Ivan Bartoš - Antifa ?
Moderátor: Komise předsedajících
Toto je veřejné fórum, které neprezentuje oficiální stanoviska
Diskutujte slušně a respektujte Pravidla internetového fóra
- Roman.Kucera
- Návštěvník – nepatří k Pirátům
- Profese: IT
- Dal poděkování: 2901 poděkování
- Dostal poděkování: 5772 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ivan Bartoš - Antifa ?

-
- Profese: Mám
- Dal poděkování: 34 poděkování
- Dostal poděkování: 45 poděkování
Souhlasím, pak je svět jednoduššíRoman.Kucera píše:Největší technický nedostatek tohoto fóra je v tom, že návštěvníka nejde mutnout. Úžasný privilegium!

- Tito uživatelé poděkovali autorovi Karel666 za příspěvek:
- Vojtech.Pikal
- Roman.Kucera
- Profese: IT
- Dal poděkování: 2901 poděkování
- Dostal poděkování: 5772 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- Jan.Bednarik
- Člen KS Olomoucký kraj
- Profese: vývojář SW
- Dal poděkování: 1751 poděkování
- Dostal poděkování: 2352 poděkování
Snažte se komunikovat s rozvahou. Všichni jsme lidi, a každý někdy udělá nějaký komunikační přešlap, ale tady nejsme v hospodě u piva, tady to zůstane navždy. Myslete na to, že všechno co napíšete, bude použito proti vám. Lidé ocení vstřícnou a smysluplnou komunikaci s kýmkoliv, i kdyby to byl provokatér.
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Jan.Bednarik za příspěvky (celkem 2):
- Vojtech.Pikal, JanaB
„Vidíš-li, že se člověk mýlí, nehněvej se naň. Pomni, že není možné mýlit se schválně.“ Seneca
člen CF • člen a dělník v TO (vývoj a správa systémů)
RV (11/2019–3/2023) • předseda OLK (6/2018–11/2019) • místopředseda MS Olomouc (12/2017–6/2018)
jan.bednarik@pirati.cz • 603 439 481 • pište mi na Zulip
-
Nic takového jsem myslím nikde netvrdil. (pokud teda vy nevíte něco víc než já, tj. třeba že je členem této organizace)Roman.Kucera píše:Jestli tě obohatí názor, že Ivan bartoš je komunista a anifašistická svoloč, tak si qwerce nevypínej, že jo. Ale lepší by bylo založit si o tom superdebatu někde jinde.
-
- Profese: právník
- Dal poděkování: 175 poděkování
- Dostal poděkování: 896 poděkování
Nevím jak to je v koministickém hnutí zrovna teď, ale antifa je spíš anarchistický spolek a anarchisti byli s komunisty docela na nože. Což bych řekl je asi zakopaný pes celé téhle (a mnoha jiných, které na foru už proběhly). Chaos do toho začne tahat vědu, zatímco většina lidí jenom nechce, aby je nějací morálně nadřazení elitáři bezostyšně nazývali nácky, fašisty, xenofoby, homofoby a jinými podivnými názvy jenom proto, že namají zrovna dostatek nadšení pro konání "dobrých skutků" s nejasnými nebo naopak velmi jasnými konci.Roman.Kucera píše:Jestli tě obohatí názor, že Ivan bartoš je komunista a anifašistická svoloč, tak si qwerce nevypínej, že jo. Ale lepší by bylo založit si o tom superdebatu někde jinde.
- Josef.Kadlecek
- Člen KS Praha
- Profese: revizní technik elektro, energetik
- Dal poděkování: 704 poděkování
- Dostal poděkování: 759 poděkování
Mno, dobrý, ale trošku víc jednoznačnosti v textu by bylo lepší. Po pětipivu se v tom člověk ztratí ajncvajJiri.Janecka píše:Nevím jak to je v koministickém hnutí zrovna teď, ale antifa je spíš anarchistický spolek a anarchisti byli s komunisty docela na nože. Což bych řekl je asi zakopaný pes celé téhle (a mnoha jiných, které na foru už proběhly). Chaos do toho začne tahat vědu, zatímco většina lidí jenom nechce, aby je nějací morálně nadřazení elitáři bezostyšně nazývali nácky, fašisty, xenofoby, homofoby a jinými podivnými názvy jenom proto, že namají zrovna dostatek nadšení pro konání "dobrých skutků" s nejasnými nebo naopak velmi jasnými konci.Roman.Kucera píše:Jestli tě obohatí názor, že Ivan bartoš je komunista a anifašistická svoloč, tak si qwerce nevypínej, že jo. Ale lepší by bylo založit si o tom superdebatu někde jinde.

