., výjezd hrazen převážně z EP, účastnický poplatek 500Kč
  3. Náborové video
    KS: Byla schůzka s MO, mělo by se natočit během května, máme koncept, který musíme ještě promyslet - měl by to mít humor na stereotypy o MP. Natáčet bude J. Sůva
  4. AMPO
    Shrnutí a update od Káti: přišel za náma předseda msocanů, že by chtěl obnovit tuhle organizaci, která sdružuje mládežnické organizace. Byly vyhozeny stanovy k připomínkování. Teď ale nikdo nic nedělá a nikam se to nehýbe.
  5. Kulatý stůl ke komunikaci ve straně
    VL: byl tam za MP, šlo o setkání, kde jsme se bavili jak uchopovat jako MP témata co jsou nám blízká, bavil jsem se s Marcelem Kolajou. Je určitá vize a mělo by se to začít řešit, aby naše témata více resonovala.
  6. PirateCon
    KS: 23.4. v sobotu v PiCe PirateCon na téma mladí v komunálu - od 10 do cca 15:30, bude tam mnoho skvělých mladých lidí, i někdo mimo stranu. Zvěte lidi ze svých MS. Je událost na FB.
    VL: Zasponzoroval bych propagaci eventu na sockách. - stane se
  7. Grilování nováčků
    David Chudožilov:
    KS: Proč zrovna MP?
    DCH: S Piráty jsem v kontaku, pomáhal jsem v kampani, žádná jiná strana mi není tak blízká, oproti dlaším mám výhrady.
    PK: Jak se stavíš ke core tématům jako legalizace, leg. prostituce, manželství pro všechny?
    DCH: Všechny tři pro, ilegalita nefunguje.
    MB: Máš nějaký názor, který se výrazně liší od Pirátů?
    DCH: Celkově uplně ne, vadí mi že nejsme ve vládě vidět.
    TGJ: Koho bys volil, nebýt Pirátů?
    DCH: Zelené, ti by mi byli nejbližší.
    VL: V rámci politiky a Pirátů, čím by se chtěl zabývat?
    DCH: Asi oblast zelené politiky a energetiky (kvůli oblasti svého studia)
    KS: Čemu by ses chtěl věnovat v MP?
    DCH: Asi nic konkrétního, zapojím se kamkoliv.
    TGJ: Zapojuješ se i vmístní buňce?
    DCH: Ano, chodím na schůze MS.
  8. Různé
    TGJ jde do televize - bude post

Kateřina Stojanová
-

mattfa2
Příznivec Pirátů – Praha
Profese: Student ekonomie
Dal poděkování: 58 poděkování
Dostal poděkování: 21 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mattfa2 »

11.8.2022

Předsedá: Vojta Lukavec
Zápis: Matouš Fiala

1. Prague Pride
    Dělali jsme transparenty, půjdeme společně na průvod, sraz v sobotu v 10:00 v Pirátském Centru (Palackého náměstí) nebo v 11:00 na Letné u stánku
    (Pokud nemáte co dělat, tak můžete hlídat stánek, jsme tam od 10 do 22 https://pi2.cz/kampan22 )
  2. Kampaň na pražský Magistrát
    V rámci komunálek kontaktní kampaň na kampusech pražských vysokých škol v dnech před volbama (studenti už jsou na kolejích)
    Je možnost dělat i standardní kampaň (v Praze se můžete zapsat zde: https://pi2.cz/kampan22, mimo Prahu se můžete obrátit na kohokoliv z místních Pirátů)
  3. Představení nováčků
    Marc van Gansen – Studuje na Park Lane, perfektní češtinou se omlouvá, že neumí moc česky, dělá breakdance, rád by se angažoval v politice, je rád, že Piráti a MP angažují mladé
    Adam Jasiok - Bydlí v díře u Ostravy (sic), zapojil se v kampani Milionu chvilek, setkání s Vondrákem ho dohnalo k politice, byl s námi v Bruselu
    Miroslav Gábor – Z Mělníka, studuje humanitní gympl, jsou mu Piráti nejblíže, zajímal se o politiku od 13 let, rád by se zapojil do kampaně
    Michal Silber – 17 let, studuje grafiku, natáčí videa, rád by pomohl s kampaní, rád by pomohl s komunálkama
  4. Komunální doporučení
    Finalizujeme komunální program pro mladé, do pár dní to půjde ven (děláme doporučení, jsou tam třeba témata Zelenivosti, Veřejného prostoru, info na fóru: viewtopic.php?f=1504&t=62207, nebo nefinální k nahlédnutí https://codimd.pirati.cz/s/y4RihLReh )
  5. Video
    Natáčení 1.9. (nejspíše v Praze)
    Bude to dělat Jakub Sůva (dělal videa pro sněmovní KPM, je super)
    Domlouváme specifika na Signalu, kdo chce přidat, napište Matoušovi Fialovi
  6. Různé
    *wholesome uvítání nováčků *
Tito uživatelé poděkovali autorovi mattfa2 za příspěvek:
Vojtech.Pikal

