Ale mně je to úplně jedno, kdo ve vládě bude. I kdyby měli Piráti skončit, tak bych byl klidnější, že by volič byl více erudovaný a nevolil by jen podle toho, jak kdo hezky vypadá na plakátu, nebo jaký je prostě sympaťák. Na USA jde vidět, že to prostě nefunguje. To budou takové nezměrné škody, že si možná potom tady ještě povíme. Už teď jsou ty škody obrovské a to je teprve začátek. Ale je mi jasné, že toto se nebude líbit žádné straně, jelikož moc dobře pocítí, že budou mít nad svým osudem mnohem nižší kontrolu. Obzvláště ti bohatí budou nejvíce prskat, protože vědí, že mají obrovskou výhodu.
Takže je fajn uznat ze strany demokratů porážku a jen se dívat, jak se země řítí do záhuby? My to samé? Založíme pěkně ručičky do klína a budeme se jen smutně koukat a říkat no jo no, prohráli jsme to. Co už. Jako mně fakt přijde, že si málokdo uvědomuje co se děje. Jsme válce mnohem blíže než kdy dříve. Ukrajina možná také vyrobí atomovou bombu, což slibovala v případě, že USA utne svou pomoc. Myslíte, že ji nepoužije, až bude Putin pochodovat do Kyjeva? Co jim zbude? Ok. Nechme to tak. Toto je bohužel klasická západní nemoc. Každý má své pohodlí a nechce se mu z něj vystoupit a když se pak stane nějaký průšvih, tak ideálně moc neřešit. Ale historie nás již poučila viz Mnichovská zrada 1938. Putin využívá slabost tohoto systému a dotuje strany, které mu jdou na ruku. A my jen přihlížíme, jako když stádo ovcí loví vlk.