Nedá se předpokládat, že všichni příchozí jsou střízliví ( a to já teď už fakt touhle dobou fakt nejsem), takže lepší být ve výrazivu prvoplánově průzračný

A pak... průměr IQ společnosti jako celku je 100.
Čilibrž pokud disponuju potenciálem pod 80, tak pro mě je třeba volit extrémně polopatistická slova!
Bo že by se pirátstvu vinou desetinásobného státního volebního příspěvku oproti minulu taky desetkrát rozmázlo vnímání reality?
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Josef.Kadlecek za příspěvek:
- Michal.Lupecka
Herbert Spencer, 1820-1903 https://cs.wikipedia.org/wiki/Herbert_Spencer
Za sebe - mám vás všecky rád. Akorát před fanatickými "souložníky teoretiky" mě i u Pirátů naučilo se už mít na pozoru.
Neomylné lidi bez váhání devitalizovat!
- Michael.Polak
- Profese: programátor, poskytovatel Internetu
- Dal poděkování: 1022 poděkování
- Dostal poděkování: 2432 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Ale houby. Já pouze chtěl doložit, koho konkrétního někdo označující se ze anatifašistu (a nebo dokonce se hlásící k Antifa jako nějaké přeci jen koordinované struktuře, předpokládám) někdo neprávem označil za neonacistu. (třeba homofobie je kategorie snad méně kontroverzní.. vždyť řada lidí je na takové vyhranění se vlastně i svým způsobem hradá)Jiri.Janecka píše:Chaos do toho začne tahat vědu
V USA jsou většinou rasistické osoby velmi dobře vyhraněné a navazují na velmi jasně definovanou věc (třeba KKK jako velmi konkrétní a velmi vražedné hnutí proti "míšení ras"...). Rozdíl mezi situací v USA a v Evropě je ten, že po konci občanské války tam převažovaly smírné a integrační tlaky, zatímco v Evropě proběhla nekompromisní denacfifikace (tak důkladná, že na dlouho smetla ze stolu i zločiny dalších stran, např. Stalinovy). V USA se běžně stavěly pomínky konfederačním vojevůdcům... zatímco pomníky těm černošským na straně se zřejmě nestavěly nikdy. Rasismus tam přetrval léta po zrušení otroctví a byl tam pokládán za něco přirozeného a dodnes je chráněn svobodou projevu.
Zatímco v Evropě je antirasismus od konce 2.světové války fakticky institucionalizovaný, tak v USA je situace fakt hodně jiná a naopak některá práva rasistů jsou tam naopak silně chráněna Ústavou (např. hate-speech musí prokazatelně skončit násilím, apod.). V kombinaci s právem na ozbrojování je to dost smrtící kombinace. Proto mi přijde ujeté přenášet argumenty z amerických sociálních sítí (které se ke mě občas dostanou) do evropského prostředí. Tady Anfifa v podstatě požaduje to samé, co zákony většiny zemí.
Tím chci říct, že zatímco v Evropě jsem potřebu organizovat se jako antifašista a chodit s nimi demonstrovat nepocítil, tak třeba v USA bych nejspíš demonstrace proti shromáždění neonacistů, příznivců KKK apod. běžně navštěvoval - a tamní alt-right by mi za to odsuzovali (to vše by se ale asi nevylučovalo s tím, že bych měl více libertariánské názory, jako Evropan - protože bych viděl reálné podnikání, které reálně organizuje ekononomický život v zemi ve prospěch obyvatelstva, ochotného se zapojit...) - asi by mi jen některé typy podnikání (třeba související s hi-tech) imponovaly víc, než třeba spekulace s nemovitostma (Trump).
- Tito uživatelé poděkovali autorovi Michael.Polak za příspěvek:
- V__
⁂ Mastodon/Fediverse @xChaos@f.cz | @xChaos@mastodon.pirati.cz | nyx.cz XCHAOS | http://www.pirati.cz/lide/michael_polak
zakládající člen | člen MS P6 | spolupracovnk TO, zájmy: informatika/doprava/energetika | zdání kompetence se vytváří absencí viditelné nekompetence
-
- Profese: právník
- Dal poděkování: 175 poděkování
- Dostal poděkování: 896 poděkování
Mimochodem, denacifikaci považuji za mýtus.
-
- Profese: Mám
- Dal poděkování: 34 poděkování
- Dostal poděkování: 45 poděkování
Tak jistě, komunikace, stylem, že druhej je debil co se mu musí hodit cukříček je fakt na urovni...Roman.Kucera píše:Jestli tě obohatí názor, že Ivan bartoš je komunista a anifašistická svoloč, tak si qwerce nevypínej, že jo. Ale lepší by bylo založit si o tom superdebatu někde jinde.