PRÁCE
Moderátor: Komise předsedajících
Pravidla fóra
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
- Ivo.Vasicek
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: manažer
- Dal poděkování: 2653 poděkování
- Dostal poděkování: 2908 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: PRÁCE
To asi nemá cenu opakovat, pořád to bereš z pohledu soutěžení (a ten není jednoduché změnit). Jaká prosperita? Ono něco na trhu chybí? Je něčeho nedostatek? Pokud odpovíš, že je málo peněz. Ok, ale peníze nevznikají prací. Peníze se dají získat prodejem práce, a v důsledku nakoupíš taky práci. Tedy lidé směňují práci za práci, ale o tom množství směněné práce rozhodují banky (ty určují množství peněz, které jsou pro směnu k dispozici).
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivo.Vasicek za příspěvky (celkem 3):
- Petr.Bajgar, Frantisek.Navrkal, Pavel.Cisar
"Skutečná svoboda slova je právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet"(George Orwell)
-
- Profese: Obchodní ředitel
- Dal poděkování: 259 poděkování
- Dostal poděkování: 403 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Hele já ti rozumím, a jsme každý na úplně jiné straně. Ty chceš pohodu, měj ji když neumřeš, já tě nenutím pracovat a vydělávat ani vyrábět potraviny nebo si stavět dům. Ty ale neparazituj na mě, nechtěj po mě, abych ti tvou "pohodu" platil. To je liberální postoj dle mého. Pokud mě ale budeš chtít zdanit více než ostatní, za to že dělám více a vydělávám více, aby jsi si svou pohodu udržel, pak už to liberální není. Majorita "neúspěšných" chce po minoritě "úspěšných" aby jim platili přežití. Ne, to není v pořádku.Ivo Vasicek píše:To asi nemá cenu opakovat, pořád to bereš z pohledu soutěžení (a ten není jednoduché změnit). Jaká prosperita? Ono něco na trhu chybí? Je něčeho nedostatek? Pokud odpovíš, že je málo peněz. Ok, ale peníze nevznikají prací. Peníze se dají získat prodejem práce, a v důsledku nakoupíš taky práci. Tedy lidé směňují práci za práci, ale o tom množství směněné práce rozhodují banky (ty určují množství peněz, které jsou pro směnu k dispozici).
Nesoutěžím s tebou, chci od tebe návrh řešení. Já to svoje řekl, ty jsi vlastně řekl, že není dobré, pak je třeba navrhnout lepší a ne se dohadovat okolo ničeho

EDIT: jen aby jsi chápal "vydělával" v tomhle případě může znamenat i bartr a když po tobě bude někdo vyžadovat nějakou práci v rámci bartru, tak na to taky buď přistoupíš nebo ne = nějaká vyrovnanost. Třeba když mám strom s jablky a ty umíš dělat weby, a já ti nabídnu 1 jablko za web, tak řekneš že s tím nesouhlasíš a já ti řeknu "smůla tak umři hladem" tak to je pak co?

Jak má teda vypadat ta společnost bez bank a peněz? Potřeboval bych to na příkladech abych se v tom trochu vyznal, protože když tedy nebudeš mít něco, co někdo jiný chce a nebo nebudeš nic umět, tak se stane co? Bude tě někdo živit? Já myslím, že pravděpodobně zemřeš hladem nebo zimou nebo něčím podobným

Naposledy upravil(a) Robert.Adamek dne 03 črc 2013, 17:19, celkem upraveno 1 x.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Robert.Adamek za příspěvek:
- observer
- Ivo.Vasicek
- Profese: manažer
- Dal poděkování: 2653 poděkování
- Dostal poděkování: 2908 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Já se nedohaduju, pouze mám zcela jiný úhel pohledu na současný stav. Znovu opakuji, peníze prací nevznikají. Při dnešní produktivitě může bez problémů většina lidí nepracovat, ostatně podobný problém řešili na konci 19tého století. Tehdy taky mnozí viděli ve zkrácení pracovní doby z 16 na 8 ohrožení ekonomiky. Nejdříve byly takové nápady anarchií a bláznovstvím, když zkrácení PD žádali davy, stříleli do nich. Kdyby ta změna nakonec nenastala, zřejmě by se lidi vyvraždili (buď by vlastníci museli zlikvidovat miliony pracujících nebo pracující vlastníky). Byl to tvrdý zásah do trhu, omezení práv zaměstnavatelů atd. ostatně podobně bylo protitržní zrušení otroctví - mnozí podnikatelé tím přišli o své investice - otroky jim ukradli! no a teď jsme zas o kus dál
Trh je prostředek, nikoliv cíl - a v tom je podstata řešení. Při dnešní produktivitě většina lidí nemusí dělat vůbec nic (stačí např. tisknout pro Číňany USD)
Trh je prostředek, nikoliv cíl - a v tom je podstata řešení. Při dnešní produktivitě většina lidí nemusí dělat vůbec nic (stačí např. tisknout pro Číňany USD)
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Ivo.Vasicek za příspěvky (celkem 3):
- Frantisek.Navrkal, Petr.Bajgar, Pavel.Cisar
"Skutečná svoboda slova je právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet"(George Orwell)
-
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě že je obrovská nadprodukce na jednom místě, jinde zase hladomor, ale to není téma
Jde mi o to, že co s těma lidma, nebudou se cítit ti, kteří pracují, poněkud diskriminováni oproti těm, kteří by případně nepracovali a žili pouze z plodů práce jiných? Já myslím že ano a to by je velice demotivovalo. Prostě systém proč já, proč ne ty?
Možná by to šlo řešit střídáním na pracovních pozicích... prostě tohle není jednoduché téma. Taky nemůžeš zabít polovinu lidí aby se systém zase oživil. Takže co se dá dělat? Já nevím, ale vím že plody své práce nechci rozdávat těm, kteří si je nezaslouží, tedy těm, kteří mi neposkytují ani jakýkoliv bartr a od nikoho taky nečekám, že je poskytne mi.
PS: hlavně ty moje posty neber ofenzivně, chceme-li se někam dopracovat, je třeba pochopit, že svými názory reprezentuji sice minoritu, ale pořád dost velkou skupinu lidí a na to strana narazí, pokud proti ní půjde a nedokáže to obstojně obhájit.

