Zrušení letního času jako příklad nefunkčního EP (ZÁKAZ VSTUPU VILETOVI)

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
anonym73980
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 140 poděkování
Dostal poděkování: 119 poděkování

Zrušení letního času jako příklad nefunkčního EP (ZÁKAZ VSTUPU VILETOVI)

Příspěvek od anonym73980 »

Z pohledu lobbingu a korupčního potenciálu není zrušení letního času zajímavé (snad až na profit farmaceutického průmyslu ze zvýšené nemocnosti).
Zdroj: https://www.czechsight.cz/proc-by-pro-n ... -zachovat/
Proto považuji neschopnost Evropského Parlamentu uvést své vlastní rozhodnutí z roku 2018 v platnost jako jasný důkaz nefunkčnosti této instituce.
Zdroj: https://www.europarl.europa.eu/news/en/ ... me-in-2021
Jak asi může EP rozhodnout ve věcech velkého byznysu, které ovlivňují profit nadnárodních korporací s obratem vyšším než HDP většiny členů EU?!

Prosím @Mikulas.Peksa reakci. Děkuji.
Viz starší vyjádření @Marketa.Gregorova https://www.seznamzpravy.cz/clanek/toto ... lni-174493

NA ZÁKLADĚ PRECEDENSU ÚSTAVNÍHO SOUDU JE PRO MAJITELE/AUTORA VLÁKNA PŘÍPUSTNÉ (FAŠISTICKY) OMEZIT JEHO UŽÍVÁNÍ POKUD JE ZÁROVEŇ NA FÓRU K DISPOZICI MNOŽSTVÍ JINÝCH VLÁKEN, KTERÉ MŮŽE VILETA PLEVELIT. VILETA TENTO ROZSUDEK OBHAJUJE, TAK AŤ MI SEM VILETA A JEHO TROLLÍ BANDA PROSÍM NELEZOU :lol:

Tito uživatelé poděkovali autorovi anonym73980 za příspěvky (celkem 3):
Martin.Polak, goodstenly, Vojtech.Pikal
Martin.Polak
Člen KS Středočeský kraj
Dal poděkování: 156 poděkování
Dostal poděkování: 246 poděkování

Re: Zrušení letního času jako příklad nefunkčního EP (ZÁKAZ VSTUPU VILETOVI)

Příspěvek od Martin.Polak »

Není problém v tom, že jednotlivé státy se nedohodly který čas je ten správný? Proto to ještě nevzešlo v platnost.
A také mě štve, že tento důležitý bod stále není realizován.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Polak za příspěvky (celkem 4):
anonym73980, Petr.Vileta, Frantisek.Dosedel, Vit.Fux

Na bojištích v Iráků a Kuvajtu zůstalo po armádě USA 300 tun ochuzeného uranu ve formě prachu. *
Snaha o zákaz zbraní zabíjejících a ohrožujících zdraví ještě dlouho po skončení konfliktu má smysl.
Podpořte snahu, aby se Česko připojilo k 122 členům OSN a řekla ne rozhazování jaderného odpadu.
Když už máme to ministerstvo zahraničí, že jo ;-) **
Vlákno: viewtopic.php?p=588267#p588267

goodstenly
Dal poděkování: 4 poděkování
Dostal poděkování: 6 poděkování

Příspěvek od goodstenly »

Jsme v Evropě, kde jsou různá časová pásma, za mne nevidím problém přidat další. Osobně jsem pro standardní čas "zimní", doby nutného letního času kvůli nedostatečnému množství elektrického proudu jsou desítky let mimo mísu..., ale i když si vybereme "letní" čas beze všeho.
Až se božská EU rozhodne definitivně, není problém se přidat - myslím si, že s naším vykopnutým míčem se přidají i ostatní země.
Bez tak jsme suverénní stát nebo ne...?

Tito uživatelé poděkovali autorovi goodstenly za příspěvek:
anonym73980
anonym73980
Dal poděkování: 140 poděkování
Dostal poděkování: 119 poděkování

Příspěvek od anonym73980 »

goodstenly píše: 30 bře 2022, 20:55

Jsme v Evropě, kde jsou různá časová pásma, za mne nevidím problém přidat další. Osobně jsem pro standardní čas "zimní", doby nutného letního času kvůli nedostatečnému množství elektrického proudu jsou desítky let mimo mísu..., ale i když si vybereme "letní" čas beze všeho.
Až se božská EU rozhodne definitivně, není problém se přidat - myslím si, že s naším vykopnutým míčem se přidají i ostatní země.
Bez tak jsme suverénní stát nebo ne...?