Matouš Fiala

Pirát z Letňan, Člen Finančního výboru Prahy 18, Člen Mladého Pirátstva

"... But the Hebrew word, the word timshel'Thou mayest' – that gives a choice. It might be the most important word in the world. That says the way is open. That throws it right back on a man. For if 'Thou mayest' – it is also true that 'Thou mayest not.' " - John Steinbeck

Katerina.Stojanova
Místní předsednictvo
Kontaktovat uživatele:

13.10.2022

Přítomní: Kateřina Stojanová, Vojta Lukavec, Tadeáš Štěpka, Tadeáš Klika, Samuel Enenkl, Šimon Reizer, Tomáš Polách, Michal Silber, Mili Slouková, Petr Konečný, Richard Kolena, Roman Ojha, Matouš Fiala, Matěj Bělohoubek <3
Zápis: Tadeáš Štěpka

Program:

Akce a projekty proběhlé, současné a budoucí
Výjezd do Brna, prohlídka krasjkého úřadu a Nejvyššího správního soudu. Menší účast. Dobré vyjíždět do regionů = méně pragocentrismu. Pojďme v tomto pokračovat.
Pracovní skupina PSP. Měli bychom přinášet návrhy našim mladým poslancům. Prvním výkopem je téma studentského bydlení a vysokoškolských kolejích. Bohužel jde o mrtvé téma (zatím!!). Klára měla první rozhovor s MŠMT. Momentálně nás čeká práce na sockách - vyzveme lidi ke sdílení svých zkušeností. Téma tím rozšíříme a zajistíme si tím podklady pro další fáze. Další zájemci o projekt jsou žádoucí.
V lednu bude prezidentská volba = budou debaty. Chceme uspořádat prezidentskou debatu s ostatními mládežnickými organizacemi. Předmětem budou témata mladé generace. Mladé organizace jsou již obepsány, někteří již vyslovili, že do toho chtějí jít. Až bude potvrzeno, začneme s organizačními záležitostmi.
Grillování nováčků
Zájemci: Tadeáš Klika, Samuel Enenkl, Tomáš Polách
TP: 28 let, Zlín, střihač, volí Piráty od vždycky, kandidoval do komunálu a pomáhal při kampaních, chce se setkat s lidmi s podobnými názory a pokecat
SE: 17 let, Ostrava, studuje, chce najít lidi se stejnými názory, chce se víc aktivně zapojit do politiky
TK: 18 let, Jičín, studuje, pomáhal Martě Martinové <3, zajímají ho lidská práva
Koho byste volili (mimo Piráty)? Oblíbená zahraniční party?
SE: Zelené; Grüne/SPD v Německu
TK: Zelené; liberálnější politiky, pro EU a ekologii
TP: Volt v zahraničí i u nás
Přicházíte do MP s konkrétním cílem? Do čeho byste se zapojili?
TP: mohu pomoct s audiovizuální tvrobou, chce spíše mluvit s ostatními
TK: kontakt s lidmi, kampaně, akce, sociální sítě
SE: rád se zapojí do sněmovní pracovní skupiny, chce se něco naučit
Co si myslíte o Brexitu?
TK: vliv na Británii to asi nemělo, ale na EU ano, neumím si představit ČR mimo EU
SE: štve mě to co se týče studia, nebo známých-místních, špatný krok
TP: velký špatný
Je něco v pirátském programu co vám vadí? Co?
SE: v rámci programu nic, vadí mi trochu Mikuláš Peksa
TP: nic kontroverzního nevidím, všechno mán být
TK: jsem pro manželství pro všechny, pro legaliazci konopí, nic v programu mi nevadí
A co legalizace tvrdších drog?
TK: záleží na významu, něco podobného marihuaně ano, úplně tvrdé dorgy spíše ne, záleží
TP: záleží na definici, piko a herák asi ne
SE: nemám na to moc názor, nechám to na vzdělanějších
Feedback ke komunálkám
Káťa chválí a děkuje. Dobré GenZ vibes. Měli jsme vlastní komunální program pro mladé.
Matouš: příště to musíme udělat dřív.

