Petr.Vileta píše: ↑01 lis 2024, 22:19Tohle chápu dokonce i já. Pokud se jedná o firmu, státní organizaci, nebo tak něco. Ale je mi silně proti srsti, aby politická strana byla firmou, profesionalizovanou organizaci na řízení státu. Hasič, myslivec, vesnický fotbalista i straník, to má být koníček, vedlejší aktivita, které člověk dává kromě srdce i nějaký ten čas a třeba i peníze na úkor své lenosti nebo i rodiny. Protiví se mi "profesionální politici" jako je třeba Marek Benda a podobní. Ve Francii mají vysokou školu, kde můžeš vystudovat "na politika", podobně jako na lékaře nebo právníka, ale mnohem víc se mi líbí praxe třeba v Izraeli, kde prezident po skončení mandátu jde zase dělat učitele na střední, nebo jezdit s traktorem, atd. U nás naopak většinou platí "jednou politikem, navždy politikem".
No, vidíš, a kde jsi byl, když tady lidi jako Jakub Michálek mluvili o tom, že se má strana zprofesionalizovat?
A kde jsi byl, když Mikuláš Ferjenčík vyletěl ze sněmovny, aby se obratem stal asistentem Jakuba Michálka?
A proč teď jedeš hejt do Jany Kolaříkové, která v takto vzniklé systému pouze funguje a snaží se stranu udržet stranu jako profesionální organizaci? Speciálně, proč přikládáš ve snahách poslaneckého asistenta Ferjenčíka a Bohdany Holé, která se živí jako vedoucí sekretariátu u Dana Mazura? Pominu-li, že oba výše jmenovaní kvalifikačně mohou absolventům ENA jedině závidět, u té Jany je alespoň ověřeno, že se jako HRistka dokáže uživit i v soukromém sektoru...
Proč tomuhle svítíš, pověz mi?
Nebo máš pocit, že politická strana nepotřebuje kvalifikované profesionály, aby fungovala? Máš pocit, že ty databáze, co spravuje TO, se budou spravovat samy, protože se na ně někdo mile usměje a požádá je? Přemýšlel jsi třeba nad tím, jak je možné, že když se ten člověk objeví v jednom systému (Chobotnici), tak se najednou pomocí Pirátské identity může přihlásit k fóru, Heliosu a dalším věcem? To asi nebyla úplně prča tohle zařídit, co? Ty věci fungujou pohromadě, jak se to mohlo stát? Uměl bys to se svým elektrikářským vzděláním? Nebo máš pocit, že to zařídí náhodný myslivec, který si k tomu odskočí mezi střílením koroptví?
A až to při své inteligenci a vzdělání konečně rozbiješ, pověz mi, co budeme dělat? Budeme se hádat o budoucnost Pirátů a seznam členů si povedeme v excelu? To je hrozně krásná myšlenka, už se těším, až těch 1000 členů (nebo kolik nás ještě zbylo) bude o té budoucnosti chtít hlasovat. To se bude v excelu dělat hrozně krásně.