Orientace proti Babišovi
Moderátor: Komise předsedajících
Pravidla fóra
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
Orientace proti Babišovi
Vážení v Pirátské straně.
Vždy jsem s Vámi sympatizoval. Z ne zcela jasných důvodů vlastním také pirátské tričko, ale prozíravě jsem si říkal, že ho musím nosit často a onosit ho včas, dokud se za něj nemusím na veřejnosti stydět. Tato doba bohužel zřejmě již přichází.
Naprosto nechápu přednostní protibabišovské profilování Vaší současné prezentace.
Ponechme stranou, zda je Babiš špatný nebo dobrý, to je v této souvislosti úplně jedno.
Podstatné je, že profilovat se za každou cenu proti Ano, znamená v důsledku profilovat se (vyhraňovat se) PRO Top09, ODS, ČSSD, KSČM. Takoví Piráti se mi hnusí, nemůžu a nechci je akceptovat. Ničíte, co jste za dlouhé roky pracně vybudovali.
Díky, s úctou, Mirek Zvolský
Vždy jsem s Vámi sympatizoval. Z ne zcela jasných důvodů vlastním také pirátské tričko, ale prozíravě jsem si říkal, že ho musím nosit často a onosit ho včas, dokud se za něj nemusím na veřejnosti stydět. Tato doba bohužel zřejmě již přichází.
Naprosto nechápu přednostní protibabišovské profilování Vaší současné prezentace.
Ponechme stranou, zda je Babiš špatný nebo dobrý, to je v této souvislosti úplně jedno.
Podstatné je, že profilovat se za každou cenu proti Ano, znamená v důsledku profilovat se (vyhraňovat se) PRO Top09, ODS, ČSSD, KSČM. Takoví Piráti se mi hnusí, nemůžu a nechci je akceptovat. Ničíte, co jste za dlouhé roky pracně vybudovali.
Díky, s úctou, Mirek Zvolský
- Vojtech.Pikal
- Kontrolní komise
- Profese: politik, informatik
- Dal poděkování: 11092 poděkování
- Dostal poděkování: 8913 poděkování
Re: Orientace proti Babišovi
Dobrý den,
pokusím se to vysvětlit.
Nevyslovujeme se jenom proti ANO/Babišovi.
V naší povolební strategii jsme k němu smířlivější než ke KSČM a SPD. (S těmi je jakákoliv vládní povolební spolupráce přímo zakázána).
Nicméně ANO se svým vnitřním demokratickým centralismem, plánem na koncentraci moci ve státě a rušení zastupitelských samospráv pro nás nemůže být ideový partner.
Na našem Autobusu sedí Andrej Babiš, ale vedle něj tam sedí Kalousek(TOP09/KDU), Sobotka(ČSSD) a Nagyová-Nečasová(ODS). Rozhodně se tedy nevyslovujeme nijak PRO tyto strany.
Ze strany TOP 09 neustále zní obviňování, že se po volbách s Babišem spojíme, že jsme jako ANO a že chceme demontovat zastupitelskou demokracii a nastolit přímou lůzokracii. Proti těmto obviněním se, uznáte, musíme vymezit.
S Pozdravem,
pokusím se to vysvětlit.
Nevyslovujeme se jenom proti ANO/Babišovi.
V naší povolební strategii jsme k němu smířlivější než ke KSČM a SPD. (S těmi je jakákoliv vládní povolební spolupráce přímo zakázána).
Nicméně ANO se svým vnitřním demokratickým centralismem, plánem na koncentraci moci ve státě a rušení zastupitelských samospráv pro nás nemůže být ideový partner.
Na našem Autobusu sedí Andrej Babiš, ale vedle něj tam sedí Kalousek(TOP09/KDU), Sobotka(ČSSD) a Nagyová-Nečasová(ODS). Rozhodně se tedy nevyslovujeme nijak PRO tyto strany.
Ze strany TOP 09 neustále zní obviňování, že se po volbách s Babišem spojíme, že jsme jako ANO a že chceme demontovat zastupitelskou demokracii a nastolit přímou lůzokracii. Proti těmto obviněním se, uznáte, musíme vymezit.
