Dobrý den milí Piráti,
zajímalo by mě, zda Lukáš Doležal a další lidé, kteří by nejraději odvolali Ivana Bartoše, Ivana během posledního roku konstruktivně a důrazně upozorňovali na nějaké věci, které by šly dělat lépe, tj. aby Pirstan neztratil tolik hlasů? Pakliže ne, nejednalo by se o pokrytectví? Piráti jako celek jsou extrémne poctivá, nevídaně pracovitá a schopná, záasadová strana bez velkých skandálů a Ivan Bartoš neuvěřitelnej držák. Je mi zejména jeho strašně moc líto, dopadlo to otřesně kvůli nechutným hnojometům ze strany bytosti, na jejíž jméno nemohu přijít...a Lukáš Doležal skutečně jen pár hodin po volbách Ivanovi uštědří další ránu, jakoby toho psychicky nenesl už dost? Přijde mi to nefér a přišla by mi škoda, kdyby se Piráti mezi sebou teď rozhádali. Vy jste byly ten štít, díky kterému SPOLU a STAN porazili Babiše a tak toho využijte. Všechno negativní převeďte do pozitivního, využijte toho! Udělejte lepší, jasnější, zřetelnější kampaň, kde vám budou rozumět i méně inteligentní voliči. Vy jste mívali skvělé argumenty! Jenže měli jste být stručnější a počkat si na odpovědi. Vy jste třeba oné osobě správně vpálili, že to byla ona, kdo chtěl přijmout 18 000 migrantů, ale zároveň jste hned dodávali další věci nebo jste netrvali na tom, aby vám ta osoba odpověděla. To je škoda! Musíte být více nad věcí a srozumitelněji komunikovat. Já ve vás věřím, důvěřuju vám a hrozně jsem doufala, že zvítězíte a obsadíte co nejvíce postů, protože JSTE schopni. Jen se musíte lépe prezentovat. a Počítat s tím, že pro české burany jsou dredy symbolem drog. Víc se usmívejte a podávejte věci s lehkostí, se špetkou humoru, ironie, v klidu. Abyste byli ti ledově klidní vítězové... Držte se. Určitě něco vymyslíte!
sebe-reflexe
Moderátor: Komise předsedajících
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
-
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
sebe-reflexe
-
- Příznivec Pirátů – Středočeský kraj
- Dostal poděkování: 10 poděkování
Re: sebe-reflexe
Ahoj Piráti a Pirátky. Naprosto souhlasím. Byla jsem letos za Piráty ve volební komisi a podle toho, co jsem měla možnost počítat to takto dopadlo proto, že ti, kteří volili Piráty, nekrouzkovali, protože věřili celé koalici. Vím, že to může působit jako debakl, ale myslím, že teď bylo fakt důležité se spojit a vyhrát a to se povedlo. Přijde mi velmi důležité, aby Piráti byli ve vládě. I kdyby měli mít jen dvě ministerstva. A tam poctivě odvádět tu práci a dokázat, že na to mají. A tím předsvědcit i ty nedůvěřive. A za 4 roky mohou kandidovat už samostatne, protože je jasné, že tu podporu mají a sami by možná dosáhli lepšího výsledku. Piráti vytáhli STAN. Bez vás by neměli šanci, nebo pramalou. A Ivan Bartoš do tohle odpracoval. Koalice nebyla chyba. Její cíl byl naplněn. Podařilo se vrátit důvěru, spolupráci a pravdivost. A to je dobrý předpoklad pro další vývoj. Jsem připravena se pustit do práce a pomoci vám, aby ten výsledek byl za 4 roky zase alespoň pětinásobný. Prosím nerozhodujte se pod vlivem emocí, ale s rozvahou a moudrosti. Věřím vám. Petra S. Haken
- Tito uživatelé poděkovali autorovi petra_sh za příspěvky (celkem 8):
- 55108311, richard_stolhofer, Martin.Arden, Jan.Zavadil, Katerina.Migdau, Monika.Soukupova, Jan.Tichavsky, anon1925
-
- Profese: programátor
- Dal poděkování: 9 poděkování
- Dostal poděkování: 4 poděkování
Zdravím všechny,
po dlouhé době jsem opět přivítal na forum, abych vyjádřil malou obavu a zároveň "zpověď", či další drobky zpětné vazby.
