Koho nám pražáci vnutí za předsedu?
Moderátor: Komise předsedajících
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: ,
- Dal poděkování: 2327 poděkování
- Dostal poděkování: 1270 poděkování
Koho nám pražáci vnutí za předsedu?
Podle zdejší direktivy vytvořené J.Michálkem není sice předseda všemocným diktárorem, ale přesto bude jistě významné koho po pěti letech bartošova bačování zvolí CF předsedou.
Stejně tak bude jistě velice zásadní koho zvolí delegáti za místopředsedy RP.
Proto mám za to, že je třeba využít čas před blížícím se CF a začít tyto naše vnitřní pro naši další součinnost velice důležité volby řešit a o kandidátech začít v jednotlivých MS a KS jednat. Jinak nám totiž pražská lobby opět vnutí nějakého svého ...
PS: Doporučuji (opět) na CF uspořádat promenádu v plavkách a zvolit opět někoho mediálního líbivého, ostatní je přece nepodstatné.
-
- Dal poděkování: 677 poděkování
- Dostal poděkování: 537 poděkování
Re: Koho nám pražáci vnutí za předsedu?
Každopádně ja už pár jmen mám, která bych nejradši vnutil Bajgarovi za předsedu. Třeba pna prsteneho, pane Pěst, Pana Arsén a tak...
-
Takto píše demokrat, jako namalovaný s hákovým křížem na čeleTobias Esner píše:Každopádně ja už pár jmen mám, která bych nejradši vnutil Bajgarovi za předsedu. Třeba pna prsteneho, pane Pěst, Pana Arsén a tak...

- Martin.Kucera
- Člen KS Moravskoslezský kraj
- Profese: nakladatel
- Dal poděkování: 561 poděkování
- Dostal poděkování: 12523 poděkování
Novému vedoucímu AO ještě nebylo vedoucovství předáno a já se na tu funkci opravdu netřesu tak, abych rezignujícího vedoucího a pověřeného vedoucího uháněl stylem "teď hned okamžitě mi nastavte všechny pravomoce, vrrr". Ponechávám tedy na Vojtovi, aby předání realizoval svým tempem, mám v tomto ohledu v něj plnou důvěru.Tobias Esner píše:Nový vedoucí Ao se pozice ujal stylově. Mlčí, nevím proč se nic neděje.
Edit: A navíc jednání CF k volbě RP mohl svolat krom členů RP kterýkoli předsedající už v minulých dnech, takže opravdu nevím, proč by mělo být jeho nesvolání kladeno za vinu speciálně mně, a to sotva 10 hodin po vyhlášení výsledků volby vedoucího AO. Ale buď klidný, v todo listu na tento týden mám i toto.
A abych odpověděl i na Petrovo téma- v MSK už jsme možné nominace probírali minulý týden na schůzi, ostatním krajům do toho mluvit nebudu. A "pražáci nám někoho vnutí" jen tehdy, když si někoho vnutit necháme.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvky (celkem 4):
- Lenka.Kozlova, Petra.Kopecka, Dalibor.Zahora, Janek.Wagner
Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. -- Lucie Spáčilová
-
a vo tom to jeMartin Kucera píše:"pražáci nám někoho vnutí" jen tehdy, když si někoho vnutit necháme.

-
- Dal poděkování: 677 poděkování
- Dostal poděkování: 537 poděkování
A ok, to beru, Vojta toho ma hodne...
- Martin.Kucera
- Člen KS Moravskoslezský kraj
- Profese: nakladatel
- Dal poděkování: 561 poděkování
- Dostal poděkování: 12523 poděkování
No, poslední relevantní info, o kterém vím, je post323991.html#p323991Tobias Esner píše:Martine, protoze bylo avizovana, ze se to zapocne po vikendu. Ty nejsi predsedajici?
Že to o víkendu nesvolal je pochopitelné, bylo plno jiné práce. A jak jsem psal v noci, klidně to svolám. Jen mě trochu překvapilo, že ses do mě začal opírat jako do vedoucího AO pár hodin poté, co jsem vůbec měl aspoň teoretickou (protože v praxi mám dosud ve fóru a na wiki úplně stejné pravomoci jako předtím) možnost začít v téhle funkci úřadovat (výsledek volby byl vyhlášen když jsem byl v práci).
Ale jsme OT, nechme to Petrovi pro diskusi jak "si nenechat od pražáků nikoho vnutit" (já teda osobně považuju tuhle antagonizaci za nesmyslnou a rozhodně se nebudu při volbě rozhodovat podle toho, jestli je kandidát z Prahy či okolí anebo z úplně jiného místa).
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvky (celkem 3):
- Mikulas.Ferjencik, Petra.Kopecka, Frantisek.Navrkal
Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. -- Lucie Spáčilová
- Ondrej.Profant
- Vedoucí resortního týmu
- Profese: Náměstek člena vlády
- Dal poděkování: 3725 poděkování
- Dostal poděkování: 1965 poděkování
- Kontaktovat uživatele:

