Rozhovor s Kalouskem

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Okolojdoucíí
Návštěvník – nepatří k Pirátům

Re: rozhovor s Kalouskem

Příspěvek od Okolojdoucíí »

Radim Kovarik píše:Jenomže takhle bychom se mohli dohadovat celé hodiny a stejně se navzájem asi nepřesvědčíme..
Ještě včera jsem si myslel, že jste seriozně myšlená strana, která se distancuje od jakéhokoliv hulvátství. Pirátskou myšlenku podporuji, ale nepodporuji hulvátství. Kvůli tomu jsem vám podpis do petice za založení strany nedával - dal jsem vám jej kvůli podpoře pirátských myšlenek. Vaší straně chybí určitá sebereflexe a kritický pohled. Vím, že být členem Vás trochu zaslepuje, ale buďte aspoň trochu kritický a soudný. Zveřejněním tohoto videa nejste o nic horší, než Kalousek.

Já Vás nebudu přesvědčovat - máte jistě chvályhodné názory a oba je v nějakém rozumném podstatném průniku sdílíme. Navíc - nejste v mém kraji; podobně jako většina místních "arogantních hulvátů" typu Brož. (Vy osobně nejste arogantní, spíš jste zaslepený.) Být on v mém kraji, kroužkuji lidi pod ním.

Místo toho Vás žádám: přesvědčte mě. Že jste slušná strana, ve které jsou slušní lidé. Děkuji.
Okolojdoucíí

*O nic lepší, chtěl jsem napsat. (Sorry za double post)
Maria.Vasickova
Dal poděkování: 379 poděkování
Dostal poděkování: 449 poděkování

Příspěvek od Maria.Vasickova »

Místo toho Vás žádám: přesvědčte mě. Že jste slušná strana, ve které jsou slušní lidé. Děkuji.[/quote]
No, zcela teoreticky, jak si představujete to přesvědčování?

Štěstí spočívá ve svobodě a svoboda v odvaze.

Periklés
Okolojdoucíí

Zcela teoreticky: Distancujete se od toho videa a necháte projít po prkně puberťáky a arogantní hulváty z vašich řad. To prvé (distancování se od videa) ale prozatím postačí. Mně postačí, aby se od videa jasně a zřetelně distancoval některý z členů či kandidátů - ideálně z Ústeckého kraje. Děkuji.
Maria.Vasickova

"Asi jsem se díval na jiný video. Ne že bych volil TOP 09, ale co je účelem zveřejnění toho videa, když ne snaha kompromitovat politického oponenta a zviditelnění ČPS? Osobně na tom videu vidím chlapa, kterýmu dáváte podepsat cosi na podporu konopí s názvem Žiškovské hovínko. Asociace od Kalouska: "Můžu napsat žiškovskému hovnu?" atd, atd podporováno a hecováno kluky z ČPS."

Asi jsem se dívala na jiné video: "Nemoh bych napsat žižkovskému hovnu?" táže se Kalousek v úvodu nahrávky skupinky lidí z České pirátské strany, když podepisuje svou fotografii s věnováním. http://zpravy.idnes.cz/video-pirati-nat ... domaci_kop

Kolik lidí, tolik pohledů na věc..................
Tito uživatelé poděkovali autorovi Maria.Vasickova za příspěvek:
V__

Periklés
Maria.Vasickova

" Distancujete se od toho videa a necháte projít po prkně puberťáky a arogantní hulváty z vašich řad. "
Obávám se, že chápete mé vstupy zcela jinak, než jsou míněné. Nemám se od čeho distancovat, nejsem aktérem a také nejsem účastníkem dění, pouze jsem shlédla video, které mi řeklo, že ten co tam mluví projevuje aroganci a vulgaritu. A tento fakt popisuji. Lišíme se tím, že Vy hodnotíte reakci pitrátů, že si dovolili ho uveřejnit. Je s podivem, že Vás namíchlo, že někdo uveřejnil co bylo prezentováno a nikoliv to co bylo prezentováno. Neřeším proč se to stalo, ale že se to vůbec stalo jako nestranný pozorovatel.A já jsem zcela nestranný pozorovatel, protože nemohu ve věci volby cokoliv ovlivnit.
Za co se vlastně mají piráti stydět? Že jsou mladí a nekonvenční? Panu Kalouskovi tu nekonvenčnost tolerujete.
Ten kdo by se mohl chtít distancovat by měl být pan Kalousek, ale to půjde v tomto okamžiku asi těžko.

Periklés
Maria.Vasickova

kecafon píše:

Problém je že vulgarity u Kalouska stejně jako u Zemana nevypadají špatně. Navíc když si člověk zjistí věci okolo, tak to vypadá že byl k tomu vyprovokován.

Co se týče neřestí, Kalousek sám veřejně přiznává že chlastá a že s tím má problém

Dále se naskytá otázka , když ČPS považuje vulgarity za takovou chybu proč ho v tom videu šikovně "neutřela". Základní komunikační dovednosti by měli kandidáti do sněmovny ovládat.

Kam zmizela základní komunikační dovednost otřelého poslance? Přemýšlím čím to je, že se lidé pozastavují nad tím, že někdo ukáže chování veřejného činitele místo toho aby se pozastavili nad tím, co toto chování vyjadřuje.