Tuším, že toto asi není nejlepší forma komunikace z mé strany (velmi rád se nechám přesměrovat - snad takové příspěvky nechodí příliš otravně často).
Ve zkratce,téměř plně souhlasím s tímto příspěvkem a jsem Váš velký podporovatel.
Zkusím takovou formou uvést některé postoje a postřehy. Taky nechci říct že mám pravdu, spousta jsou to domněnky, spíš to prosím berte jako náhlednutí na laického voliče (přesto velmi rád vyslechnu vysvětlení či argumenty, včem se mýlím):
Začnu zpovědí.
Přestože jsem Váš podporovatel, kroužkoval jsem Víta Rakušana jako signal pro kandidáta na premiéra. Ne jako hlas pro STAN, ale aby byl ikonické tmelidlo pro konzervativní partnery i voliče a vzít tak vítr z plachet populistům. Přestože Ivan je výborná volba na lídra pirátů. Takto z mého okolí bylo víc s podobným cílem. Má chyba a hrozně mě to mrzí,ale nebojte se, máme Vás rádi!
Z tohoto vyjádření ješte vyplývá
1) jak bylo zmíněno v mediích, my jako voliči podcenili, že většinově STAN volič se vyhrazuje proti pirátům, ovšem pirát nemá problém s ani jednou stranou, ovšem jakožto původní STAN byl menší, underdog Vít dostal podporu.
2) odchod do opozice (jak se tu objevuje)) by byla těžká zrada jak voličů tak i STAN.
3) Odchod Ivana bez dostatečných odůvodnení by spíš poukázal až na příliš nesjednocenou "ukřivděnou" komunitu s prvky "honu na čarodějnice"
4) Snad to nezůstane jen u věřejných prohlášení, ale Vít přislibuje značnou politickou podporu, která pokud se ukáže marná, stáhne obě dvě strany. Jelikož tak půjde dočasně "proti vůli voličů". Musíte tak společně očistit tvrdou a precizní prací jméno a příští volby tak dokážete nevěříčím, že na to máte, že nejste banda hádajících se ukřivděných levičáků, jak si něktěří v tom lepší případě představují.
Je mi jasný strach z úspěšné vlády koalic, kdy dominantní strany, nebo koalice si připíšou zásluhy ve volbách úspěch pro sebe, nebál bych se že nevylezou malé kauzičky, staří kostlivci ve skříni, nepodpora v banální neshodě ve snaze se vymezit pro příští volby apd. Taková konzistentní fér a slušná politika, kterou se ohání spolu může být snadno ztracena a pod tímto opět symboly můžete být znovu Vy.
Takto teoreticky z tohoto budete těžit obě dvě strany.
5) Opozice Vás už nebude brát jako hrozbu, budou brát mandáty jako vůli voličů, která se odrazí v dalších volbách.
6) Regiony stále mohou být zdroj přetrvájící důvěry
Zmíněné negativní kroky způsobí, že bych pravděpdoboné Piráty příśtě nevolil a nebyl bych určitě sám, rád proto poskytuji zpětnou vazbu, než by bylo pozdě.
Snad taková to reakce nevytvoří dojem toho, že je to větší téma, než ve skutečnosti. Dostalo se to až ke mě, přestože jsem tyto informace nevyhledával, tak nevím.
I pouhá veřejná diskuze na toto téma může být opozicí použitá na velmi dobrou zbraň.
Možná zvážit způsob jak ještě více a lépe informovat lidi jak fungujete, kdy transparentní dizkuze je forma, jak najít shodu, malinký průzkum v mé soc. bublině často končí překvapením či nepochopením. Takto zneužité téma nemusí mít takovou sílu, či dokonce přiláká další voliče, strach z větší návštěvnosti pro výraznější četnost desinterpretací nemusí být oprávněný, lenost to z velké míry jistí. Jak to udělat správně,bohužel nemám vůbec páru - já vím to se to kecá.
