To bude mít jen ten smysl že se s tebou budou moci soudit, protože je diskriminuješ. Takže nevím proč bys to dělal.Zdenek Strnad píše:Můžeš mi konečně vysvětlit jaký bude mít smysl napsat do inzerátu "Hledám někoho, kdo bude roznášet pivo", a pak říct všem chlapům "Sorry chlapi, já chci ženskou"?
Co delat s diskriminacni nabidkou prace?
Moderátoři: Komise předsedajících, Kampaňový tým, Finanční tým, Zahraniční, Vedoucí RT
-
- Příznivec Pirátů – Moravskoslezský kraj
- Profese: IT administrátor
- Dal poděkování: 258 poděkování
- Dostal poděkování: 1393 poděkování
Re: Co delat s diskriminacni nabidkou prace?
- Zdenek.Strnad
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: novinář, projektový manažer
- Dal poděkování: 37 poděkování
- Dostal poděkování: 170 poděkování
No moment, před chvílí si tvrdil něco jiného:
Srovnej si to, prosímtě. Tahle akademická debata bez toho ztrácí smysl. (Akademická samozřejmě proto, že s realitou nemá vůbec nic společného.)
TAkže to ber tak, že mým kritériem je to, že chci servírku. Mám chlapa, co mi točí pivo, a chci na plac jednu servírku. Ne servíra, ne dalšího tlustýho pupkáče - ale hezkou servírku. Mým kritériem je: "hezká servírka". Takže tady mi doporučuješ udělat veřejnou nabídku a pak si vybrat, a v minulým příspěvku mi řekneš, že se jedná o diskriminaci.Ondra.kl píše: jakmile děláš veřejnou nabídku tak ji musíš směřovat pro celou veřejnost ... a pak si vybrat podle toho jak uchazeči splňují tvoje kritéria.
Srovnej si to, prosímtě. Tahle akademická debata bez toho ztrácí smysl. (Akademická samozřejmě proto, že s realitou nemá vůbec nic společného.)
-
- Profese: Obecní blázen
- Dal poděkování: 22 poděkování
- Dostal poděkování: 27 poděkování
Takze tenhle kluk podle tebe by nemohl bejt hezka servirka?

-
- Dal poděkování: 2556 poděkování
- Dostal poděkování: 2719 poděkování
chcete příklad diskriminace?
http://usti.idnes.cz/ceka-se-rozsudek-v ... zpravy_hrk
-
Pozor, diskriminací je říct chlapům: "sory já chci ženskou", není diskriminací říci chlapům "kromě vás se přihlásila i jedna hezká baba, která nejlépe splňuje moje kritéria" ... samozřejmě že za situace kdy žádný z těch chlapů nebude hezčí servírkou než ta baba.Zdenek Strnad píše:TAkže to ber tak, že mým kritériem je to, že chci servírku. Mám chlapa, co mi točí pivo, a chci na plac jednu servírku. Ne servíra, ne dalšího tlustýho pupkáče - ale hezkou servírku. Mým kritériem je: "hezká servírka". Takže tady mi doporučuješ udělat veřejnou nabídku a pak si vybrat, a v minulým příspěvku mi řekneš, že se jedná o diskriminaci.
-
- Profese: free
- Dal poděkování: 360 poděkování
- Dostal poděkování: 874 poděkování
Ono to není tak, že on chce hezkou servírku. Ono to je tak, že ten člověk chce zvýšit zisk své provozovny, či ho udržet a potřebuje k tomu člověka který mu tam bude pracovat. A zřejmě se domnívá, že hezká holka vytočí ze zákazníků více peněz.
Což je asi pravda, hezké holky takto fungují a sexistické reklamy na prodej zboží jsou stále přítomné. Hezká servírka pak není nic jiného než reklamní obal pro prodej stále stejného jídla a piva.
Prodejcům všeho možného těžko vysvětlit, že nemají používat sexistické reklamy, které ovšem očividně fungují.
(Vzhledem k úspěchům pánského striptýzu, by ale fungoval i hezkej svalnatej kluk a ženské zákaznice také mají peníze na jídlo a pití.)
Zaprvé je tedy nutné zvýrazňovat, že zaměstnávání lidí není libovolné, že je to velmi vážná společenská věc a že je nutné mít poměrně přísné regule, mimo jiné zakazující diskriminaci.
