ISIFA a Logicall: Oznámení o dohledané fotografii

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

Odpovědět
Martin.Kucera
Člen KS Moravskoslezský kraj
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 561 poděkování
Dostal poděkování: 12523 poděkování

Re: ISIFA a Logicall: Oznámení o dohledané fotografii

Příspěvek od Martin.Kucera »

Jaroslav Nemec píše:Koukněte zde: http://www.pravoit.cz/article/jsou-naro ... -opravnene
Vypíchl bych z toho to podstatné pro aktuální případ:

Kdo nese odpovědnost v první řadě za užití fotografií?
V první řadě nese odpovědnost ta osoba, která navenek fotografie užívá, tedy osoba, v jejíž prospěch je internetová prezentace provozována. V druhé řadě takovou osobou může být v důsledku odpovědnosti za obsah internetových stránek majitel domény či majitel serveru, na němž je fotografie porušující autorské právo umístěn. V další řadě tak může být osoba, která takto fotografii pořídila (např. stáhla z internetu), tj. tvůrce internetové prezentace.

Vzhledem k tomu, že v případě, který zde řešíme, poskytovatel služby odpovědnost za obsah dle zákona nenese (po upozornění byl obrázek bez prodlení stažen), nechť se jde Isifa bodnout.

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Ivo.Vasicek
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: manažer
Dal poděkování: 2653 poděkování
Dostal poděkování: 2908 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivo.Vasicek »

Vzhledem k tomu, že obrázky do diskusního fóra může nahrávat každý uživatel, jehož totožnost není ověřována, nelze vyloučit, že agentura o jejíž fotografie není zájem, je sama pod falešným nickem umístí na do veřejného internetového fóra, aby následně mohla vydírat jeho provozovatele.
Ostatně je to ziskový podnikatelský záměr:
1)pořídím pár fotografií a nabídnu je na Internetu za poplatek
2)vyhledávám webové stránky, na kterých mohu anonymně fotografie umístit, a fotografie tam pod fiktivní identitou vkládám
3)správcům webových stránek, na které se mi podařilo umístit své fotografie rozesílám vyděračské dopisy
4)inkasuju od těch, kteří se vyhrožování zalekli
"Skutečná svoboda slova je právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet"(George Orwell)
cevepe
Profese: Programátor
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 16 poděkování

Příspěvek od cevepe »

Mít pevné nervy, peníze na právníka, tak vypracuji trestní oznámení na nezákonné obohacování, kdy na základě mého doporučeného dopisu jsem zaslala jasné vyjádření k obrázku (byl smazán, odkaz na zákon, výtisk obsahu emailů, že se problém ihned řešil), kdy po téměř měsíci od žalované strany příjde na EMAIL :lol: vyjádření o tom, že ANO, obrázek jsme dle zákona smazali, tak že nic se nestalo, přesto za JEJICH chybu o tom, že nás první nekontaktovali o použitém obrázku a až po mém NEsmazáním nám teprve udělí pokutu, což bych pokutu pochopila, tak né ... oni vystaví ihned pokutu a člověk ať se pokadí nebo psychicky zhroutí.

Pokud bych já nyní zašla k psychiatrovi, který by mě předepsal prášky na uklidnění. Myslíte, že by případné trestní oznámení bylo reálné ... i jako případná újma na zdraví? Ikdyž čekám, že by tohle záleželo na posudku psychiatra, ikdyž ten by teoreticky mohl daný stav pokládat jako psychické narušení v rámci daného problému.

Přemýšlím nahlas, tak se omlouvám, ale když si tak na internetu zadám do vyhledávače "diskuse" a hledám pouze v České republice, tak mě to najde snad i tisíce různých stránek, kdy ve většině případů se prostě uživatel zaregistruje, ověří třeba svůj email a už se může přihlásit a vkládat obsah či měnit avatar.

V tomto směru mě napadá i klasická inzerce, kdy jen seznam.cz nalezne několik desítek tisíc (možná i více) inzertní webů, kde se člověk ani nemusí registrovat a stačí jen vložit inzerát a FOTOGRAFIE. Přeci i inzerce se dá pokládat za veřejný web jako diskuse, kdy obsah tvoří samotní uživatelé.
Martin.Kucera

Neomlouvej se a klidně nahlas přemýšlej.
Vzhledem k četnosti těchhle Isifa praktik si dávám do todo listu "zasadit se o vytvoření vzoru trestního oznámení", který pak Piráti nabídnou k využití každému takto postiženému.

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

cevepe

Příspěvek od cevepe »

Ti smějdi z Logicall nedají pokoj ani po třetím (konečném) dopise o mimosoudním vyrovnání (předžalobní upomínka), která přišla opět obyčejnou poštou někdy minulý měsíc. Dnes mě od nich do SPAMu (logicall emaily jsem si v poště nastavila jako SPAM :lol: ). Pořád vyhrožují, vyhrožují, že se bezdúvodně obohacuji a stále požadují plnou částku jako na začátku. Email ve spamu zůstane i nadále. Zvažuji, že napíši na UOOU o posílání nevyžádané pošty. Myslíte, že v tomto případě lze email od nich považovat za nevyžádanou poštu? (asi blbá otázka, že?)