Jestli jsme jen málo informovaný, asi se trochu omlouvám jen za při lití oleje do ohně. Velmi rád se nechát poučit, ovšem v tom ale nadále tvkí problém, nevěřím, že by většina sympatizantů byla na tom výrazně lépe. Snad to není boj s větrnými mlýny.
Každopadně za vše Vám moc děkuji, dali jste mi naději, že to jde a má to smysl a držte se!
- Vlastimil.Bednarik
- Místní předsednictvo
- Profese: Sabatikl
- Dal poděkování: 115 poděkování
- Dostal poděkování: 115 poděkování
Je podivné
že téma "sebereflexe", začali příznivci a sympatizanti.
Od spolustraníků (naštěstí ne však ode všech) zaznívá pláč, jak jsme chudáci byli biti, jak nespravedlivý osud nás postihl. A kampáň, a tůdle nůdle, jak jsme poctiví a la Rychlé šípy, a že teď hlavně nezklamat důvěru (dalším stupněm bude nutnost se "obětovat" pro voliče, společnost, celou zeměkouli...) a že jsme vlastně vyhráli a hurááá...
Jsem zvědav, jestli hozenou rukavici někdo sebere dřív, než se budou skládat účty v CF.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Vlastimil.Bednarik za příspěvek:
- anon1803
-
- Profese: programátor
- Dal poděkování: 9 poděkování
- Dostal poděkování: 4 poděkování
Omlouvám se, ale z Vašeho příspěvku jsem mnoho nepochopil.
Osobně jsme titulek pochopil jako poukázání medializovaných činnů "sebereflexe" straníků, která se nezdá být příliš šťastná.
Doufal jsem že podpora a zpětná vazba voličů na dění může právě pro toto téma dodat další pohled, která z agregovaných dat by nemusela být tak zřetelná.
Krom toho mám pocit, že navíc trollí farmy už stihly dostat nový narrativ, a to pravděpdoboné rozeštvat koalice především pirstan zažehnutí křivdy z nespravedlnosti, nejlépe ještě přes sestavením vlády. Důvody jsou myslím celkem zřejmé.
Jestli ovšem taková naše reakce nemá příliš význam, jak tak trochu vyznívá, rád si nechám poradit, jak jsem psal, jakou formou spolu komunikovat lépe, neboť je jasné, že to bere jinak jen čas a energii na "důležitější věci" všech zúčastněných
Ahoj Pirati, ako registrovany (ale trestuhodne pasivny) priaznivec by som sa chcel podpisat pod prve tri prispevky, prihlasil som sa do fora aby som mohol napisat nieco velmi podobne, ale uz to tu bolo, tak naco sa opakovat.
Pre mna bol vysledok obrovskym sklamanim pretoze su Pirati jedina strana o ktorej mam pocit ze ma reprezentuje. Kazdopadne sa vam za cenu obrovskych strat podarilo odstavit Andreja od moci a za to vam patri moja velka vdaka a respekt a som presvedceny ze nie som zdaleka sam. Drzte sa!
...ja sam sa pokusim pretavit rozcarovanie do nejakej zmysluplnej piratskej aktivity.
- Rostislav.Reha
- Komunální zastupitel/ka
- Profese: informatik
- Dal poděkování: 2819 poděkování
- Dostal poděkování: 3341 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
MarCoin píše: ↑10 říj 2021, 16:41Dobrý den milí Piráti,
zajímalo by mě, zda Lukáš Doležal a další lidé, kteří by nejraději odvolali Ivana Bartoše, Ivana během posledního roku konstruktivně a důrazně upozorňovali na nějaké věci, které by šly dělat lépe, tj. aby Pirstan neztratil tolik hlasů?
