Tohle téma mě vážně trápí. Už několika svým známým jsem doporučoval nákup různých nooteboku. A k tomuto nákupu jim přibalil i info o Linuxu, jeho výhodách i nedostatcích. A především to, že by se dalo ušetřit i několik tisíc korun. Pokaždé jsem byl odmítnut s tím, že toto učinit nelze a že prodej pc sestav a nooteboku je pouze dle kompletní nabídky(jen taková perlička: Při třetím pokusu se mě prodejce pokoušel přesvědčit, že počítač bez windowsu nefunguje ...

).
---------
Z přečtení 4 stran tohoto fora mi ale nesvitl ani záblesk naděje. Doufal jsem, že se dočtu, jak je to vše zcela protiprávní či nějaký návod jak v tomto případě postupovat. Ale zatím jen lehce protichůdné názory s nejasnými výklady licencí. Chápu, že je to velmi problematické téma. Ale já prostě nechci nic objednávat z Ameriky nebo kupovat mrkvosoft s tím, že instalační cd pak rituálně pomočím za domem.
---------
Nemohl by to někdo s právnickým vzděláním, ať už člen strany nebo někdo jiný, věnovat tomuto problému? Vím, že asi žádám mnoho. Zkoumání licence a s ní souvisejících zákonů a nařízení, musí být doopravdy fuška. Ale myslím si, že pro spoustu lidí by to mnoho znamenalo. A uveřejnění takovéhoto "výzkumu" s návodem jak postupovat v tomto utlačování uživatelů, by jistě zvýšilo prestiž strany.
(fakt ste to dočetli až sem

)
Díky a držím pěsti v předvolebním snažení.