Různé

Radě bude končit v lednu mandát. Takže volby budou až za nějakou dobu xd
Káťa posílá infomaily - většině to chodí.
Bude komunální fórum - mohli bychom tam předsatvit MP
Vojta: budeme chtít dát dohromady koncept, kdy budeme lehce doplňovat politickou nabídku mezi vládou a extremistama z Václaváku. Chtěli bychom vystupovat jako více hlav, každá bude prezentovat nějaké téma s těmi názory co máme. Zvažte co byste chtěli zviditelnit a čím se chcete zaobírat.
AHOJ! UVIDÍME SE DRUHÝ ČTVRTEK V LSDPADU :o

Petr.Konecny

Kateřina Stojanová
-

Katerina.Stojanova
Místní předsednictvo
Kontaktovat uživatele:

8.12.2022

Přítomní: Matouš Fiala, Damian Wałoszek, Jakub Rychlý, Kateřina Stojanová, Samuel Enenkl, Petr Konečný, Filip Křistek, Ondra Obergruber, Šimon Reizer, David Chudužilov, Tadeáš Štěpka
Zápis: Matouš Fiala

Uplynulé akce a co nás čeká

Bylo toho hodně

Dobrovolničili jsme při potravinové sbírce

Maratonovali jsme lidská práva; psali jsme už druhý rok dopisy. Byli to v Praze i v Olomouci, kde bohužel nikdo moc nebyl. Otázka, jestli na Moravě vůbec je něco zajímavého dostli členstva, jestli tam má smysl pořádat akce. Z olomouctva se ozývá, že to bylo v blbém termínu kvůli KOMPOTu. Je třeba při pořádání akcí házet do skupin a zvát FB přátele.

Petr navrhl označit koordinátora, který by si rozhazování mezi přátele ujal, a zmínil, že by bylo dobré příště jít na kompotní akce.

Katka souhlasí, navrhuje zařídit si výstup na CFku.

Byli v praze Saští mladí liberálové. V březnu budou mít sněm v Drážďanech, jestli někdo chcete reprezentovat (a ideálně umíte německy), tak piště Matoušovi Fialovi.

Příští pondělí bude MP soutžit na Pubkvízu. Tým máme sice plný, ale kdyby někdo odpadl, tak chceckujte Zulip. Bude to v pondělí 12. od 18:00 na Malé straně. Kdyžtak pište Matoušovi Fialovi.

Budeme opět dělat vánoční sbíru dárků potřebným. Budeme to dělat skrze Středočechy, jakýkoliv příspěvky by byli super. Více info bude brzy na Zulipu.

Report z YPE

YPE bylo v Bruselu na pozvání Patrika Breyera, potkali novou předsedkyňu německých Pirátů. Patrik pracuje na kyberbezpečnosti a soukromí, bude rád, jestli se budeme do toho zapojovat i u nás. Piště Filipu Křistkovi.