Zadruhé je zde ta rovina, že sex je možná i to nejdůležitější v lidském životě a tedy učit lidi (asi pomocí kritického myšlení) rozeznávat, kdy se jedná o prodej jiného zboží pomocí sexu a kdy se jedná o sex opravdový, žádaný.
Což je asi pravda, hezké holky takto fungují a sexistické reklamy na prodej zboží jsou stále přítomné. Hezká servírka pak není nic jiného než reklamní obal pro prodej stále stejného jídla a piva.
Prodejcům všeho možného těžko vysvětlit, že nemají používat sexistické reklamy, které ovšem očividně fungují.
(Vzhledem k úspěchům pánského striptýzu, by ale fungoval i hezkej svalnatej kluk a ženské zákaznice také mají peníze na jídlo a pití.)
Zaprvé je tedy nutné zvýrazňovat, že zaměstnávání lidí není libovolné, že je to velmi vážná společenská věc a že je nutné mít poměrně přísné regule, mimo jiné zakazující diskriminaci.
Zadruhé je zde ta rovina, že sex je možná i to nejdůležitější v lidském životě a tedy učit lidi (asi pomocí kritického myšlení) rozeznávat, kdy se jedná o prodej jiného zboží pomocí sexu a kdy se jedná o sex opravdový, žádaný.
Naposledy upravil(a) David.Michal dne 14 srp 2015, 14:31, celkem upraveno 1 x.
- Ondrej.dj-bobr.Ulehla
- Profese: architekt IT bezpečnosti
- Dal poděkování: 484 poděkování
- Dostal poděkování: 386 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Majitel erotického podniku bude inzerát na kurvzaměstnanstvo
psát jak?

Bývalý Pirát, úzce spjatý s tradičními dávnými pirátskými hodnotami
2016/2017 flipped to XSFP MBTI co se na vojně naučíš, za to tě v civilu zavřou
porcelánové zařízení, spojující výhody umyvadla a klosetové mísy, se jmenuje umyvadlo (citace, třetí komentář)
- Zdenek.Strnad
- Profese: novinář, projektový manažer
- Dal poděkování: 37 poděkování
- Dostal poděkování: 170 poděkování
Ano, jsem rád, že jsme se dohodli. Takže jak říkám, pokud je mým kritériem, aby tady pracovala hezká baba, tak já budu raději chlapy diskriminovat a ušetřím jim čas, než abych je honil na pohovory a tam jim řekl "kromě vás se přihlásila jedna hezká baba, která nejlépe splnuje má kritéria, protože mé kritérium je, aby tady byla hezká baba".Ondra.kl píše:Pozor, diskriminací je říct chlapům: "sory já chci ženskou", není diskriminací říci chlapům "kromě vás se přihlásila i jedna hezká baba, která nejlépe splňuje moje kritéria" ... samozřejmě že za situace kdy žádný z těch chlapů nebude hezčí servírkou než ta baba.Zdenek Strnad píše:TAkže to ber tak, že mým kritériem je to, že chci servírku. Mám chlapa, co mi točí pivo, a chci na plac jednu servírku. Ne servíra, ne dalšího tlustýho pupkáče - ale hezkou servírku. Mým kritériem je: "hezká servírka". Takže tady mi doporučuješ udělat veřejnou nabídku a pak si vybrat, a v minulým příspěvku mi řekneš, že se jedná o diskriminaci.
Nikdy mě nepřestane fascinovat, jak někteří pirátští chytráci dokážou argumentovat zákony, když se jim to zrovna hodí do krámu.
-
Dohodli? Na čem?Zdenek Strnad píše:Ano, jsem rád, že jsme se dohodli.
-
- Profese: student
- Dal poděkování: 22 poděkování
- Dostal poděkování: 73 poděkování
Docela zajímavej případ. Pro realitku to znamenalo ztratit klienta vs porušit zákon. (i když to mohli udělat tak aby porušení zákona nešlo dokázat)Martin Shanil píše:chcete příklad diskriminace?
A nejedná se ze strany obudsmanky o trestný čin Zneužití pravomoci úřední osoby? dle $329 odst. (1) b.) a odst. (2) d.). Její pravomoci jsou definovány zde: http://www.zakonyprolidi.cz/cs/1999-349#cast1 (Má chránit občany před státními institucemi, nikoliv firmami a jinými občany)