- Tito uživatelé poděkovali autorovi Ondrej.Profant za příspěvky (celkem 2):
- Adam.Skorepa, Roman.Kucera
profant.eu
vedoucí resortních týmů Informatika
- Lukas.Novy
- Profese: auditor kyber. bezpečnosti, muž z Brna
- Dal poděkování: 2413 poděkování
- Dostal poděkování: 3128 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Máte pocit, že Vás KK nebo jiný funkcionář šikanuje, pomlouvá či zesměšňuje? Nejsem právník, ale zastoupím Vás v jednání s přezkumnými orgány. Pište nestranickému ombudsmanovi na ombudsman@krtek.net
Tel: 777-5-KRTEK
-
Nejde o žádnou antagonizaci jde o zviditelnění dlouhodobě praktikovaného mocenského monopolu, kterým skalní pepani spolu s náplavami dlouhodobě opanují Piráty a eliminují jakoukoliv pro jejich sebestřednost nežádoucí konkurenci. Místo rozvíjení pozitivních zkušeností a našich technologických a lidských možností jde pouze a jen staré známe infantilně dětinské přeměřování pindíků.Martin Kucera píše:nechme to Petrovi pro diskusi jak "si nenechat od pražáků nikoho vnutit" (já teda osobně považuju tuhle antagonizaci za nesmyslnou a rozhodně se nebudu při volbě rozhodovat podle toho, jestli je kandidát z Prahy či okolí anebo z úplně jiného místa).
Příkladů bych mohl uvádět mraky, ale aspoň dva pro porovnání:
1. To co se podařilo před krajskými volbami kolegům ve středočeském kraji za to jsem jim ještě dnes vděčný, ale uspěch jejich práce nebyl jak by se mohlo zdát šířen a vyzdvihován, ale naopak StČK byl v podstatě znovu rozprášen. Zcela viditelně protože jiný úspěch než pražských nebyl žádoucí. M.Ferjenčík prohlásil, že vzhledem k počtu nevím čeho to zas takový úspěch nebyl a bylo vymalováno.
2. No a ve stejném gardu byla pepíkama trvale odmítána možnost připravovat Piráty na předčasné volby díky tomu si to potom mohli péct na poslední chvíli bez jakékoliv kontroly pod tlakem času pepíci na koleně s Bartošovou HahaRybou. atp. atd. .... Bartoš Ferjenčík a další odmítali vůbec připustit možnost, že by mohlo dojít na předčasné volby
Pokud má mít naše seskupení skutečně smysl nemůže stát na jedné mluvící hlavě, nekolika vlezdoprdelcích a hromadě administrativních regulí. Potřebujeme probudit Piráty, a být živým organizmem pořádajícím jednotlivé koncerty(raději menší, ale víc než jednou za čas Vyosení), informační přednášky pro studenty a živnostníky ždímané OSA, atd.atp. jde o to hledat možnosti a způsoby a ne být polozdechlým pidiobrazem konzervativních rádoby velkostran atp. atd. raději toho nechám
Dnešní velice pozitivní trend vznikajících MS je třeba systematicky podporovat v činnosti a případné součinnosti k výměně informací-zkušeností-podnětů, jinak totiž jednotlivé skupinky místo růstu přirozeně vyhoří a zakrní. Potenciálem MS je oběvování a možnost zviditelnění schopností nových lidí díky tomu jak budou zvládat přidělené části společného snažení.
Jenže to by nesměly být stávající KS zakrnělé a nebo dokonce polomrtvé, k čemu vedení I.Bartoše v posledních pěti letech významě přispívalo. Je třeba umět komunikovat mezi sebou a ne jen tak jak jsme posledních 25let vedení, šplhat po cizích zádech i na tu nejmenší hromádku hlavně, když budu víš než ostatní.
No prostě určitě nebude stačit, aby například vedení KS MSK v jejichž kraji žije 1,4milionu našich spoluobčanů jako uspěch předvedlo po měsíci sepsaní a vydaní zápis ze setkání 5členů a 2hostů. Do podobného stavu vede KS OLK p.Šmída, kterému se sice podařilo založit několik MS a pak je nechal v podstatě svému osudu a o většině tak není ani vidu ani slechu a nejspíš tedy umírají v zapomění s občanými administrativními předsmrtnými vzdechy.
Jaká je situace v dalším milionovém kraji KS JMK, kde před nedávnem odstoupil předseda T.Vymazal, který jako zároveň místopředseda RP viditelně ke konsolidaci a efektvní činnost nijak nepřispěl, se raději ani nepokusím spekulovat.
Proto to s volbou předsedy vypadá, aspoň tedy podle mého mínění tj.prostého systematicky ignorovaného člena, velice smutně protože nominace z jiných KS než z Prahy budou spíše a více méně formální a napůl naslepo, reálně nikdo vlastně nebude schopen pro lidi z krajů vyjednávat potřebnou podporu. Sytematické odstrkování krajských sdružení prážáky tak opět bude slavit svůj smutný triumf.