Nováčci v Mladém Pirátstvu představovací vlákno

Fórum pro práci týmu Mladého Pirátstva.

Moderátoři: Předsedající, Rada Mladého Pirátstva

Odpovědět
David.Chudozilov
Profese: Asist. vl. zmocněnce, student FJFI ČVUT
Dal poděkování: 11 poděkování
Dostal poděkování: 13 poděkování

Re: Nováčci v Mladém Pirátstvu představovací vlákno

Příspěvek od David.Chudozilov »

Jakub.Vrzal píše: 03 lis 2024, 14:59

Ahoj, moje jméno je Jakub Vrzal a jsem členem Pirátů na Vysočině, konkrétně jsem vedený pod MS Třebíčsko. Rád bych se podílel na činnosti Mladého Pirátstva.

Je mi 18 let, bydlím v Brtnici na Jihlavsku, kde se snažím být aktivní (jedinou) opozicí naší městské radě, která upřednostňuje vlastní zájmy před zájmy občanů. Podílím se také na mnoha společenských akcích, které se v mém městě uskutečňují. Studuji na Katolickém gymnáziu Třebíč. Holduji aktivnímu studentství, a proto se nebojím zapojovat do různých úrovní participace mládeže. Již druhým rokem předsedám Středoškolskému parlamentu Kraje Vysočina, kde se snažíme rozvíjet kompetence studentů a bojovat za to, aby politici brali na vědomí náš pohled na věc. Nedílnou součástí mého života je také vedení dětského oddílu. V roce 2023 jsem absolvoval program zaměřený na mezinárodní spolupráci Benjamin Franklin Transatlantic Fellowship na Purdue University.

U Pirátů jsem aktivní více než rok. V průběhu tohoto roku jsem věnoval mnoho času práci pro stranu, ať už jako dobrovolník v kampani do EP nebo jako nejmladší kandidát do zastupitelstva Kraje Vysočina. Během této kampaně jsem získal mnoho zkušeností a znalostí např. v oblasti mediální prezentace. Píle se odrazila v překvapivě velkém počtu preferenčních hlasů. Velmi si cením otevřenosti KF Vys, které mi umožnilo zapojit se do všech vrstev kampaně. Toto vnímám jako potvrzení, že Pirátská strana o pohled mladých skutečně stojí. Důležitá je konstruktivní komunikace.

Velmi oceňuji, že Mladé Pirátstvo pravidelně zvedá témata jako práva LGBTQ+ (sám jsem autorem projektu Studenti s láskou, který sjednotil hlas středoškoláků na podporu manželství pro všechny páry napříč republikou) nebo enviromentální politiku (k té mám blízko jako vedoucí dětského oddílu, kde se snažíme vést děti k lásce k přírodě). Na druhé straně vnímám, že některým důležitým tématům se v MP bohužel mnoha pozornosti nedostává. Jsou to z mého pohledu oblasti jako: mezinárodní politika, sociální věci, reforma školství, ekonomika, boj s hybridními hrozbami a další…

Nemám ale ve zvyku jen bezcílně kritizovat. Proto jsem se rozhodl ucházet se o členství v Mladém Pirátstvu, kde bych ke zdvihnutí těchto témat rád přispíval.

Věřím, že jsem se představil dostatečně. Každopádně velmi rád zodpovím jakékoli dotazy.

Díky za prostor

S přátelským pozdravem

Kuba V.

Ahoj Kubo,

díky moc za zájem o MP!

Chtěl bych se Tě jenom rovnou zeptat na jednu věc. V den výsledků eurovoleb jsme spolu měli menší výměnu na Twitteru, jejíž screenshot přikládám, ve které jsi projevil politování, že Mladé Pirátstvo se nechystá na základě špatných výsledků hromadně opustit stranu, poukazující na Tvůj velmi negativní postoj k MP. Zajímalo by mě tedy, co se událo a změnilo, že jsi takto změnil názor, a nyní bys rád vstoupil do organizace? Díky moc!

Pražské sociální sítě, Mladé Pirátstvo, člen MS Praha 9, student Jaderky ČVUT se zaměřením na kvantové technologie, asistent vládního zmocněnce pro kvantové technologie.