Obávám se
1) vstupem do EU jsme se zavázali dodržovat poslední direktivu harmonizující střídání času (z roku 2000 - viz zdroje v úvodním příspěvku)
2) naši politici na zájmy voličů myslí ještě méně, než je evropský průměr - nebo jste snad zaznamenal jakéhokoliv (byť pirátského politika), aby se bil za trvalý návrat ke standardnímu (zimnímu) času? Čím jsem starší, tím víc na sobě pozoruji škodlivost tohoto technokratického nařízení. Demokratické instituce (nejen v EU) už dávno nereprezentují zájmy voličů...

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10819 poděkování
Dostal poděkování: 8772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

Martin.Polak píše: 30 bře 2022, 19:51

Není problém v tom, že jednotlivé státy se nedohodly který čas je ten správný? Proto to ještě nevzešlo v platnost.
A také mě štve, že tento důležitý bod stále není realizován.

Ostatně soudím, že letní čas musí být zničen.
Petrus Porcius Vileta

Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvky (celkem 2):
Frantisek.Dosedel, Vit.Fux

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Ondra.kl
Příznivec Pirátů – Moravskoslezský kraj
Profese: IT administrátor
Dal poděkování: 258 poděkování
Dostal poděkování: 1393 poděkování

Příspěvek od Ondra.kl »

... ja fakt nechapu tu obsedantni potrebu sebrat lidem rocne cca 200 hodin dobre vyuzitelne doby slunecniho svitu.

Ale jako chapu ze nekomu muze vyhovovat zivot ve tme a za umeleho osvetleni.

Mikulas.Peksa
Profese: fyzik v IT
Dal poděkování: 2740 poděkování
Dostal poděkování: 4633 poděkování

Příspěvek od Mikulas.Peksa »

paveltucek píše: 30 bře 2022, 18:58

Z pohledu lobbingu a korupčního potenciálu není zrušení letního času zajímavé (snad až na profit farmaceutického průmyslu ze zvýšené nemocnosti).
Zdroj: https://www.czechsight.cz/proc-by-pro-n ... -zachovat/
Proto považuji neschopnost Evropského Parlamentu uvést své vlastní rozhodnutí z roku 2018 v platnost jako jasný důkaz nefunkčnosti této instituce.
Zdroj: https://www.europarl.europa.eu/news/en/ ... me-in-2021
Jak asi může EP rozhodnout ve věcech velkého byznysu, které ovlivňují profit nadnárodních korporací s obratem vyšším než HDP většiny členů EU?!

Prosím @Mikulas.Peksa reakci. Děkuji.
Viz starší vyjádření @Marketa.Gregorova https://www.seznamzpravy.cz/clanek/toto ... lni-174493

NA ZÁKLADĚ PRECEDENSU ÚSTAVNÍHO SOUDU JE PRO MAJITELE/AUTORA VLÁKNA PŘÍPUSTNÉ (FAŠISTICKY) OMEZIT JEHO UŽÍVÁNÍ POKUD JE ZÁROVEŇ NA FÓRU K DISPOZICI MNOŽSTVÍ JINÝCH VLÁKEN, KTERÉ MŮŽE VILETA PLEVELIT. VILETA TENTO ROZSUDEK OBHAJUJE, TAK AŤ MI SEM VILETA A JEHO TROLLÍ BANDA PROSÍM NELEZOU :lol:

Asi úplně nevím, proč jsem volán. Zrušení letního času je věc, která byla prohlasována v předchozím volebním období - v tom současném jsme jí neřešili. Jediný z Pirátů, kdo se k ní mohl vyjádřit, je němec Felix Reda, a ten už (bohužel) po nějakých peripetiích není ve straně.

Ta legislativa je napsaná blbě v tom smyslu, že ponechává samotnou implementaci v rukou Rady členských států. To je v podstatě zaručený univerzální recept na průšvih, resp. aby se libovolná věc prostě nestala. Oni se začnou hádat "co je čí národní zájem" a neudělají nikdy nic. Bohužel rozhodování v EU funguje způsobem "všechno musí odsouhlasit jak Evropský parlament tak Rada", čili pokud se páni ministři rozhodnou, že se nad tím chtějí pohádat a zaseknout to, tak se to stane.

