Co s Policií

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

Spirit
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 3 poděkování
Dostal poděkování: 48 poděkování

Re: Co s Policií

Příspěvek od Spirit »

mathfes píše: ...Podívejte, já bych nerad někoho pomluvil, ale když ten negativní názor prosáknul až ke mně, asi to znamená, že názorem "policie je na xxx" trpí velká část společnosti...
Zajímavá implikace. :D
... and the Spirit of God was hovering over the waters. :D
mathfes
Profese: student pedagogiky

Příspěvek od mathfes »

Spirit píše: Zajímavá implikace. :D
Jsem člověk, kterého velká většina společenských záležitostí (zatím, míním na tom do budoucna zapracovat) míjí. Z posledních novinek ke mně dostala celosvětová hospodářská krize, islandská sopka a odstoupení Paroubkaz čela ČSSD. Na tomhle fóru míním působit jako element "když už se to dostalo až k tomuhle zabedněnému vědomí, musí to být zatraceně velkej problém."

Policie je jedna věc, s jejímiž principy souhlasím, ale nad realizací nemůžu ani plakat, protože bych zemřel dehydratací. Poslední globální změnu, kterou jsem u nich zaregistroval, byly nápisy "pomáhat a chránit" na autech. Hned několik lidí mi to řeklo jako vtip, který se stal skutečností. Jinak, jak jsem už řekl, si o nich často vyprávíme ve škole, v předmětech jako je Psychologie a Poruchy chování. Dobré slovo jsem o nich zatím neslyšel. Smutné, tož.
1. Anarchy
Mostly seen nowadays when posers write it on there bags or hands. They never have any idea what it means, and probably have no interest in politics whatsoever.

- http://www.urbandictionary.com
Spirit

Příspěvek od Spirit »

IMHO to patří k folkloru dospívající mládeže, sám jsem nebyl jiný. Nicméně troufám si tvrdit, že se skutečným stavem to nemá mnoho společného.
mathfes

Příspěvek od mathfes »

Snad. Opravdu doufám, že to co si myslím, že vím, je v tomhle případě velká tuna nesmyslů. To ovšem nemění nic na faktu, že policii nevěřím. Což je špatně.
1. Anarchy
Mostly seen nowadays when posers write it on there bags or hands. They never have any idea what it means, and probably have no interest in politics whatsoever.

Spirit

Příspěvek od Spirit »

Já zase musím z osobní zkušenosti říct, že se situace za posledních 15 let dost zlepšila. A oproti minulosti dnes policii spíše věřím.
mathfes

Příspěvek od mathfes »

Tak jsem si sehnal průzkum veřejného mínění o PČR z roku 2008, a zatímco celkem silně převyšuje moje očekávání, pořád to není žádná extra sláva: aplikace.mvcr.cz/archiv2008/policie/phare/vyzkum.pdf

Nic novějšího Google nepotkal, jen zprávu o tom, že policie nějaký chystá. Z 28. ledna 2009. Netvrdím, že za to google nemůže, ale ... no raději zmlknu úplně.
1. Anarchy

Ingrid.Romancova
Profese: student světa
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 6 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ingrid.Romancova »

Policisty, které znám, bych zařadila k lidem, kteří chtějí opravdu pomáhat a chránit. Ale v duši mají morbidní nápady, protože jako tlumočnici mě vytáhli k Američanovi, kterýho těsně před mým příchodem zřejmě přejel náklaďák a možná i několikrát po sobě. Mohlo jim dojít, že takový zážitek mě navždy poznamená.
Iluzionistka, která dokáže vytvořit dojem, že je Pirát. Tento trik je natolik přesvědčující, že to dotáhla až na místopředsedkyni strany. Ale byla to iluze, nic víc a nic míň.
Jan.Kohler
Profese: OSVČ
Dal poděkování: 198 poděkování
Dostal poděkování: 151 poděkování

Příspěvek od Jan.Kohler »

mathfes píše: Tak oni občas i vidět jsou, ale pracujou, nebo zdobí ulice? Já se jim raději zdaleka vyhýbám, zejména od tej doby co mě kontrolovali ve vlaku jako nákýho mezinárodně hledanýho zločince... Takže nějaký účinek to má: normální lidi, když vidí policistu, se snažej chovat slušně. Ale co ti, kvůli kterým policie vlastně existuje?

Podívejte, já bych nerad někoho pomluvil, ale když ten negativní názor prosáknul až ke mně, asi to znamená, že názorem "policie je na xxx" trpí velká část společnosti. A když je pak někdo třeba svědkem zločinu, tak pokud to "není nic extrémního" řekne si "zavolám policii a stane se co? Ještě z toho budu mít sám nepříjemnosti, takže raději půjdu, a jakože jsem nic neviděl." ... A pak to s tímhle státem má někam směřovat? Patos sem, patos tam: "Pomáhat a chránit" nemá být tištěno na autech, ale vykonáváno.