Sněmovní skupina

(o co jde viz dřívější zápisy)

Včera se Katka sešla s Klárou a prof. Bičovským proděkana pražské Fildy, kterého téma kolejí zaujalo. Za korony viděl, že spoustu studentů přišlo o práci a zjistli, že moc není podpora, a obecně mají na trhu práce horší postavení.

Nabriefoval nás se spoustou podnětů a nápadů, Katka nahodí na Zulip (vznikl k tomu samostatný kanál na Zulipu, o přístupu se hlaště Katce Stojanové). Teď Klárka svolá schůzku, na které by měl být i někdo z MŠMT.

Pan prof. Bičovský je zakladatel Kampusu Hybernská – je ochotný nám tam věnovat nějaký prostor, abychom tam mohli uspořádat větší akci i pro veřejnost.

Damian Waloszek poreferoval o problematice kolejí z pozice člověka v kolení radě na Koleji 17. listopadu UK.

Katka zmiňuje, že můžeme skrze (?)Jakuba Komárka z PAQ a z univerzit samotných dostane nějaká data. Říká, že má jsou studenti dnes poměrně zmobilizovaní, takže by naše snaha mohla dopadnout na úrodnou půdu.

Grilování nováčků

Jakub Rychlý

Stárne (je mu 20). Kadidoval na Praze 12, ačkoliv se do zastupitelstva nedostal, je v několika komisích, výborech a podobných věcech. Spoluzaložil neziskovku Nekrachni. Pracuje jako PR asistent u Marcela Kolaji. Zatím. (končí za týden). Zajímá ho vzdělávání, finanční gramotnost. Je v několika MRT okolo vzdělávání.

Katka: Jak se chcež zapojovat?
Chce se v rámci MP věnovat vzělávání. Konrétní plán, jak se zapojovat nemá.

Petr: Co zrušení KSČM a legalizace marihuany a prostituce?
Jakub: zrušení KSČM dneska není moc relevantní, mělo se to udělat po revoluci, legalizace marihuany ano, o legalizaci prostituce není nachytřen, mělo by se to nějak regulovat, ale nemá specifický názor – názory si dělá s datama

Raman: Měl bys nějakou strategii pro rozvíjení MP na [mezinárodní] úrovni?
Jakub: Bylo by na to super mít lidi po regionech i v zahraniční, což asi bohužel nemáme. Ale konrétní plán na to z důvodu nezachytření nemá.

Různé

Katka byla na setkání Univerzit za Klima v Kamusu Hybernská, příjemně jí to překvapilo. Budou mít schůzku s Laureníčkovou, zmocněnkýní pro lidská práva a Klárkou. Je tu potenciál jim podávat trochu pomocnou ruku. Matouš se ptá, jestli se jí nezdáli tak radikální, jako viděl na sítích. Nezdáli.

Vojtech.Pikal

Kateřina Stojanová
-

Katerina.Stojanova
Místní předsednictvo
Kontaktovat uživatele:

13. 1. 2023

Přítomní: Kateřina Stojanová, Tadeáš Štěpka, Filip Křistek 420, Matěj Bělohubek, Petr Klíč, Jakub Stočes, Matouš Fiala, Šimon Reizer, Patrik Machura, Ondřej Obergruber, Matej Petrík, Samuel Enenkl, Petr Konečný, Jan Mareš, Mili Slouková
Zápis: David Chudožilov

Program:

Volba Rady
Merch
Grilování nováčků
AMPO
YPE
Náborové video
Různé

1. Volba rady
Tadeáš: Kandidáty navrhovat do středy (včetně), od pondělka volby
Zakládat samostatné nominační vlákna na každého člověka, nominační vlákna poté doručit do jednacího vlákna
V JdŘ psáno jednoleté období, ale uděláme to dvouleté, jednoleté je proti stanovám, volíme 2023-25
Matěj: Petr na to upozornil a teď odpovídá proti na fóru
Katka: je zmatek po rezignaci minulé rady
Zakazovat druhé funkční období zvoleným dříve neprošlo hlasováním,
Tadeáš: do nominačního vlákna dávat odkaz na lide.pirati.cz !!!
Katka: kdyby si někdo neděvěl rady co a jak na fóru (I feel ya), ozvěte se komukoli z rady

2. Merch
Katka: Současně máme jen prezervativy, bylo by fajn to stihnout do dubna do celostátního sjezdu. Mikina, placky, drtičky na trávu 420, hledáme nějaké grafické návrhy, děkujeme Ondrovi, dávejte návrhy a nakonec si o nich zahlasujeme, říkejte profi grafikům které znáte - odměna jistá
Matěj: newsletter kdo?
Katka: jsou dva - velký a čistě členský, info k merchi bylo jen na tom členském
Někdo předtím: mám kamaráda, co dělá návrhy oblečení
Ondra: mám kamaráda grafika
Katka: budeme chtít platit velkou část z rozpočtu, ale část bude muset zaplatit i každý, kdo chce, bare in mind

3. Grilování nováčků
Tadeáš: khoo budete volit na prezidenta?
Matěj Petrík: kdyby mohl, tak generál
Patrik Machura: DanuSHE

Katka: jak se chcete zapojit?
P: sociální sítě
M: nejprve se rozkoukat, později bych rád pomohl s podcastem

FK 420: legalizace rekreačního konopí?
M: ano, žádný problém
P:

Katka: přijetí eura a federalizace EU?
M: jsem ze Slovenska takže tuším, je to dobrá věc, koruna nutí mít dva účty, nevidím logiku v existenci koruny, je to přežitěk, federalizace taky ano, ale ne v aktuálním stavu, chce to reformy
P: souhlasí s přijetím eura

David: jakou stranu byste volili, kdyby Piráti nebyli?
P: ODS nebo Zelení
M: na Slovensku PS Spolu

4. AMPO
Katka: Asociace mládežnických politických organizací (bude to spolek), včera se Katka sešla s mČSSD, mZel, mODS, mKDU, domluva na obecných principech stanov, jak budou hotové, tak se odhlasují jestli chceme vstoupit, bylo to přátelské a konstruktivní, zdroj financování
Bude to o pořádání akcí/debat, připadně veletrh mládežnických organizací, primární cíl participace mladých

5. YPE
Matěj: bude každoroční sjezd v Bruselu/Štrasburku, ke konci února asi, bude volba rady, Matěj, Filip a Mili budou kandidovat, Šárka už nemůže být předsedkyně
Merch je objednán, 40 minik, 10 mikinošatů??? pro ženy prý

6. Náborové video
Katka:Kameraman nás ghostuje, nikdo to video nemá
Ondra: urgoval jsem ho, nic se neposunulo, v nějakém stavu to video je, dá se to, pustil bych to ven tak jak to je, fungjuje to i bez voice-overu, chceme to tak?
Katka: s Vráťou je třeba se sladit kdy to vykoupnou, aby to bylo na něco navázané, podíváme se a rozmyslíme (odkaz na video na Zulipu)

7. Různé
Matěj: tři členové stále porušují stanovy tím, že nejsou RegP ani členové
Katka: jsou to mrtvé duše
Matěj: stále mají hlasovací právo

Peťa: necheme udělat teambuilding? neviděli jsme se od Pridu :(
Katka: bude brzo vyhlášena Flotila (sjezd MP), bude hybridně, bude někdy na jaře

Ondra: témata, kterých by se MP mohlo ujmout: 1. obědy pro školáky zdarma, 2. ekovýchova, 3. dostupné bydlení pro mladé v Praze (s Mikym Peksou bude článek o tomhle tématu)
Katka: máme zajetý mediální tým, který by mohl plnit sítě tímto obsahem, chce to nějak kolektivně vymyslet nějakou dlouhodobější strategii na sítě, např. koleje na celostátních sítích vybouchly celkem dost, rada by si to měla vzít jako jednu z priorit

Honza: v EPP se blíží čas dělat program na eurovolby, chce to víc lidí co bude dělat program, odkaz pro zájemce https://survey.european-pirateparty.eu/ ... 57?lang=en
bude tématický bod legalizace (Janka se přislíbila), eurotémata, můžete vyplnit svoje nápady, čím víc tím líp

Peťa: sešla se prac. skupina MRT školství, probíhají revize RVP, snad vznikne nový sociálně-psychologicko-terapeutický předmět, je to téma pro nás, chceme to otevírat? ta revize bude velká, zní to dobře, bylo by super kdyby někdo z nás přišel na schůzku

Katka: Vráťa Filípek hledá člověka od nás, kdo bude kontrolovat, jestli věci na centrálních sítích nejsou moc ok boomer, někteří se už přihlásili

Kateřina Stojanová
-

Katerina.Stojanova
Místní předsednictvo
Kontaktovat uživatele:

9. 2. 2023

Přítomní: Kateřina Stojanová, Ondřej Obergruber, Matouš Fiala, Šimon Reizer, Mili Slouková, Patrik Machura, Matej Petrík, Samuel Enenkl, Petr Konečný, Jan Mareš, Vratislav Filípek,
Zápis: Matej Petrík

Program:

1. Report ze sněmovní pracovní skupinky
  2. Zapojení na CF
  3. Posun s merchem
  4. Mediální tým
  5. Debata o bydlení
  6. Různé

1. Report ze sněmovní pracovní skupinky
Katka: Objíždění koleji s Kocmanovou s točením reals se studenty, setkaní s proděkanem Karlove univerzity dojíždění, jestli je lepší koleje – nebo spolubydlení, špatná dotační politika EU ohledně Prahy – nedostávají se tam peníze na koleje které jsou ve špatném stavu, jen do míst jako Zlín

2. Zapojení na CF
https://cf2023.pirati.cz/
28-29.4 Liberec
Blok Mladého pirátství na CF 5-10min

3. Posun s merchem
Pracuje se na návrhu mikin, placek je ještě možnost se zapojit se s vlastním návrhem

1. Mediální tým
    Potřeba zlepšit komunikaci, oživení webu opravit starý kalendář a nová rada, na mraku článek na schválení o prezidentské volbě. Rozšíření týmu lidí soc. síti.
    Vratislav: Příspěvek minimálně 1 týdně, přesdílet členy mladých pirátů.
    Katka: Žádná grafika u prezidentských voleb – ta co byla dostala čočku. Mediální odbor mají posty okopírovat nápad pro naše soc. sítě. Vlastní schůzky mediálního tymu Mladého Pirátství. Kritika korespondenční volba pod taktovkou Rakušana
    Katka: Kalendář postů na soc. sítě, na dny, které jsou podstatné pro nás. Mladé pirátství může být kritičtější jako strana, ale konstruktivně aby to nebylo úplně mimo stranu. Využití kolaboraci s Pirátským IG.
    Peta: sympatizanti mají rádi konstruktivizmus, pozitivizmus
    Katka: důchody, Pekarová měli jsme se ohradit

5. Debata o bydlení
Katka: Setkáni v PiCe 23.2 od 18:00 s Petrem Gočevem, pomoc s promem

6. Různé
Samuel: krajské buňky: spojení buněk malých krajů
Katka: návrh celky jako: morava slesko, východ, západ ČR
Šimon: buňky musí jít s rukou v ruce s náborem nových členů
Katka: jak budou v rámci týmu fungovat pracovní skupinky – buňky jakou autonomii jim dát…
Vráta: nechce někdo jít do Mediálního týmu strany - specializovaných týmu
Katka: mladé pirátství mediální týmu na zulipu vrátit
Vratislav: Jara zákaz chodit na zulip jelikož je tam nekonstruktivní kritika, na signálu je na to vlastní kanál
Ondra Obergruper: mezinárodní den pizzy dát post na FB
Katka: FB je toxic místo
Vratislav: probírani postu na školení 15.2 – přístup i mladému pirátství, příspěvky plánovat dle mezinárodní dní má to lepší organický dosah

Kateřina Stojanová
-

Odpovědět

Zpět na „Mladé Pirátstvo“