zrusit KSCM
Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT
- anonym82188
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: lokalizace
- Dal poděkování: 18 poděkování
- Dostal poděkování: 2 poděkování
zrusit KSCM
Bryden,
potreboval bych nekym vzdelanym vysvetlit, proc jeste neni KSCM zrusena, pripadne, jestli by s tim treba Pirati nechteli zacit.
viz. https://zakonyprolidi.cz/cs/1991-424 § 4
Dik.
potreboval bych nekym vzdelanym vysvetlit, proc jeste neni KSCM zrusena, pripadne, jestli by s tim treba Pirati nechteli zacit.
viz. https://zakonyprolidi.cz/cs/1991-424 § 4
Dik.
- Vit.Fux
- Profese: Programátor
- Dal poděkování: 3315 poděkování
- Dostal poděkování: 751 poděkování
Re: zrusit KSCM
Si nejsem úplně jistý, že zrovna KSČM tenhle paragraf porušuje. Protože pokud nemají ve stanovách a cílech to svinstvo napsané, tak demokraticky si svoje vedení volí, prosazují své cíle v rámci ústavy (nejsou blbí a hlídají si aby je za to nikdo nemohl popotahovat). Takže můj názor je, že jsou s tímhle paragrafem v pohodě. To leda vytáhnout paragraf o podpoře hnutí a organizací potlačujících lidská práva nebo něco takového.
Tahle paragraf by ale mohl dopadnout i na SPD, protože mám pocit, že ti vnitřně demokratičtí nejsou a možná by se našly i kroky proti rovnosti občanů, ale příklady z hlavy nevytáhnu.
Potíž je, že kdyby se to vzalo do důsledků, tak by se musela zakázat i monarchistická strana (protože je protidemokratická) a bod d) "program nebo činnost ohrožují mravnost, veřejný pořádek" by mohl dopadnout na nás, protože prosazujeme legalizaci spousty věcí, což by se s trochou snahy dalo brát jako ohrožující mravnost a pořádek.
A navíc to má jiný problém - jejich voliči nezmizí - komanči si založí "Stranu Rudé hvězdy šťastné budoucnosti", πtomio by si taky instantně založil novou stranu a ještě by to svorně používali jako argument "oni nás bijí, takže máme pravdu a je jim nepohodlná" a tvářili by se jako disent.
Osobně si myslím, že KSČM nebude takový problém, s jejich průměrným věkem vymřou během dvou voleb, problém je s SPD a Agrofetem. A problém je, že lidi věří, že jim díky nim bude líp.
Tahle paragraf by ale mohl dopadnout i na SPD, protože mám pocit, že ti vnitřně demokratičtí nejsou a možná by se našly i kroky proti rovnosti občanů, ale příklady z hlavy nevytáhnu.
Potíž je, že kdyby se to vzalo do důsledků, tak by se musela zakázat i monarchistická strana (protože je protidemokratická) a bod d) "program nebo činnost ohrožují mravnost, veřejný pořádek" by mohl dopadnout na nás, protože prosazujeme legalizaci spousty věcí, což by se s trochou snahy dalo brát jako ohrožující mravnost a pořádek.
A navíc to má jiný problém - jejich voliči nezmizí - komanči si založí "Stranu Rudé hvězdy šťastné budoucnosti", πtomio by si taky instantně založil novou stranu a ještě by to svorně používali jako argument "oni nás bijí, takže máme pravdu a je jim nepohodlná" a tvářili by se jako disent.
Osobně si myslím, že KSČM nebude takový problém, s jejich průměrným věkem vymřou během dvou voleb, problém je s SPD a Agrofetem. A problém je, že lidi věří, že jim díky nim bude líp.
- anonym82188
Diky za rychlou odpoved.
Volici nezmizi (maji i omladinu), ovsem podle vysledku voleb jich zas tolik neni. Naopak by se jejich zrusenim (rudych i hnedych) Troska redukovalo podlozi, o ktere se nyni opira Bures, kdyz s nim nikdo slusnejsi do party nechce.
Troufam si doufat, ze Pirati by tu svoji legalizaci mohli obhajit vedeckymi studiemi.
A ze ze sebe udelaji mucedniky, to by jim mohlo zabrat snad jen na jejich elektorat, ktery veri, ze zatrhnout nekomu vyvolavani nenavisti je cenzura. Tam jsou ale uz davno doma.
Porad si myslim, ze to stoji za uvahu. Minimalne by tim treba KSCM vznikl problem.
Volici nezmizi (maji i omladinu), ovsem podle vysledku voleb jich zas tolik neni. Naopak by se jejich zrusenim (rudych i hnedych) Troska redukovalo podlozi, o ktere se nyni opira Bures, kdyz s nim nikdo slusnejsi do party nechce.
Troufam si doufat, ze Pirati by tu svoji legalizaci mohli obhajit vedeckymi studiemi.
A ze ze sebe udelaji mucedniky, to by jim mohlo zabrat snad jen na jejich elektorat, ktery veri, ze zatrhnout nekomu vyvolavani nenavisti je cenzura. Tam jsou ale uz davno doma.
Porad si myslim, ze to stoji za uvahu. Minimalne by tim treba KSCM vznikl problem.
