Jakub.Vrzal píše: ↑03 lis 2024, 14:59Ahoj, moje jméno je Jakub Vrzal a jsem členem Pirátů na Vysočině, konkrétně jsem vedený pod MS Třebíčsko. Rád bych se podílel na činnosti Mladého Pirátstva.
Je mi 18 let, bydlím v Brtnici na Jihlavsku, kde se snažím být aktivní (jedinou) opozicí naší městské radě, která upřednostňuje vlastní zájmy před zájmy občanů. Podílím se také na mnoha společenských akcích, které se v mém městě uskutečňují. Studuji na Katolickém gymnáziu Třebíč. Holduji aktivnímu studentství, a proto se nebojím zapojovat do různých úrovní participace mládeže. Již druhým rokem předsedám Středoškolskému parlamentu Kraje Vysočina, kde se snažíme rozvíjet kompetence studentů a bojovat za to, aby politici brali na vědomí náš pohled na věc. Nedílnou součástí mého života je také vedení dětského oddílu. V roce 2023 jsem absolvoval program zaměřený na mezinárodní spolupráci Benjamin Franklin Transatlantic Fellowship na Purdue University.
U Pirátů jsem aktivní více než rok. V průběhu tohoto roku jsem věnoval mnoho času práci pro stranu, ať už jako dobrovolník v kampani do EP nebo jako nejmladší kandidát do zastupitelstva Kraje Vysočina. Během této kampaně jsem získal mnoho zkušeností a znalostí např. v oblasti mediální prezentace. Píle se odrazila v překvapivě velkém počtu preferenčních hlasů. Velmi si cením otevřenosti KF Vys, které mi umožnilo zapojit se do všech vrstev kampaně. Toto vnímám jako potvrzení, že Pirátská strana o pohled mladých skutečně stojí. Důležitá je konstruktivní komunikace.
Velmi oceňuji, že Mladé Pirátstvo pravidelně zvedá témata jako práva LGBTQ+ (sám jsem autorem projektu Studenti s láskou, který sjednotil hlas středoškoláků na podporu manželství pro všechny páry napříč republikou) nebo enviromentální politiku (k té mám blízko jako vedoucí dětského oddílu, kde se snažíme vést děti k lásce k přírodě). Na druhé straně vnímám, že některým důležitým tématům se v MP bohužel mnoha pozornosti nedostává. Jsou to z mého pohledu oblasti jako: mezinárodní politika, sociální věci, reforma školství, ekonomika, boj s hybridními hrozbami a další…
Nemám ale ve zvyku jen bezcílně kritizovat. Proto jsem se rozhodl ucházet se o členství v Mladém Pirátstvu, kde bych ke zdvihnutí těchto témat rád přispíval.
Věřím, že jsem se představil dostatečně. Každopádně velmi rád zodpovím jakékoli dotazy.
Díky za prostor
S přátelským pozdravem
Kuba V.
Ahoj Kubo,
díky moc za zájem o MP!
Chtěl bych se Tě jenom rovnou zeptat na jednu věc. V den výsledků eurovoleb jsme spolu měli menší výměnu na Twitteru, jejíž screenshot přikládám, ve které jsi projevil politování, že Mladé Pirátstvo se nechystá na základě špatných výsledků hromadně opustit stranu, poukazující na Tvůj velmi negativní postoj k MP. Zajímalo by mě tedy, co se událo a změnilo, že jsi takto změnil názor, a nyní bys rád vstoupil do organizace? Díky moc!