Ahoj!
Jmenuju se Honza Slavický, jsem čerstvě registrovaný příznivec, zatím v kontaktu s KS Praha a MS Praha 2.
Rád bych se ale zapojil hlavně v Mladém Pirátstvu. Byla by totiž veliká škoda, kdyby Piráti skončili jako generační projekt, který stárne se svými zakladateli. Na druhou stranu jsem na nováčka taky docela dinosaur, je mi 25.
Po maturitě jsem vystudoval vyšší odbornou v oboru silnoproudá elektrotechnika. Pracuju jako projektant trolejového vedení pro městskou dopravu (ty dráty ve vzduchu). Mezi maturitou a VOŠ jsem se během dvou semestrů na FEL ČVUT stihl nakazit Linuxem.
Líbí se mi myšlenka, že člověk vůbec nemusí být kariérním politikem, který až do důchodu střídá nejrůznější funkce (credit: Markéta Gregorová).
Já jsem právě v životní fázi, kdy mám energii (a snad i čas) se politice věnovat. Až je mít nebudu, přestanu překážet, přenechám veslo mladším a můžu se zase zašít ve své kanceláři.
S klimatickou krizí sám nepohnu ani o mikrometr, ve spolupráci s Mladým Pirátstvem to třeba půjde o celý milimetr (to je tisíckrát víc ). Mým neskromným ideálem je, aby se z krize duševního zdraví stalo téma voleb, na které se Václav Moravec zeptá Andreje Babiše.
Mojí oblíbenou kratochvílí je boj s větrnými mlýny, totiž nespravedlivým systémem big tech platforem. Počítejte proto s tím, že se budu snažit zpřístupňovat content Mladého Pirátstva přes ActivityPub protokol (konkrétně pirátský Mastodon server). Tato práce nám ve volbách přinese nanejvýš dva hlasy navíc, já v ní ale stejně vidím smysl.
Možná vás překvapí, že je pro mě angažmá v Mladém Pirátstvu příležitostí naplnit své poslání křesťana. Vím, někteří za takové poslání bohužel považují snahu ztrpčovat ostatním lidem život (třeba ženám a menšinám). Já v něm vidím zodpovědnost za svět okolo sebe a naději, že ten svět můžeme zlepšit.