Poradna - software/hardware/internet
Moderátor: Komise předsedajících
Pravidla fóra
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
- Libor.Spacek
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Dal poděkování: 694 poděkování
- Dostal poděkování: 1207 poděkování
Poradna - software/hardware/internet
Zakládám toto vlákno za účelem zveřejňování na jednom místě dobrých rad ohledně software/hardware/internetových stránek.
Náplň: Novinky, recenze, co se vám líbilo, co jste sami shledali prospěšným a užitečným, co jste začali používat, kde jste se zaregistrovali, plus rady jak na to.
Zdůvodnění: Občas se takové věci na fóru objevují, ale dosud neměly žádný snadno dohledatelný domov. Kromě toho, imho, taková poradna by měla být jednou z veřejně prospěšných funkcí Pirátů. Chtělo by to vlastní dobře viditelnou webovou stránku, propojenou sem.
Náplň: Novinky, recenze, co se vám líbilo, co jste sami shledali prospěšným a užitečným, co jste začali používat, kde jste se zaregistrovali, plus rady jak na to.
Zdůvodnění: Občas se takové věci na fóru objevují, ale dosud neměly žádný snadno dohledatelný domov. Kromě toho, imho, taková poradna by měla být jednou z veřejně prospěšných funkcí Pirátů. Chtělo by to vlastní dobře viditelnou webovou stránku, propojenou sem.
Dle pirátského velení senilní dědouch a troll.
-
- Profese: grafik
- Dal poděkování: 2 poděkování
- Dostal poděkování: 15 poděkování
Re: Poradna - software/hardware/internet
Ahoj,
mě by potěšil jednoduchý a sroumitelný návod, jak anonymně surfovat po internetu. Různých proxy je nepřeberně a návodů k jejich použití jakbysmet, ale nikde jsem nenašel srovnání jejich funkcí a případně poplatků za ně na jednom místě.
Děkuji děkuji.
mě by potěšil jednoduchý a sroumitelný návod, jak anonymně surfovat po internetu. Různých proxy je nepřeberně a návodů k jejich použití jakbysmet, ale nikde jsem nenašel srovnání jejich funkcí a případně poplatků za ně na jednom místě.
Děkuji děkuji.
-
- Profese: IT - sítě a správa systémů
- Dal poděkování: 336 poděkování
- Dostal poděkování: 231 poděkování
Anonymita je složitá věc a pokud někdo nabízí jednoduchej a zaručenej způsob, je to podvod. Vždycky se začíná otázkou - co chceš dělat a před kým/čím se chránit?
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Nemecek za příspěvky (celkem 2):
- Ondrej.Profant, David.Michal
-
- Profese: free
- Dal poděkování: 360 poděkování
- Dostal poděkování: 874 poděkování
Anonymita v síti neexistuje, kdyby jo nešlo by se spojit s ostatními.
Protože bez zpáteční adresy packet prostě neodejde.
Ani TOR https://www.torproject.org/ neochrání na 100%. Ale pro začínající "zločince", lze TOR doporučit.

Ani TOR https://www.torproject.org/ neochrání na 100%. Ale pro začínající "zločince", lze TOR doporučit.

-
- Profese: grafik
- Dal poděkování: 2 poděkování
- Dostal poděkování: 15 poděkování
Registruju tendence internet pořád víc konrolovat a monitorovat. Už si to přesně nepamatuju, ale v nějakém návrhu se objevilo to, že u nás v ČR by měl provider zjišťovat a zaznamenávat moje aktivity na netu a navštívené servery. Třeba k tomu nikdy nedojde, ale kdo ví.
Jde mi primárně o to, aby nikdo nemohl sledovat, jaké stránky navštěvuju, případně mi třeba bránit v přístupu k serverům typu zahraniční sázkové kanceláře a internetové peněženky.
Jde mi primárně o to, aby nikdo nemohl sledovat, jaké stránky navštěvuju, případně mi třeba bránit v přístupu k serverům typu zahraniční sázkové kanceláře a internetové peněženky.