- Tomas.Pastircak
- Profese: Informatik, student práv
- Dal poděkování: 136 poděkování
- Dostal poděkování: 1105 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Zrušení mělo být aktuálním tématem kolem roku 1990.
V dnešní době by tím reálně jen dostali reklamu a publicitu, kterou si nezaslouží. Bylo by to jen gesto, a v dnešní době navíc (podle mého) zbytečně kontraproduktivní.
Vemte v úvahu, že s Dělnickou stranou to bylo celkem podobné, trvalo pár dní, než vznikla strana s podobným názvem a stejnou členskou základnou, která si dávala trošku víc pozor na extrémní vyjádření, a publicity měli dost.
Komunistů je potřeba se zbavit tak, že přesvědčíme lidi, že jejich program je špatný, ne tak, že je zakážeme. To je cesta do pekel.
V dnešní době by tím reálně jen dostali reklamu a publicitu, kterou si nezaslouží. Bylo by to jen gesto, a v dnešní době navíc (podle mého) zbytečně kontraproduktivní.
Vemte v úvahu, že s Dělnickou stranou to bylo celkem podobné, trvalo pár dní, než vznikla strana s podobným názvem a stejnou členskou základnou, která si dávala trošku víc pozor na extrémní vyjádření, a publicity měli dost.
Komunistů je potřeba se zbavit tak, že přesvědčíme lidi, že jejich program je špatný, ne tak, že je zakážeme. To je cesta do pekel.
- anonym82188
Rozumim.
Co se mi na tom nezda spravne, ze kvuli nejakym politickym dusledkum, nebo iluzi, ze je uz pozde, tu tyhle spolky nechavame byt, prestoze vime, ceho jsou u vesla schopni.
Nejde mi o primy zakaz (ale neplakal bych), ale o ono padni komu padni. Pokud je tu zakon, ktery nesplnuji, maji se zmenit, nebo nebyt.
Co se mi na tom nezda spravne, ze kvuli nejakym politickym dusledkum, nebo iluzi, ze je uz pozde, tu tyhle spolky nechavame byt, prestoze vime, ceho jsou u vesla schopni.
Nejde mi o primy zakaz (ale neplakal bych), ale o ono padni komu padni. Pokud je tu zakon, ktery nesplnuji, maji se zmenit, nebo nebyt.
- Tomas.Pastircak
- Profese: Informatik, student práv
- Dal poděkování: 136 poděkování
- Dostal poděkování: 1105 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ale oni ho pravdepodobne splnuji, prectete si jejich stanovy. Ze si mysli neco jineho nez maji ve stanovach je sice hezka myslenka, ale pravne imho neuchopitelna.
-
- Dal poděkování: 2556 poděkování
- Dostal poděkování: 2719 poděkování
čím víc hejtů, tím větší tendenci mám jejich oběti bránit
to je ale můj postoj obecně. netýká se to jen politiky.

- Josef.Kadlecek
- Člen KS Praha
- Profese: revizní technik elektro, energetik
- Dal poděkování: 704 poděkování
- Dostal poděkování: 759 poděkování
Stačí, když se omluví za zločiny KSČ.
Existuje princip: je hrází pro jakékoli informace, odolává všem argumentům a úspěšně drží lidi ve věčné ignoranci: zavrhnout věc ještě před prozkoumáním
Herbert Spencer, 1820-1903 https://cs.wikipedia.org/wiki/Herbert_Spencer
Za sebe - mám vás všecky rád. Akorát před fanatickými "souložníky teoretiky" mě i u Pirátů naučilo se už mít na pozoru.
Neomylné lidi bez váhání devitalizovat!
Herbert Spencer, 1820-1903 https://cs.wikipedia.org/wiki/Herbert_Spencer
Za sebe - mám vás všecky rád. Akorát před fanatickými "souložníky teoretiky" mě i u Pirátů naučilo se už mít na pozoru.
Neomylné lidi bez váhání devitalizovat!
- Dalibor.Zahora
- Profese: zakládající člen
- Dal poděkování: 11325 poděkování
- Dostal poděkování: 6503 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
A s nimi se ovšem budou muset omluvit i lidovci, kteří s komunisty padesát let kolaborovali. 

zakládající člen, více na profilu lide.pirati.cz, občas píšu na Deník Referendum, preferuji twitter @daliborzz před FB fb.com/dlbrz, najdete mě i na Mastodon witter.cz/@daliborzz
tel. 773 993 465, e-mail: dalibor.zahora(zav)pirati.cz
- Vojtech.Pikal
- Kontrolní komise
- Profese: politik, informatik
- Dal poděkování: 11092 poděkování
- Dostal poděkování: 8913 poděkování
Máte nějaké konkrétní příklady z jejich stanov, konání nebo politických rozhodnutí, že něco konkrétního v tomto směru porušují?
S odkazy a tak?
Protože jinak to bude jenom tahle filozofická diskuze.
Thought crimes jsou obecně svinstvo, tekže bych se tímto směrem nerad vydával.
S odkazy a tak?
Protože jinak to bude jenom tahle filozofická diskuze.
Thought crimes jsou obecně svinstvo, tekže bych se tímto směrem nerad vydával.