Krátký výtah z proslovu: Policie by měla být vidět v činnosti, ke které je určena. (A ne, víc dopravních kontrol to nezachrání)
Taky nemám valný pocity když je vidim, svědomí mám čistý, ale podvědomě mě to vždy uvede do větší obezřetnosti, prostě si u mě vybudovali něco jako "strach", ten zdraví respekt to rozhodně momentálně není.
Taky jsem kdysi dávno dostal facku od Městského policisty, když mě naložili do auta, při "rušení nočního klidu" v centru města, odvezli mě na stanici a pak mě hned pustili a ani služební číslo mi nechtěli sdělit, ničeho tim nedosáhli, jen mě naštvali svým přistupem.
S tim hlášením na policii, má zase kamarád zkušenosti. Našel notebook a šel ho dát na policii a strávil tam půl hezkého dne, přístě by ho prý zapnul a pokusil by se majitele najít sám dle obsahu.

Takto by se tady asi našlo nemálo lidí co by mohli diskutovat o tom jaký mají zkušensoti s policii, ale co s tím?

Jak jsem psal, mě vadí přístup s jednání, dobře uznávám že ve mnoha případech se musejí chovat rázně, ale v případě drobných přestupků, který nijak bezprostředně neohrožují zdraví by se měli chovat spíše výchovně než vytvářet obraz represe, ale i na takové se dá narazit, párkrát z toho byl vcelku příjemný dialog nad rámec jejich povinností. Tím se tvář policie vylepšuje, aspoň pro mně.
| Jan Köhler | E-mail: jan.kohler@pirati.cz | +420 775 579 686 | Jablonec nan Nisou |
| 3D tiskárna | Řezací ploter na reklamy, samolepky, šablony a nažehlovačky | DTP/grafika |
| Lepená reklama na padákové kluzáky |
jzvc
Profese: Admin
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 467 poděkování

Příspěvek od jzvc »

Spirit píše:IMHO to patří k folkloru dospívající mládeže, sám jsem nebyl jiný. Nicméně troufám si tvrdit, že se skutečným stavem to nemá mnoho společného.
Skutecnej stav je totiz daleko horsi ;)
priklady z meho okoli:
Ukradene vozidlo PCR samo nehleda, ale ceka, zda se nekde "najde" (nejspis samo). Copa to, je celkem pochopitelny ze v tom mnoztvi nebudou proste hlidkovat v ulicich a kontrolovat kazdy auto, ale mohli by obejit alespon par nejblizsich dilen a bazaru. Kdyz si ukradene vozidlo najde trouba ovcan sam a zaraduje se, tak zasadni chyba je zavolat policii. Ta totiz vozidlo promptne odtahne, a nekolik mesicu "hleda stopy" = auto stoji u nich ve dvore a nikdo na nej ani nesahne.
Ukradene sperky vypadaji obdobne. Co na tom ze mate fotodokumentaci. Frcy v okoli si musite objet sami a kdyz najdete, tak musite sproste rvat po telefonu na toho idiota na druhy strane, aby milostive prijeli a sperky zabavili. Ze by se zaroven pokusili zjistit, kde jsou ostatni ? Ale kdeze, tim jejich prace skoncila a ty se ovcane klidne poser.

A jako bonus, kdyz se najde nejakej problemovej ovcan, co by nahodou chtel neco co se policii nelibi, tak je "zatcen" (kdyby se branil, tak dostane samo flastr za napadeni ...), odvezen za mesto, tam dostane pres hubu a pani policajti si vzajemne pripadne odsvedci, ze tou dobou sedeli spolu u piva a na onom miste nikdy nebyli a dotycneho nikdy nevideli.

Jestli si myslite ze prehanim, tak ke vsem trem udalostem znam konretni osoby. V poslednim pripade jde o sestru jednoho z policajtu (dle jejiho vyjadreni existuje v tomto state jedina mafie a jmenuje se PCR).

2Jan Kohler: Cokoli nosit nebo ohlasovat policii muze jen opravdovy blazen, specielne v pripadech, kdy se ho to primo netyka. Presne jak pises, kouka z toho minimalne nekolik hodin travenych sepisovanim papiru, pokud jde o nejaky vetsi pruser, tak jeste tahani po soudech. Samo v pripade ze ten pruser nekdo zpusobil, tak bude prvni kdo se dovi jak se svedek jmenuje a kde bydli.
Spirit

Příspěvek od Spirit »

2 jzvc: Napadají mě jen 2 vysvětlení tvé zkušenosti. Buď máš fakt "štěstí" na extrémní excesy a nebo je Ústecký kraj na Ukrajině...
Odpovědět

Zpět na „Veřejná Poradna“