Tenhle zákon měl být napsaný způsobem "vypíše se jedno celoevropské referendum a lidi v Evropě rozhodnou, jestli chtějí letní čas". Ale nestalo se. Nevím, kdo to vyjednával - z Česka se tím chlubil lidovec Pavel Svoboda. Tak stížnosti adresovat na něj.

Asi můžu - pokud je zájem - poslat otázku na Komisi, zda-li by ten zákon nechtěli znovu otevřít a přejednat. My totiž nemůžeme vyvolat změnu zákona sami (Rada měla obavu, že by snad Evropský parlament mohl chtít proaktivně řešit věci, takže když se sepisovaly zakládající smlouvy EU, ponechala zákonodárnou iniciativu pouze Komisi).

Tito uživatelé poděkovali autorovi Mikulas.Peksa za příspěvky (celkem 4):
anonym73980, Vaclav.Ranc, Petr.Vileta, Vit.Fux
Mám blog, jsem na Facebooku, Twitteru, Instagramu a Mastodonu.

Chcete se zapojit do evropské politiky? Náš konzultační tým na Mattermostu evropských Pirátů najdete zde!
Martin.Kucera
Člen KS Moravskoslezský kraj
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 561 poděkování
Dostal poděkování: 12523 poděkování

Příspěvek od Martin.Kucera »

paveltucek píše: 30 bře 2022, 18:58

NA ZÁKLADĚ PRECEDENSU ÚSTAVNÍHO SOUDU JE PRO MAJITELE/AUTORA VLÁKNA PŘÍPUSTNÉ (FAŠISTICKY) OMEZIT JEHO UŽÍVÁNÍ POKUD JE ZÁROVEŇ NA FÓRU K DISPOZICI MNOŽSTVÍ JINÝCH VLÁKEN, KTERÉ MŮŽE VILETA PLEVELIT.

Tohle je naprostý nesmysl. Vlákno na tomto fóru není "majetkem" zakladatele diskuse a on rozhodně nemá právo diktovat, kdo se v diskusi smí vyjadřovat a kdo ne. Případná omezení (pokud se přispěvatel nedopouští porušení zákona) mohou vyplynout toliko z vnitrostranických předpisů.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvky (celkem 3):
Frantisek.Dosedel, Petr.Vileta, Mikulas.Peksa

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Jan.Prokop
Člen KS Středočeský kraj
Profese: ITak
Dal poděkování: 690 poděkování
Dostal poděkování: 1455 poděkování

Příspěvek od Jan.Prokop »

Ondra.kl píše: 31 bře 2022, 07:46

... ja fakt nechapu tu obsedantni potrebu sebrat lidem rocne cca 200 hodin dobre vyuzitelne doby slunecniho svitu.

V případě, že by zůstal letní, tak by asi bylo jedno, jestli v zimě bude při nejkratším dnu východ 07:44 a západ 15:53 nebo 08:44 a 16:53, v tom druhém případě by naopak lidé měli víc světla ve svém volném čase (což třeba já pokládám za důležitější)

BTW mě osobně je to jedno, mám klouzavou pracovní dobu

Petr.Vileta
Člen KS Plzeňský kraj
Profese: Celkem Spokojený Důchodce
Dal poděkování: 10819 poděkování
Dostal poděkování: 8772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.Vileta »

Ondra.kl píše: 31 bře 2022, 07:46

Já mám obsedantní potřebu mít jeden jediný čas a nemuset si dvakrát ročně 1) přeřizovat spoustu hodinových strojků a 2) těžce si zvykat na časový posun. Fakt mi to činí zdravotní potíže a to jsem "sova".

Mě je šumafuk, jaký čas se zvolí, hlavně ať je jen jeden. :evil:

Tito uživatelé poděkovali autorovi Petr.Vileta za příspěvky (celkem 3):
Vaclav.Ranc, goodstenly, Vit.Fux

Řadový člen, stínový ministr švihlých nápadů a fórista

Fide, sed cui fidas, vide.
Věř, ale komu věříš měř.

(Perchta z Pernštejna - Bílá paní)

Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“