Mohu ale pozorovat rozdíl. U prvního dopisu jsem byla opravdu hodně ve stresu. Díky internetu a hlavně díky diskusní stránce Piráti.cz jsem získala lepší obraz a hlavně uklidnění, že zákon je na mé straně a ti darebáci zůstavají na té špatné druhé straně než jsem já. Tj. já nic neporušila, obrázek už v listopadu byl smazán na jejich popud a háži jak se lidově říká na to bobek.Zákon c.480/2004 sb., paragraf 5 a 6 ignorují, tak je budu ignorovat taktéž.
Martin.Kucera

cevepe píše:Pořád vyhrožují, vyhrožují, že se bezdúvodně obohacuji a stále požadují plnou částku jako na začátku.
Už jsi jim napsala, že zákon je na tvé straně a že pokud nepřestanou otravovat, tak podáš trestní oznámení pro pokus o nezákonné oohacení ty na ně? (Já vím, ještě jsem neudělal tu šablonu.)
A jsem rád že už jsi klidnější. Těm šmejdům se prostě nesmí ustoupit.

cevepe

Příspěvek od cevepe »

Martin Kucera píše:Už jsi jim napsala, že zákon je na tvé straně a že pokud nepřestanou otravovat, tak podáš trestní oznámení pro pokus o nezákonné oohacení ty na ně?
Zvažovala jsem podat trestní oznámení, ale pán na zlo.st mě už v roce 2011/2012 předběhl a dle policejní spisu, který myslím není k nahlédnutí mu to jeho oznámení zamítli, že je neopodstatněné. Já si dokonce s tímto pánem psala a také mě doporučil, že mám dopisy a emaily házet do koše, protože v mém případě jsem jasně zákon neporušila. Žeprý kdybych ten obrázek sama použila do článku, tak by to bylo něco jiného, ale že to vložil jasně nějaký uživatel(ka) na diskusním fóru (phpBB) a k tomu ještě jako ilustrační obrázek - avatar, tak sám se mě přiznal, že se smál, že to snad už ani není v tomto státě možné :)
cevepe

Příspěvek od cevepe »

Tak a je to tady zase. Logicall se po několika měsících ozval na emailu. Čekala jsem, že dají pokoj, když už se tak dlouho neozvali, jako tomu bývalo v jiných případech (zlo.st)

Dovoluji si Vás naposledy vyzvat k předložení platné licence k neoprávněně užitému snímku nebo vydání bezdůvodného obohacení ve věci neoprávněného užití snímků našeho klienta, společnosti isifa Image Service, s.r.o.
Z naší strany již došlo k mnoha vstřícným nabídkám a tudíž očekáváme, že nyní i z Vaší strany dojde k adekvátnímu ukončení případu. Věříme, že dojdeme k vzájemnému konsensu a případ bude uzavřen mimosoudní cestou. V opačném případě bude případ k 16. 6. 2013 uzavřen a předán k soudnímu dořešení, jelikož z naší strany již byly vyčerpány všechny možnosti mimosoudního vyrovnání.
Martin.Kucera

Já bych jim natvrdo napsal, že má míra trpělivosti s jejich vyděračskými pokusy byla naplněna a že jim tímto oznamuji, že na ně podávám trestní oznámení pro opakovaný pokus nezákonného obohacení se spojený se zastrašováním.

Těmhle vyděračům se prostě nesmí ustoupit, oni sázejí jen na to, že se oběť lekne výhrůžek a zaplatí, protože v soudním procesu nemají v takovémhle případě šanci vyhrát, leda by podplatili soudce.

Patrik.Dolezal
Profese: pirát
Dal poděkování: 611 poděkování
Dostal poděkování: 231 poděkování

Příspěvek od Patrik.Dolezal »

Máš dojem že to poškozuje tvoje zdraví (psychická nepohoda - výsledkem nespavost, ap...? Pak by to naplňovalo skutkovou podstatu stalkingu + taky může jít o pokus o bezdůvodné obohacení (ale to už asi zkoušel ten člověk o kterém jsi psala).

Trestní oznámení podat můžeš vždycky, ale bez právníka je to spíš gesto - jak zapůsobí na Logicall, těžko říct, tobě by pomohl pocit, že se nedáš a nebojíš.

Politika jest těžký,robotný úřad,vysilující duši,ochromující fantazii,pijící z organizmu.
Oponenti, leč často též kolegové, jsou zlé,svéhlavé,bludně vychované bytosti,rafinované,zlomyslné,zhýčkané,zbloudilé,instinktivně nepřátelské a ve velikém procentu úžasně neschopné. Vracím se fyzicky i duševně vysílen,disgustován,zatemněn,mdlý a sešlý. Pouze noc jest vyhražena mé práci a i tu nedostavuje se vždy dispozice, vstřebaná celodenním rozechvíváním nervového systému a stálým krvácením intelektuálním.
*1892

Odpovědět

Zpět na „Veřejná Poradna“