Signal: David Chudožilov 606331882
Mail: david.chudozilov@gmail.com

Jakub.Vrzal
Krajské předsednictvo
Profese: student a dětský vedoucí
Dal poděkování: 14 poděkování
Dostal poděkování: 10 poděkování

Příspěvek od Jakub.Vrzal »

David.Chudozilov píše: 03 lis 2024, 17:43
Jakub.Vrzal píše: 03 lis 2024, 14:59

Ahoj, moje jméno je Jakub Vrzal a jsem členem Pirátů na Vysočině, konkrétně jsem vedený pod MS Třebíčsko. Rád bych se podílel na činnosti Mladého Pirátstva.

Je mi 18 let, bydlím v Brtnici na Jihlavsku, kde se snažím být aktivní (jedinou) opozicí naší městské radě, která upřednostňuje vlastní zájmy před zájmy občanů. Podílím se také na mnoha společenských akcích, které se v mém městě uskutečňují. Studuji na Katolickém gymnáziu Třebíč. Holduji aktivnímu studentství, a proto se nebojím zapojovat do různých úrovní participace mládeže. Již druhým rokem předsedám Středoškolskému parlamentu Kraje Vysočina, kde se snažíme rozvíjet kompetence studentů a bojovat za to, aby politici brali na vědomí náš pohled na věc. Nedílnou součástí mého života je také vedení dětského oddílu. V roce 2023 jsem absolvoval program zaměřený na mezinárodní spolupráci Benjamin Franklin Transatlantic Fellowship na Purdue University.

U Pirátů jsem aktivní více než rok. V průběhu tohoto roku jsem věnoval mnoho času práci pro stranu, ať už jako dobrovolník v kampani do EP nebo jako nejmladší kandidát do zastupitelstva Kraje Vysočina. Během této kampaně jsem získal mnoho zkušeností a znalostí např. v oblasti mediální prezentace. Píle se odrazila v překvapivě velkém počtu preferenčních hlasů. Velmi si cením otevřenosti KF Vys, které mi umožnilo zapojit se do všech vrstev kampaně. Toto vnímám jako potvrzení, že Pirátská strana o pohled mladých skutečně stojí. Důležitá je konstruktivní komunikace.

Velmi oceňuji, že Mladé Pirátstvo pravidelně zvedá témata jako práva LGBTQ+ (sám jsem autorem projektu Studenti s láskou, který sjednotil hlas středoškoláků na podporu manželství pro všechny páry napříč republikou) nebo enviromentální politiku (k té mám blízko jako vedoucí dětského oddílu, kde se snažíme vést děti k lásce k přírodě). Na druhé straně vnímám, že některým důležitým tématům se v MP bohužel mnoha pozornosti nedostává. Jsou to z mého pohledu oblasti jako: mezinárodní politika, sociální věci, reforma školství, ekonomika, boj s hybridními hrozbami a další…

Nemám ale ve zvyku jen bezcílně kritizovat. Proto jsem se rozhodl ucházet se o členství v Mladém Pirátstvu, kde bych ke zdvihnutí těchto témat rád přispíval.

Věřím, že jsem se představil dostatečně. Každopádně velmi rád zodpovím jakékoli dotazy.

Díky za prostor

S přátelským pozdravem

Kuba V.

Ahoj Kubo,

díky moc za zájem o MP!

Chtěl bych se Tě jenom rovnou zeptat na jednu věc. V den výsledků eurovoleb jsme spolu měli menší výměnu na Twitteru, jejíž screenshot přikládám, ve které jsi projevil politování, že Mladé Pirátstvo se nechystá na základě špatných výsledků hromadně opustit stranu, poukazující na Tvůj velmi negativní postoj k MP. Zajímalo by mě tedy, co se událo a změnilo, že jsi takto změnil názor, a nyní bys rád vstoupil do organizace? Díky moc!

Ahoj Davide,

jednoduše, dospěl jsem... Jak jsem už zmínil ve svém příspěvku, nerad kritizuji nekonstruktivně. Tehdy to byl pravděpodobně důsledek frustrace z výsledku voleb. Krajská kampaň mě naučila spíš makat než kecat. Dnes už bych se asi zachoval jinak. Nepopírám, že vidím ve směřování MP určité rezervy, a proto jsem se rozhodl jít do toho. Na názorové pluralitě není nic špatného, ne?

