Volby předsednictva PP-EU

Zahraniční odbor komunikuje s dalšími členy mezinárodního Pirátského hnutí, zejména přináší v zahraničí osvědčené nápady do strany, vypracovává společný postup při projednávání mezinárodních problémů.

Moderátor: Zahraniční

Sarka.Vaclavikova
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: filosofka
Dal poděkování: 572 poděkování
Dostal poděkování: 237 poděkování

Re: Volby předsednictva PP-EU

Příspěvek od Sarka.Vaclavikova »

Zdravím všechny,

ráda bych se přihlásila jako Vice Chair případně Board Member. Po dvou letech v čele Young Pirates of Europe už nejsem dostatečně young, takže mi dává smysl navázat v PPEU.

Pardon za zpožděnou nominaci, hodně jsem to rozmýšlela neb se chci příští rok taky dostat na vysokou školu. Nakonec jsem to vyhodnotila tak, že neobjahoba členky RV bude stačit jako uvolnění času a v Rovných šancích se daří zapojovat aktivní lidi, takže to tam neleží všechno jen na mě, plus mám skvělou zástupkyni na hašení výbušných vnitrostranických diskuzí.

Stručně moje kandidátská řeč:

Jaké jsou mé motivace?
Budu zcela upřímná, vývojem České Pirátské strany jsem zklamaná. Angažmá v klerofašistické vládě se mi stravuje hůř a hůř. V RV jsme čekali s grilováním vládních činitelů po předsednictví EU, aby z toho nebylo zbytečné zlo. Nicméně je mi zcela jasné, že jestli k tomu vůbec dojde, nic se nestane, jen natře Michálek v médiích "levičácké progresivisty" za maření práce, bo už jsme taky došli do stavu Vládneme, nerušit!
Hodnoty mezinárodního Pirátského hnutí jsou mi však stále niterně blízké a cítím potřebu v pro mne příjemnějším prostředí participovat na jejich šíření. Mezi nejhlavnější řadím transparenci, rovnost, svobodu.

Jaké přináším zkušenosti?
YPE jsme převzali v mrtvém stavu s finančním dluhem po bývalém předsedovi. Za dva roky usilovné práce musím říct, že jsem velmi spokojena s výsledkem (v následujícím týdnu napíšu výroční zprávu, pošlu tady pak odkaz). Ve zkratce, v YPE se podařilo rozjet do té doby zcela nefunkční sociální sítě, díky kterým zůstáváme v patrnosti členských organizací a sledují nás i naši čeští viditelní Piráti a Pirátky (Ivan Bartoš, Marcel Kolaja, Mikuláš Peksa, Markéta Gregorová a další). Zviditelnit YPE pro českou členskou základnu jsem si předsevzala jako osobní cíl a to se daří. Reportujeme ze zahraničních cest, pravidelně nás kontaktují členky a členové s dotazy na zahraniční Pirátstvo a se Slovinci a Švédy jsme seznámili naše členstvo i osobně při několika výpravách v Praze, Brně, Ostravě a jižních Čech. Díky těmto osobním setkáním jak v ČR, tak ve Švédsku, Slovinsku a Belgii se podařilo zaktivizovat hybernované členské organizace i z dalších států. Momentálně registrujeme přihlášky Německa a Francie. Při seznamování se s řadou zajímavých zahraničních Pirátek jsem také aktivizovala jejich zájem o propojení mezinárodních pirátských žen, které plánujeme na květen. Viz "kauza německého Piráta", problémy zažívají ženy všude a je potřeba se spojovat a podporovat, aby mohlo dojít k vyvinutí funkčních nástrojů, jak toxicitu systémově řešit. V neposlední řadě získala jsem podporu svého návrhu na změnu nakládání s YPE financemi. Dosud ležely na osobních účtech předsedy a tajemníka. Já jsem netransparentní správu nemalého obnosu peněz odmítla, vše převzal dočasně tajemník. V těchto dnech finišujeme kroky u Fio banky, která nám poskytne transparentní bankovní účet registrovaný na YPE, tedy bude pod správou všech členů a členek YPE Boardu.
Více o mne se dočtete zde https://lide.pirati.cz/profil/2630/.