Možná by to šlo řešit střídáním na pracovních pozicích... prostě tohle není jednoduché téma. Taky nemůžeš zabít polovinu lidí aby se systém zase oživil. Takže co se dá dělat? Já nevím, ale vím že plody své práce nechci rozdávat těm, kteří si je nezaslouží, tedy těm, kteří mi neposkytují ani jakýkoliv bartr a od nikoho taky nečekám, že je poskytne mi.
PS: hlavně ty moje posty neber ofenzivně, chceme-li se někam dopracovat, je třeba pochopit, že svými názory reprezentuji sice minoritu, ale pořád dost velkou skupinu lidí a na to strana narazí, pokud proti ní půjde a nedokáže to obstojně obhájit.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Robert.Adamek za příspěvky (celkem 2):
- observer, Pavel.Cisar
-
- Profese: ,
- Dal poděkování: 2327 poděkování
- Dostal poděkování: 1270 poděkování
Děkuji kolegovi R.Adámkovi za jeho zanícené výlevy jeho osobního ultrapravicového pohledu na společenský fenomen práce.
Nadávání do soudruhů si sice mohl odpustit, ale to není jeho styl. Není v podstatě ani tak moc na závadu, že nevnímá nic kromě svého myšáckého pohledu na svět a naše lidské společenské spolužití. Proto, že títmto dokonale předvádí zatím stále nebezpečně přetrvávající omezenecký pohled a vizí kapitalistů z počátku 19.století.
Doba pokročila a my dnes žijeme ve zcela jiných podmínkách, souvislostech, možnostech a společenských problémech.
Věřím a doufám, že se tady jako členové naší deklarovaně středové strany nebudeme navzájem osočovat z levicovosti nebo pravicovosti, ale budeme konstruktivně diskutovat o možnostech a společensky potřebných a přínosných řešeních.
Nadávání do soudruhů si sice mohl odpustit, ale to není jeho styl. Není v podstatě ani tak moc na závadu, že nevnímá nic kromě svého myšáckého pohledu na svět a naše lidské společenské spolužití. Proto, že títmto dokonale předvádí zatím stále nebezpečně přetrvávající omezenecký pohled a vizí kapitalistů z počátku 19.století.
Doba pokročila a my dnes žijeme ve zcela jiných podmínkách, souvislostech, možnostech a společenských problémech.
Věřím a doufám, že se tady jako členové naší deklarovaně středové strany nebudeme navzájem osočovat z levicovosti nebo pravicovosti, ale budeme konstruktivně diskutovat o možnostech a společensky potřebných a přínosných řešeních.
-
- Dal poděkování: 1355 poděkování
- Dostal poděkování: 1166 poděkování
Co je cilem tohoto povidani?
- Tito uživatelé poděkovali autorovi anonym72078 za příspěvek:
- Mikulas.Peksa
-
- Kontaktovat uživatele:
Piráti už mají se středem jen pramálo společného, udělali řádný krok vlevo, pokud si to přejeme takto dělit.
Máš pravdu, to co jsem napsal výše jako PS, že reprezentuji názorovou skupinu, proud, nebo jak to chceme nazvat, který ve společnosti existuje a je potřeba ho akceptovat, nebo změnit. Nikdo z vás mi tu ale zatím nepodal takové argumenty, které by mi vysvětlily váš postoj, tedy ten nový, moderní a správný
Máš pravdu, to co jsem napsal výše jako PS, že reprezentuji názorovou skupinu, proud, nebo jak to chceme nazvat, který ve společnosti existuje a je potřeba ho akceptovat, nebo změnit. Nikdo z vás mi tu ale zatím nepodal takové argumenty, které by mi vysvětlily váš postoj, tedy ten nový, moderní a správný

- observer
-
- Kontaktovat uživatele:
Pro mě je to dost důležité téma, ani ne tak cíl, jako názorový proud, protože uznávám určité hodnoty a pokud mě nepřesvědčí, že existují hodnoty lepší, tak se asi už Piráti posunuli kamsi, kde jim nerozumím a to by pro mě bylo celkem fatální zjištění.Petr Kopac píše:Co je cilem tohoto povidani?
- observer
-
- Profese: ,
- Dal poděkování: 2327 poděkování
- Dostal poděkování: 1270 poděkování
Tím se raději (třeba aspoň zatím) netrap, viditelně to je mimo tvé spektrum vnímání.Petr Kopac píše:Co je cilem tohoto povidani?
-
- Kontaktovat uživatele: