Zdravím všechny,
ráda bych se přihlásila jako Vice Chair případně Board Member. Po dvou letech v čele Young Pirates of Europe už nejsem dostatečně young, takže mi dává smysl navázat v PPEU.
Pardon za zpožděnou nominaci, hodně jsem to rozmýšlela neb se chci příští rok taky dostat na vysokou školu. Nakonec jsem to vyhodnotila tak, že neobjahoba členky RV bude stačit jako uvolnění času a v Rovných šancích se daří zapojovat aktivní lidi, takže to tam neleží všechno jen na mě, plus mám skvělou zástupkyni na hašení výbušných vnitrostranických diskuzí.
Stručně moje kandidátská řeč:
Jaké jsou mé motivace?
Budu zcela upřímná, vývojem České Pirátské strany jsem zklamaná. Angažmá v klerofašistické vládě se mi stravuje hůř a hůř. V RV jsme čekali s grilováním vládních činitelů po předsednictví EU, aby z toho nebylo zbytečné zlo. Nicméně je mi zcela jasné, že jestli k tomu vůbec dojde, nic se nestane, jen natře Michálek v médiích "levičácké progresivisty" za maření práce, bo už jsme taky došli do stavu Vládneme, nerušit!
Hodnoty mezinárodního Pirátského hnutí jsou mi však stále niterně blízké a cítím potřebu v pro mne příjemnějším prostředí participovat na jejich šíření. Mezi nejhlavnější řadím transparenci, rovnost, svobodu.
Jaké přináším zkušenosti?
YPE jsme převzali v mrtvém stavu s finančním dluhem po bývalém předsedovi. Za dva roky usilovné práce musím říct, že jsem velmi spokojena s výsledkem (v následujícím týdnu napíšu výroční zprávu, pošlu tady pak odkaz). Ve zkratce, v YPE se podařilo rozjet do té doby zcela nefunkční sociální sítě, díky kterým zůstáváme v patrnosti členských organizací a sledují nás i naši čeští viditelní Piráti a Pirátky (Ivan Bartoš, Marcel Kolaja, Mikuláš Peksa, Markéta Gregorová a další). Zviditelnit YPE pro českou členskou základnu jsem si předsevzala jako osobní cíl a to se daří. Reportujeme ze zahraničních cest, pravidelně nás kontaktují členky a členové s dotazy na zahraniční Pirátstvo a se Slovinci a Švédy jsme seznámili naše členstvo i osobně při několika výpravách v Praze, Brně, Ostravě a jižních Čech. Díky těmto osobním setkáním jak v ČR, tak ve Švédsku, Slovinsku a Belgii se podařilo zaktivizovat hybernované členské organizace i z dalších států. Momentálně registrujeme přihlášky Německa a Francie. Při seznamování se s řadou zajímavých zahraničních Pirátek jsem také aktivizovala jejich zájem o propojení mezinárodních pirátských žen, které plánujeme na květen. Viz "kauza německého Piráta", problémy zažívají ženy všude a je potřeba se spojovat a podporovat, aby mohlo dojít k vyvinutí funkčních nástrojů, jak toxicitu systémově řešit. V neposlední řadě získala jsem podporu svého návrhu na změnu nakládání s YPE financemi. Dosud ležely na osobních účtech předsedy a tajemníka. Já jsem netransparentní správu nemalého obnosu peněz odmítla, vše převzal dočasně tajemník. V těchto dnech finišujeme kroky u Fio banky, která nám poskytne transparentní bankovní účet registrovaný na YPE, tedy bude pod správou všech členů a členek YPE Boardu.
Více o mne se dočtete zde https://lide.pirati.cz/profil/2630/.
Děkuji za pozornost, těším se na Vaše doplňující dotazy