Prosba o pomoc - P2P

Pirátská strana podporuje liberální autorské právo a odstranění výsadního postavení OSA.

Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT

Pravidla fóra
  • V tomto fóru odpovídají členové a příznivci Pirátů na vaše dotazy k platnému autorskému zákonu a také k naší politice v oblasti kopírování.

• Před položením dotazu zkuste najít odpověď v seznamu Často kladených otázek

JiriVrzala
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Profese: student ekonomie
Dal poděkování: 3 poděkování
Dostal poděkování: 9 poděkování

Prosba o pomoc - P2P

Příspěvek od JiriVrzala »

Ahoj
Rád bych zde popsal co se mi včera stalo a požádal o pomoc. Jsem z Brna a studuje ekonomku. Včera na mě zaklepali 3 lidi od hospodářský kriminálky. Že maj povolení k prohlídce a že mi jdou zabavit počítač. Když jsem se zeptal jestli jim počítač musím vydat tak řekli že buď jim ho vydám sám nebo prošmejdí celej byt šuplík po šuplíku. Kompl si nafotili nechali mě si aspoň stáhnout věci do školy a komp hodili do pytle zapečetili a odnesli. Pak se mnou sepsali nějakej protokol a zabavení věci ten mi nechali a pak ještě jeden protokol ten ale nemám. Když sem se ptal jak na mě přišli tak mi říkal že holt sledujou P2P sítě a žem sem byl holt vybrán. Když se koukal do spisu tak sám říkal že sem připojoval dost nepravidelně a naposledy bůhvíkdy. Komp mi prej zabavěj minimálně na měsíc než si ho prohlédne technik a pak že se uvidí.
Rád bych se zeptal co bude následovat a nevíte co mi hrozí? Mohl bych poprosit o radu/pomoc? Děkuji mnohokrát.
Jirka
Mikulas.Ferjencik
Člen KS Praha
Profese: Asistent předsedy poslaneckého klubu
Dal poděkování: 3311 poděkování
Dostal poděkování: 6223 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosba o pomoc - P2P

Příspěvek od Mikulas.Ferjencik »

odpověděl jsem SZ

Člen s omezenými právy v důsledku neoprávněné realizace volebních výdajů

jzvc
Profese: Admin
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 467 poděkování

Příspěvek od jzvc »

Mimochodem, upozornili te predpokladam ze mas pravo mit u te prohlidky/zabaveni HW svedka? Pokud ne, pak porusili zakon a tudiz ziskali onen HW nezakone a nemas se prakticky ceho bat. Vhodne by bylo na ne podat trestni oznameni (samo jmenovite).

Mimochodem, skoda ze sis ten proslov nenahral, dalsim trestnym cinnem by pravdepodobne bylo vydirani/vyhrozovani ...

BTW: Vrele doporucuju truecrypt + samo predpokladam, ze nebydlis a pocitac nepouzivas sam ...;D
JiriVrzala

Na to že mám mít právo svědka mi nesdělili. Kompl nafotili zabalili do pytle a zapečetili Až někdy potom přišla máti. No je fakt že ta větička by asi za nahrátí stála. Počítač sám nepoužívám Ale bydlím s rodiči takže nevím jak bych todle asi uhrál :-D Každopádně děkuji za odpověď ;-)
Mikulas.Ferjencik
Člen KS Praha
Profese: Asistent předsedy poslaneckého klubu
Dal poděkování: 3311 poděkování
Dostal poděkování: 6223 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mikulas.Ferjencik »

Já bych nebyl takovej optimista. V praxi soudy tyhle "detaily" neřešej...

Člen s omezenými právy v důsledku neoprávněné realizace volebních výdajů

Jakub.Michalek
Poslanec/poslankyně Parlamentu ČR
Profese: poslanec
Dal poděkování: 1116 poděkování
Dostal poděkování: 5176 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakub.Michalek »

jzvc píše:Vhodne by bylo na ne podat trestni oznameni (samo jmenovite).
Co je tohle za rady? :? Vždyť to je nesmysl, sám by se vystavil trestnímu stíhání.

Jakub Michálek, předseda poslaneckého klubu Pirátů a vedoucí resortního týmu Spravedlnost
V případě potřeby mě prosím kontaktujte napřímo přes telefon, Signal nebo přes mail - viz kontakty. Jiné zprávy nečtu.

Jan.Prokop
Člen KS Středočeský kraj
Profese: ITak
Dal poděkování: 690 poděkování
Dostal poděkování: 1455 poděkování

Příspěvek od Jan.Prokop »

JiriVrzala píše:Na to že mám mít právo svědka mi nesdělili. Kompl nafotili zabalili do pytle a zapečetili Až někdy potom přišla máti. No je fakt že ta větička by asi za nahrátí stála. Počítač sám nepoužívám Ale bydlím s rodiči takže nevím jak bych todle asi uhrál :-D Každopádně děkuji za odpověď ;-)
V tom pripade vyuzij sveho prava nevypovidat + to same rekni rodicum, oni musi dokazat, ze to udelal konkretni clovek
JiriVrzala

Ahoj všichni
Tak se to s tou mou kauzou dneska pohlo. Volal mi ten policajt, kterej mi zabavil počítač. Škoda byla vyčíslená na 3 000 Kč. Je to škoda za to že sem používal nelegální software. Jednalo se o Mafii II a nějaký Call of duty. Tyhle hry sem měl craklý takže vzali že je nemám originálně koupené. Ostatní nezkoumali. Škodu za sdílení hudby her a filmů nevyčíslovali. Dostal sem kontakt na dvě advokátní kanceláře. Ty mě pošlou platební údaje a dohodu o vyrovnání(nebo tak nějak). Až to budu mít zaplacené a podepsané ty dohody tak mám zajít na policii a prý bude řízení podmínečně zastaveno. Počítač budu mít zabavenej na půl rok a pak se státní zástupce rozhodne zda-li mi ho vrátí nebo ne.
jzvc
Profese: Admin
Dal poděkování: 1 poděkování
Dostal poděkování: 467 poděkování

Příspěvek od jzvc »

To ze to mas crackly jeste neznamena, ze to mas nelegalni a osobne nevim nic o tom, ze ty bys byl povinen to dokazovat - staci tvoje prohlaseni, ze sis to koupil, ale placky ti poskrabali rodicove/sourozenci/.. tak si je vyhodil a je na nich aby dokazali, ze nikoli. Ty nejses povinen skladovat doklady.

BTW: AZ ti navic umoznuje provated upravy SW aby jej bylo mozne pouzivat. A to ze hry bez cracku pouzivat prakticky nelze, je znama vec.
BTW2: Nauc se pouzivat truecrypt.
Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 2901 poděkování
Dostal poděkování: 5772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

CElé mi to připadá nezákonné. Zabavit poč ti můžou jen z důvodů zkoumání důkazů. Jestli už to vyzkoumali, namají právo ti ho zadržovat.
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Odpovědět

Zpět na „Kopírování“