Měj se krásně

K.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jakub.Vrzal za příspěvky (celkem 2):
Jakub.Stoces, Samuel.Enenkl

Jakub Vrzal

místopředseda Pirátů na Vysočině, člen MS Jihlavsko
Srdcař z Brtnice

viki_vavrik
Mladé Pirátstvo
Profese: student
Dal poděkování: 3 poděkování
Dostal poděkování: 3 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od viki_vavrik »

Ahoj,

jmenuji se Viki, jsem RegP na Novojičínsku a mám zájem o členství v Mladém Pirátstvu.

Je mi 17 let a u Pirátů jsem se začal angažovat od evropských voleb. Studuji v Ostravě na střední škole obor stavebnictví. Ve volném čase hraju hry nebo sleduji filmy/seriály.

V politice mě zajímá dostupné bydlení, ochrana soukromí, rovná práva, životní prostředí, legalizace a Evropská unie.

Díky a těším se na schůzi. :3

Tito uživatelé poděkovali autorovi viki_vavrik za příspěvky (celkem 3):
Ayudh.Ray, Samuel.Enenkl, Katerina.Demetrashvili
Jan.Borovicka
Předsedající celostátního fóra
Profese: student, event manažer, moderátor
Dal poděkování: 60 poděkování
Dostal poděkování: 16 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan.Borovicka »

Ahoj všem,
jmenuju se Honza Borovička, je mi 23 let a ač pocházím ze Zlína (který stále miluju), aktuálně funguju hlavně v Praze, kde studuju na Fakultě financí a účetnictví VŠE.

Členem Pirátů jsem jen pár dní, registrovaným příznivcem jsem se stal o pár měsíců dříve. Mou první zkušeností na pirátských vlnách byla senátní kampaň Lukáše Wagenknechta. Získal jsem cenné zkušenosti z kampaňového prostředí a navázal nové kontakty mezi členy Pirátské strany nejen z Prahy 8 a 18.

Zajímám se o hudbu, focení, natáčení a sociální sítě, dopravu a nová efektivní řešení. V těchto oblastech také pomáhám Pirátům. Rád objevuji nová místa a zajímavé kavárny. Pracovně se pohybuji na pomezí vzdělávání, administrativy a marketingu. Mezi mé přednosti patří schopnost dobré komunikace, lektorování a předávání informací.

Politika mě zajímá dlouhodobě, a to i ta akademická – stal jsem se členem fakultního i celoškolního akademického senátu u nás na VŠE. Volby jsou mým svátkem sledování grafů, hehe.

Dnes jsem na CF měl možnost několik členů Mladého Pirátstva poznat osobně včetně předsedkyně, které jsem slíbil, že se spojíme – a tak tedy činím 😇

Díky moc a těším se na setkání 🫶

Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Borovicka za příspěvky (celkem 4):
Martin.Sterba, Ayudh.Ray, Katerina.Demetrashvili, Vit.Zacek

Jan Borovička | Každý problém má vždycky aspoň jedno řešení |
Pirátský medailonek | Instagram | LinkedIn

Katerina.Demetrashvili
Republikový výbor
Profese: student práv
Dal poděkování: 56 poděkování
Dostal poděkování: 21 poděkování

Příspěvek od Katerina.Demetrashvili »

viki_vavrik píše: 06 lis 2024, 09:21

Ahoj,

jmenuji se Viki, jsem RegP na Novojičínsku a mám zájem o členství v Mladém Pirátstvu.

Je mi 17 let a u Pirátů jsem se začal angažovat od evropských voleb. Studuji v Ostravě na střední škole obor stavebnictví. Ve volném čase hraju hry nebo sleduji filmy/seriály.

V politice mě zajímá dostupné bydlení, ochrana soukromí, rovná práva, životní prostředí, legalizace a Evropská unie.

Díky a těším se na schůzi. :3

Ahoj Viki, děkujeme za představení:)
Už se známe nějakou dobu, takže není třeba formalit. Jsem ráda, že už jsi v kontaktu s krajskou koordinátorkou a účastnil ses schůzí. Příští týden Té tedy bude čekat grilování, moc se na Tebe těšíme!

místopředsedkyně Mladého Pirátstva, místopředsedkyně MS Praha 6, studentka práv

Katerina.Demetrashvili
Republikový výbor

Jan.Borovicka píše: 09 lis 2024, 18:33

Ahoj všem,
jmenuju se Honza Borovička, je mi 23 let a ač pocházím ze Zlína (který stále miluju), aktuálně funguju hlavně v Praze, kde studuju na Fakultě financí a účetnictví VŠE.

Členem Pirátů jsem jen pár dní, registrovaným příznivcem jsem se stal o pár měsíců dříve. Mou první zkušeností na pirátských vlnách byla senátní kampaň Lukáše Wagenknechta. Získal jsem cenné zkušenosti z kampaňového prostředí a navázal nové kontakty mezi členy Pirátské strany nejen z Prahy 8 a 18.

Zajímám se o hudbu, focení, natáčení a sociální sítě, dopravu a nová efektivní řešení. V těchto oblastech také pomáhám Pirátům. Rád objevuji nová místa a zajímavé kavárny. Pracovně se pohybuji na pomezí vzdělávání, administrativy a marketingu. Mezi mé přednosti patří schopnost dobré komunikace, lektorování a předávání informací.

Politika mě zajímá dlouhodobě, a to i ta akademická – stal jsem se členem fakultního i celoškolního akademického senátu u nás na VŠE. Volby jsou mým svátkem sledování grafů, hehe.

Dnes jsem na CF měl možnost několik členů Mladého Pirátstva poznat osobně včetně předsedkyně, které jsem slíbil, že se spojíme – a tak tedy činím 😇

Díky moc a těším se na setkání 🫶

Ahoj Honzo, děkujeme moc za představení a za zájem.
Jsme moc rádi, že se již zapojuješ v Pirátech a že jsi měl šanci se setkat s naší předsedkyní Káťou!
Další naši schůzi, na které se můžeš zároveň představit, máme 14.11. od 19:30 klasicky v online podobě na jitsi.pirati.cz/mladepiratstvo. Budeme se na Tebe těšit!

Tito uživatelé poděkovali autorovi Katerina.Demetrashvili za příspěvek:
Jan.Borovicka

Filip.Jelinek
Mladé Pirátstvo
Profese: Student VŠ
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od Filip.Jelinek »

Ahoj!
jmenuju se Filip Jelínek, je mi 23 let a studuji politologii (nMgr) na FF UK.

Jsem RegP už rok a po celou dobu se aktivně se zapojuji do svého MS na Praze 4, kde primárně pomáhám spravovat sociální sítě. Akademicky se věnuji především mezinárodním vztahům mezi USA-ČLR a americké politice.

I ve volném čase rád spojuju příjemné s užitečným a oblíbil jsem si možnost vycestovat do zahraničí nejen za stáží nebo studiem. Rád dobrovolničím – ať už na akcích Ukliďme Česko nebo při výletu do srbského Banátu za místní českou menšinou. Snažím se nespadnout jen do odborné literatury a dlouhodobě jsem volnočasový čtenář i autor poezie. Abych nespadl do kategorie gaučového filozofa, chodím si pročistit hlavu do fitka a nově zkouším hrát tenis. Mimo to se hrdě hlásím ke gamingu, i když už mi na něj nezbývá tolik času jako dřív.

Rád bych se v MP angažoval kdekoliv, kde budu schopný přidat ruku k dílu. Chtěl bych pomoci zastavit trend odlivu mladých lidí od politiky a liberálního smýšlení. Na CF jsem měl dnes možnost poznat několik skvělých lidí od MP, kteří jsou v tomhle směru pro mě inspirací.

Děkuji za příležitost se představit a budu se případně těšit na schůzi!

Tito uživatelé poděkovali autorovi Filip.Jelinek za příspěvky (celkem 2):
Ladislav.Dvorak, Katerina.Demetrashvili
Katerina.Demetrashvili
Republikový výbor

Filip.Jelinek píše: 10 lis 2024, 17:22

Ahoj!
jmenuju se Filip Jelínek, je mi 23 let a studuji politologii (nMgr) na FF UK.

Jsem RegP už rok a po celou dobu se aktivně se zapojuji do svého MS na Praze 4, kde primárně pomáhám spravovat sociální sítě. Akademicky se věnuji především mezinárodním vztahům mezi USA-ČLR a americké politice.

I ve volném čase rád spojuju příjemné s užitečným a oblíbil jsem si možnost vycestovat do zahraničí nejen za stáží nebo studiem. Rád dobrovolničím – ať už na akcích Ukliďme Česko nebo při výletu do srbského Banátu za místní českou menšinou. Snažím se nespadnout jen do odborné literatury a dlouhodobě jsem volnočasový čtenář i autor poezie. Abych nespadl do kategorie gaučového filozofa, chodím si pročistit hlavu do fitka a nově zkouším hrát tenis. Mimo to se hrdě hlásím ke gamingu, i když už mi na něj nezbývá tolik času jako dřív.

Rád bych se v MP angažoval kdekoliv, kde budu schopný přidat ruku k dílu. Chtěl bych pomoci zastavit trend odlivu mladých lidí od politiky a liberálního smýšlení. Na CF jsem měl dnes možnost poznat několik skvělých lidí od MP, kteří jsou v tomhle směru pro mě inspirací.

Děkuji za příležitost se představit a budu se případně těšit na schůzi!

Ahoj Filipe, děkujeme moc za představení a za zájem.
Jsme moc rádi, že se již zapojuješ v Pirátech. Rádi jsme Tě poznali na CF!
Možností zapojení u nás je hodně, určitě oceníme Tvou pomoc např. v mediálním týmu!
Další naši schůzi, na které se můžeš zároveň představit, máme 14.11. od 19:30 klasicky v online podobě na jitsi.pirati.cz/mladepiratstvo. Budeme se na Tebe těšit!

Tito uživatelé poděkovali autorovi Katerina.Demetrashvili za příspěvek:
Filip.Jelinek

Lukas.Langer
Místní předsednictvo
Dostal poděkování: 1 poděkování

Příspěvek od Lukas.Langer »

Moc vás všechny zdravím,

jmenuji se Lukáš Langer, původem pocházím z unikátního baťovského Zlína a momentálně studuji v Praze na Právnické fakultě Univerzity Karlovy.

Členem Pirátů jsem podle mě už skoro dva roky a za tu dobu jsem kandidoval v komunálních i krajských volbách zhruba ze 20. místa.

Mým velkým zájmem je reprezentace mládeže, které se věnuji prakticky od konce základní školy. Přes školní, regionální, krajskou a národní úroveň teď působím jako delegát České rady dětí a mládeže v Evropském fóru mládeže, kde se věnuji hlavně tématu snížení pasivní volební hranice na 16 let. Tato tematika je mi velmi blízká, protože souvisí s mým primárním tématem, kterým je demografická krize.

Do Mladého Pirátstva se hlásím, protože navzdory velmi špatné situaci, ve které se jako strana nacházíme a celá česká politika obecně mi vzdávání nikdy moc nešlo a snažím se bojovat až do konce. Volby do Poslanecké sněmovny budou naprosto zásadní pro směřování naší krásné země, ale také zcela existenciální výzvou pro naši speciální stranu. A chtěl bych tak i v MP pomoct dostat více mladých lidí k volbám a naší straně získat nové voliče.

Více o mně v pirátských medailoncích či na mém ig: @lukas_langer

Kdyby vás cokoliv zajímalo, neváhejte mi napsat :)

Ať se vám dnes ve všem daří!

Tito uživatelé poděkovali autorovi Lukas.Langer za příspěvek:
Katerina.Demetrashvili
Lubcek
Mladé Pirátstvo
Dostal poděkování: 2 poděkování

Příspěvek od Lubcek »

Ahoj,
jmenuju se Lubor Čech a pocházím z Mikulova, prošel jsem si čtyři roky Brnem a teď trávím většinu svých dní v Praze. Je mi 23 let a pracuju v životní pojišťovně.

Kolem Pirátů a obzvlášť MP se pohybuju posledních pár let, i když jen velmi periferně. V posledním půl roce pak trošku intenzivněji a teď jsem už konečně dospěl k rozhodnutí, že bych se mohl skutečně zapojit a pomoct. Rád bych se tedy přidal k MP.

Zajímám se hlavně o digitalizaci, kyberbezpečnost a životní prostředí. Aktuálně se zhrozením sleduju tu tragédii termínů přijímání národní implementace směrnice NIS2.

A mezi mé koníčky patří víno – ne pouze jeho pití, ale hlavně teorie (jak jsem z jižní Moravy, tak ten pojem chápu trochu šířeji než jen „alkoholický nápoj“), slovenská politická scéna a hraní si se zákonem o svobodném přístupu k informacím.

Díky a serebe vinea in posterum.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Lubcek za příspěvky (celkem 2):
David.Chudozilov, Katerina.Demetrashvili
Odpovědět

Zpět na „Mladé Pirátstvo“