K tomuto tématu mohu říct toto: Kouření v restauracích bych zakázal ač jsem sám kuřák. Rád si zapálím, ale nevadí mi kvůli tomu vylézt ven z restaurace. To, že po večeru v hospodě smrdím jako pr*** mi taky nedělá dobře, ač se na tom sám podílím.
Jinak, co jsem stihl odchytnout:
1, nemužete dát dan na hospodu s kouřením 22% a bez 9% = jasná diskriminace a vůbec se s Vámi na toto téma nebude nikdo bavit.
2, vyšší zdravotní pojištění opět hloupost a neznalost, protože at už se nám to líbí nebo nelíbí jen daně z cigaret, které získá stát několikrát překračují výdaje na léčení kuřáků a nemocí jimi způsobených. Možná je to smutné, možná je to hloupé, ale je to tak.
3, § 127 ObčZ je sice krása, ale zdaleka se nevztahuje na kouř cigaretový ale na pálení splodin a z nich vytvářeného kouře v rámci sousedských vztahů. Jediný zákon, kde se opravdu mužete ohánět zákazem kouření jsou předpisy na bezpečnost ve výtazích, protože dokonce i domovní řády, kde je zákaz vypsán jsou pouze informativní a nepřikazují kuřákovi nedělat to - nehrozí mu za to sankce - maximálně mu dá nějaký zarytý nekuřák do čumáku.
Opakuji není to obhajoba kuřáctví jen náznak toho, že Vás s těmito názory každý vymáchá - myšleno politik, který v tom chodí. Pokud řešení tak zákaz všude a bez výjimek. Dneska si chlapci taky dají čouda venku na lavičce a do hospody s tím nelezou, protože to každý cítí. S cigaretami je to stejné jen to dělá valná část, tak se zkuste zvednout a vyhodit je