Periklés
CockSparrer

Příspěvek od CockSparrer »

Čau, mě to teda pobavilo a ČPS hodlam volit i zítra.
Vážení moralisti: s korektností běžte do prdele, protože mě jde o to, aby moje (potencionální) dítě (vlastně já) nebylo naháněno supama jako osa, bsa .... v moderních oblecích a armádou právníků s podporou loutek jménem acab, nikdy šaty člověka nedělaly a dělat nebudou!!!
Nechci aby mě tihle opravdoví kokoti bez uvozovek kontrolovali na každým kroku.
Co se týká videa, tak to jen dokazuje, že všichni jsou lidi a mluví jak jim zobák narostl, někdo sprostější a někdo míň, ale na názor to vliv nemá. To že jste si z toho udělali lochec mě vůbec nepohoršuje.

Zdar váš kokot z Brna :-)
Alex21

Příspěvek od Alex21 »

Anketa na idnes.cz
Pobouřil vás slovník Miroslava Kalouska?
Ano - 2098
Ne - 10900

Takže se vlastně stalo "hovno" :lol:
weizs
Profese: student

Příspěvek od weizs »

Maria Kadlecikova píše:"Asi jsem se díval na jiný video. Ne že bych volil TOP 09, ale co je účelem zveřejnění toho videa, když ne snaha kompromitovat politického oponenta a zviditelnění ČPS? Osobně na tom videu vidím chlapa, kterýmu dáváte podepsat cosi na podporu konopí s názvem Žiškovské hovínko. Asociace od Kalouska: "Můžu napsat žiškovskému hovnu?" atd, atd podporováno a hecováno kluky z ČPS."

Asi jsem se dívala na jiné video: "Nemoh bych napsat žižkovskému hovnu?" táže se Kalousek v úvodu nahrávky skupinky lidí z České pirátské strany, když podepisuje svou fotografii s věnováním. http://zpravy.idnes.cz/video-pirati-nat ... domaci_kop

Kolik lidí, tolik pohledů na věc..................
no jen to nevytrhávej z kontextu, celé je to takhle:
"Nemoh bych napsat žižkovskému hovnu?" táže se Kalousek v úvodu nahrávky skupinky lidí z České pirátské strany, když podepisuje svou fotografii s věnováním. Jeden z lídrů strany totiž pořádá happening na podporu konopí nazvaný Žižkovské hovínko.
celý problém videa je v tom, že k němu bylo nakonec přidáno to volte č. 23 a logo ČPS. Jinak by to byl dobrej úlet, nad kterým by se kdekdo zasmál, že jsou politici jak malí...
S tou částí, kteoru jsem obarvil nazeleno se 100% ztotožňuji a podle mě to nevrhá dobrý pohled na ČPS. Samozřejmě, že bylo video mediálně úspěšné, ale nejsem si jist, zda zvedlo nebo snížilo volební preference ČPS -- doufám, že zvýšilo, ale vůbec bych se nedivil opaku.

Naprosto nesouhlasím, že Kalousek se tam chová nějak arogantně. Podle mě jsou arogantní ti, kteří to tvrdí, neboť si neuvědomují, že pro Kalouska jste neznámá strana, která chce zlegalizovat konopí. Banda mladejch chlápků, jeden vypadá jak něco mezi dědou mrázem a poutníkem, druhej má dredy, žádnej není v saku atd. a jdete za Kalouskem pro autogramy (!), čímž se sami už dáváte do podřízené pozice. Snad neočekáváte, že s takovým vystupováním a přístupem vám bude s vážnou tváří říkat "dobrý den, pánové" a mluvit spisovnou češtinou.

S tím, že je Kalousek hulvát též nesouhlasím, neboť to bylo řečeno ve srandě a nikomu nenadával. Vodítkem pro tuto interpretaci budiž to, že i sám sebe nazývá několikrát kokotem. To, že používá vulgární výrazy je za dané situace podle mě naprosto nepobuřující. Pokud mi budete tvrdit, že vy se vulgárně nevyjadřujete, tak jednak mohu poukázat na toto fórum, kde se lze přesvědčit u mnoha o opaku a jednak prostě nevěřím. Není slušné se chovat tak, jak se on choval, na veřejnosti, ale vtip je, že on nebyl na veřejnosti (prázdná ulice není veřejnost). A kdo poskytl nahrávku veřejnosti? ČPS, zodpovědnost je tedy její. (tím jsem neřekl, že je špatně, že to dala ČPS na youtube...jen říkám, že zodpovědnost je její).

Na druhé straně si myslím, že žádné příkoří se Kalouskovi nestalo, neboť věděl, že je natáčen a je ve svém věku snad dostatečně zkušenej, aby věděl, jak se chová, když je přiopilej...takže buď se neměl vracet do sněmovny pro tu tašku a nebo si měl dát jó bacha se s nikým po cestě nevybavovat, kór, když je den před volbami.

Jinak nikdy jsem nepochopil, proč je kladen tak velký důraz na to, aby se osoby veřejně činné chovaly formálním způsobem i v neformálních situacích. Nemůžu si pomoc, ale připadne mi to jak přežitek odněkud ze středověku. Tzn. téma je imo příliš emocionalizováno.

Shrnuto tedy, jediné neadekvátní bylo IMHO přidat si do toho videa logo ČPS a tím naznačit, že ČPS chce to video použít jako zdiskreditování (naprosto neopodstatněné) Kalouska.
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“