S Pozdravem,
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Vojtech.Pikal za příspěvky (celkem 7):
- Michael.Polak, Vit.Fux, Pavel.Moravec, Petr.Vileta, Jiri.Ulip, Mikulas.Peksa, Lukas.Krula
- Rostislav.Reha
- Komunální zastupitel/ka
- Profese: informatik
- Dal poděkování: 2819 poděkování
- Dostal poděkování: 3341 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
To je hodne falesne dilema. Andrej Babis predstavuje aktualne nejvetsi nebezpeci pro demokracii v CR. Neni to uplne jeho zasluha, zdatnou mirou je to zasluha i tech, co zminujes, je to dano jeho financni a medialni silou. Nikdo tim neomlouva ostatni strany a nikdo se k nim nechce "profilovat". Pirati jednaji za sebe a podle vlastnich principu.zvolsky píše:Podstatné je, že profilovat se za každou cenu proti Ano, znamená v důsledku profilovat se (vyhraňovat se) PRO Top09, ODS, ČSSD, KSČM.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Rostislav.Reha za příspěvky (celkem 5):
- Pavel.Moravec, Roman.Kucera, Vit.Fux, Jiri.Ulip, Mikulas.Peksa
- Petr.Vileta
- Člen KS Plzeňský kraj
- Profese: Celkem Spokojený Důchodce
- Dal poděkování: 10819 poděkování
- Dostal poděkování: 8772 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Jak psali jiní, nevymezujeme se jen proti Babišovi. Ovšem v dalším bodu, podle mě, nemáte pravdu. Babiš je obdobou italského Berlusconiho. Spojení miliardář, majitel médií a poslanec či člen vlády, je vždycky to nejhorší, co může demokratický stát potkat. Proto se proti Babišovi vymezují ostatní strany zprava i zleva "jako jeden muž"zvolsky píše:Naprosto nechápu přednostní protibabišovské profilování Vaší současné prezentace.

Ve firmě ať si vládne tvrdou rukou a jako autokrat. Přinejhorším nebude mít koho zaměstnávat, protože o práci pod ním nebudou mít lidé zájem. Ovšem ve státě je tohle špatně.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvky (celkem 2):
- Rostislav.Reha, Vit.Fux
Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista
Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.
(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: právník
- Dal poděkování: 32 poděkování
- Dostal poděkování: 436 poděkování
A pro mě, jako sympatizanta a velmi pravděpodobného voliče, je toto vymezení dost důležité. To, co je ve veřejných zdrojích (zejména obchodní rejstřík) viditelné a jak AB reaguje, tak zatím ukazuje na pravděpodobnou důvodnost kauz proti AB. Jsou to tedy zatím největší kauzy ze strany politiků, které jsou veřejně známé (tím neříkám, že něco většího ještě není schované a čeká to na odhalení). Jde o kauzy týkající se neodvedených v souhrnu za cca 200-500 mil. Kč. Jediný, kdo se tomu objemem blížil, byl Stanislav Gros s kauzou akcií Moravia Energo po konci politické kariéry. Hanit Piráty by bylo možné jedině tehdy, pokud by zde byla u člena vedení jiné strany srovnatelná kauza a na tu se nijak nereflektovalo.
Piráti mají spoustu chyb a divokých názorů, ale zrovna za toto mají ode mne obrovské plus. Fandové AB stejně v 90% volí ANO a pro mě a spoustu dalších lidí je strana, která by klidně byla v koalici s AB na postu premiéra nebo připustila, aby ANO mělo zároveň vnitro i spravedlnost, byla v podstatě nevolitelná.
Piráti mají spoustu chyb a divokých názorů, ale zrovna za toto mají ode mne obrovské plus. Fandové AB stejně v 90% volí ANO a pro mě a spoustu dalších lidí je strana, která by klidně byla v koalici s AB na postu premiéra nebo připustila, aby ANO mělo zároveň vnitro i spravedlnost, byla v podstatě nevolitelná.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Idaho za příspěvky (celkem 4):
- Marek.Necada, Tomas.Zmuda, Pavel.Moravec, Vit.Fux
- Josef.Kadlecek
- Člen KS Praha
- Profese: revizní technik elektro, energetik
- Dal poděkování: 704 poděkování
- Dostal poděkování: 759 poděkování
Petr.Vileta píše:... Babiš je obdobou italského Berlusconiho...

Existuje princip: je hrází pro jakékoli informace, odolává všem argumentům a úspěšně drží lidi ve věčné ignoranci: zavrhnout věc ještě před prozkoumáním
Herbert Spencer, 1820-1903 https://cs.wikipedia.org/wiki/Herbert_Spencer
Za sebe - mám vás všecky rád. Akorát před fanatickými "souložníky teoretiky" mě i u Pirátů naučilo se už mít na pozoru.
Neomylné lidi bez váhání devitalizovat!
Herbert Spencer, 1820-1903 https://cs.wikipedia.org/wiki/Herbert_Spencer
Za sebe - mám vás všecky rád. Akorát před fanatickými "souložníky teoretiky" mě i u Pirátů naučilo se už mít na pozoru.
Neomylné lidi bez váhání devitalizovat!