Nevim, jestli zrovna Lukas Dolezal, ale tech kritickych hlasu bylo mnoho. Bohuzel vyslyseny v prevazne mire nebyly (a otazka je, zda v tom rozjetem vlaku vubec vyslyseny byt mohly). Zpetnym pohledem byla nejvetsi procesni chyba uz to jit do koalice, pak uz se bohuzel daly jen pripadne dusledky zmirnit, zabranit jim v podstate neslo.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Rostislav.Reha za příspěvky (celkem 8):
- Radek.Hrbac, Jan.Hamal.Dvorak, Jan.Zavadil, Lenka.Wagnerova, Jan.Bednarik, anon124, anonym73980, Barbora.Turek.Lahova
-
- Dal poděkování: 112 poděkování
- Dostal poděkování: 180 poděkování
Vlastimil.Bednarik píše: ↑11 říj 2021, 15:24... a že teď hlavně nezklamat důvěru (dalším stupněm bude nutnost se "obětovat" pro voliče, společnost, celou zeměkouli...)
a že jsme vlastně vyhráli a hurááá...
Možná jsem naivní, ale věřím, že nemálo Pirátů chápe politiku jako službu veřejnosti a "obětování se" pro občana. A že politiku dělají proto, že je ta služba baví / dělá jim dobře / mají pocit seberealizace.
MarCoin píše: ↑10 říj 2021, 16:41Přijde mi to nefér a přišla by mi škoda, kdyby se Piráti mezi sebou teď rozhádali.
Klídek, takhle vypadá transparentnost a vnitrostranická demokracie. Na "hádání se" je politika založená a je to tak dobře.
Rostislav.Reha píše: ↑11 říj 2021, 17:02Zpetnym pohledem byla nejvetsi procesni chyba uz to jit do koalice, pak uz se bohuzel daly jen pripadne dusledky zmirnit, zabranit jim v podstate neslo.
No jo, ale po bitvě je každý generálem. V okamžiku, kdy byli Piráti tak silní, bylo přirozené posílit o STAN a usilovat o vítězství ve volbách.
Piráti i ODS udělali v podstatě to samé, Fiala je dnes veleben jak genius, Bartoš je vláčen bahnem. Před půl rokem to bylo naopak, do Fialy tepali zatímco spojení se STANem bylo velebeno.
EDIT: přidán poslední odstaveček
- Tito uživatelé poděkovali autorovi 55108311 za příspěvky (celkem 2):
- hodanvl, Jana.Hladova
- Vlastimil.Bednarik
- Místní předsednictvo
- Profese: Sabatikl
- Dal poděkování: 115 poděkování
- Dostal poděkování: 115 poděkování
Sebe - reflexe voličů...
...k tomu nemám co dodat. Čtyři kroužky vlastním jsem dal.
Sebe - reflexe volených...
... ta mi chybí, tady to evidentně nebude.
Tak třeba v jiné části stranického fóra.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Vlastimil.Bednarik za příspěvky (celkem 3):
- Adam.Cernoch, Jan.Zavadil, anonym73980
- Marek.Necada
- Člen KS Praha
- Profese: silozpytec
- Dal poděkování: 3187 poděkování
- Dostal poděkování: 2465 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Byli tací, již na problémy koalice upozorňovali předem, takže to není jen pobitvěgeneralismus, ale poměrně jasně i uzavřenost vedení a neschopnost/neochota brát v úvahu kritické hlasy vlastních lidí. (Naslouchání vnějším nátlakovým skupinám, kterým o nějaké pirátství vůbec nejde, mu šlo naopak až příliš dobře.)
V okamžiku, kdy byli Piráti tak silní, bylo přirozené posílit o STAN a usilovat o vítězství ve volbách.
Nějaké bubliny to tak možná cítily, ale to z toho nedělá objektivní fakt.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Marek.Necada za příspěvky (celkem 4):
- Jan.Hamal.Dvorak, Lenka.Wagnerova, Barbora.Turek.Lahova, Rostislav.Reha
Ministerio de Educación, ¡afuera!
Долой царя!