Konecne sedostavam k odpovedi i ja.
vzhledem k tomu, ze pirati maji v programu kapitolu DEMOKRACIE a jednou jeji soucasti je i bod
ROVNOPRAVNOST je otazka v podstate vyresena
Kdyz na to odpovim jako laik...
jsme cesi a jako takovi budeme, asi nejspis jeste dlouho, oznacovat vaci po svem, jako napr. rusak, buzna, ukacko, cigan..... Ja jako homosexual uz slovo buzna jako urazku nepovazuju, protoze ja jsem s tim vyrovnanej, ze jsem na kluky, a pokud me nekdo oznacuje slovem buzno a je to pro mne cizi clovek a mini to jako urazku, tak asi nema jasno uplne sam o sobe a svadi vnitrni boj, rika setomu latentni homosexualita. Podobne je to u vsech oznaceni, ktera clovek pouziva k oznaceni neceho jineho nez sebe sama. Co se tyce Ruska a byvaleho bloku Svazu tak nazor strany jako celku jejednoznacny - Rovnopravnost. Pokud jsi clovek, jejedno jestli jsi hnedej, bilej, zlutej, fialovej, ruzovej, cech polak, nemec, rus, ukrajinec, kazach, makedonec, ind.... Pokud chces byt svine, lidi te nebudou mit radi at jsi kdo jsi, pokud jsi "pratelsky" lide te budou mit radi at jsi kdo jsi.
Druhou otazkou je vladnouci rezim a pristup hlavy statu, to dela tezkosti i mne a ja osobne velmi nesoihlasim se zpusobem diktatorskoho vladnuti Putina, pokud nekdo se snazi omezovat lidska prava v 21.stoleti, nemohu s tim souhlasit. Dalsim faktem je, ze nase republika ma dalsich nekoliv jizev na sve tvari, temi nejvetsimi jizvami jsou okupace, jak nemecka, tak ruska a u lidi, kteri zazili obe, nebo i byt jenom jednu zustava v dusi sram a strach z nekterych narodnosti......
Dalsi veci je rozdil mezi strachem a nenavisti.... Kamaradku znasilnili ozrlali ukrajinci, do dnes nekde zaslechne podobny jazyk a chytne ji panicka uzkost, i po tech letech, ale zase ma i kamarady, ale ti maji jiz vybornou cestinu a znaji se dlouho.....
Takze neni to narodnosti, ale o cloveku. Neni to o strachu, nebo nenavisti k narodnosti, ale k rezimu.
Tot nazor muj.