Děkuji za pozornost, těším se na Vaše doplňující dotazy :)

Tito uživatelé poděkovali autorovi Sarka.Vaclavikova za příspěvky (celkem 2):
Petr.Kocourek, Vojtech.Pikal

Zen pičo

Lukas.Dolezal
Dal poděkování: 1419 poděkování
Dostal poděkování: 1317 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukas.Dolezal »

Sarka.Vaclavikova píše: 17 bře 2023, 16:10

Angažmá v klerofašistické vládě se mi stravuje hůř a hůř.

Nechtěla jsi napsat v konzervativní vládě? Jací klerofašisté jsou ve vládě? To myslíš někoho z lidovců? Co jsi udělala pro to, aby Česká pirátská strana neparticipovala na klerofašistické vládě? Víš, co je to klerofašismus? Co má znamenat zen pičo?

Rovněž prosím o odpovědi na moje otázky OFFTOPICna které víš odpověď. Díky.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Lukas.Dolezal za příspěvek:
Vojtech.Pikal

Pomoz vytlačit okupanty z Ukrajiny. Слава Україні! Героям
і Героїням слава! 🇨🇿 🇪🇺 🇺🇦 🇬🇪✌️. Make ruzzia Small Again. Dosť bolo fica 🇸🇰. Dump trump–⁠⁠⁠⁠⁠⁠krasnov. A za Elišku 🏳️‍🌈✊.

Vedoucí Místního týmu Brno-Řečkovice a okolí, člen MF Brno, KF Jihomoravský kraj, Rezortního týmu pro záležitosti Evropské unie, zahraničních věcí a obrany 🌍 (RT EZO), lukas.dolezal@pirati.cz.

Lukas.Dolezal
Dal poděkování: 1419 poděkování
Dostal poděkování: 1317 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukas.Dolezal »

Veronika.Murzynova píše: 16 bře 2023, 08:37

@Lukas.Dolezal odpovědi dodám během zítřka

Očividně jsi nedodala 🤷‍♂️. Tyto "volby" jsou fakt bizár.

Pomoz vytlačit okupanty z Ukrajiny. Слава Україні! Героям
і Героїням слава! 🇨🇿 🇪🇺 🇺🇦 🇬🇪✌️. Make ruzzia Small Again. Dosť bolo fica 🇸🇰. Dump trump–⁠⁠⁠⁠⁠⁠krasnov. A za Elišku 🏳️‍🌈✊.

Vedoucí Místního týmu Brno-Řečkovice a okolí, člen MF Brno, KF Jihomoravský kraj, Rezortního týmu pro záležitosti Evropské unie, zahraničních věcí a obrany 🌍 (RT EZO), lukas.dolezal@pirati.cz.

Michal.Gill
Profese: Copywriter, volejbalový rozhodčí
Dal poděkování: 1183 poděkování
Dostal poděkování: 1693 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal.Gill »

Ahoj. Díky moc Ramanovi, že se tu toho chopil. A za sebe se omlouvám: jak píše Verča, jsem před odevzdáním diplomky a nedělám vůbec nic jiného. Primárky, co bychom prohnali stranou, jsem totálně zasklil - PPEU bohužel sleduju hodně okrajově (rozuměj skoro vůbec). Každopádně dodatečné nominace určitě má smysl doručit, protože očekávám, že vznikne odpor proti tomu, narvat board téměř výhradně Francouzi, takže by se mohla objevit další místa.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Michal.Gill za příspěvky (celkem 3):
Sarka.Vaclavikova, anon130, Petr.Kocourek

Ing. Michal Gill • RegP • mobil: +420 603 590 571 • michalgill@centrum.cz

Petr.Kocourek
Profese: Ekonom, Statistik
Dal poděkování: 81 poděkování
Dostal poděkování: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Kocourek »

Ahoj,

Chtěl bych požádat o dodatečnou nominaci do PPEU Code of Conduct Council. V této pozici bych chtěl přispět k rozvoji komunikace napříč různými skupinami a vzájemnému respektu v rámci PPEU a přispět k vytvoření vhodného prostoru pro přípravu na EP volby 2024. Dále bych chtěl pomoct CoCC k lepší roli v rámci PPEU. Díky za uvážení mé nominace.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Kocourek za příspěvek:
anon130
Odpovědět

Zpět na „Zahraniční odbor“