Vyjádření J.Michálka k matracím ve vězení

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
Michal.Ketner
Profese: Panda všeho druhu
Dal poděkování: 398 poděkování
Dostal poděkování: 969 poděkování

Re: Vyjádření J.Michálka k matracím ve vězení

Příspěvek od Michal.Ketner »

Martin.Kucera píše: 09 led 2020, 16:44
Michal.Ketner píše: 09 led 2020, 16:28Nevim no, ja ja jako chapu ze vetsina mate naprogramovano od detstvi ze spatny veci ma prijit trest a ten clovek ma za to trpet, ale v dospelostii byste se z toho, tak nejak mohli posunout, kdyz uz se chcete tvarit humane, a premejslelt jak tem lidem pomoc, protoze vetsina veznejch potrebuju primarne pomoc a ne jeste mu nalozit.
Hele, dokážu pochopit, že pomoc potřebuje i ožraléj blb, kterej způsobil autonehodu a úmrtí několika lidí (protože patrně neměl v úmyslu někoho zabít), ale na druhé straně je potřeba zabránit tomu, aby to mohl zopakovat, což znamená izolovat ho a) od alkoholu, b) od aut.
Ja jako chapu tu tendenci alle prijde mi to jako takovy kratkozraky reseni no. Pomoc potrebujou ty lidi primarne proto, ze vetsinou nejaký negativum je dostalo do tý situace to udelat, nechci spekulovat jaké, ale nemyslim si ze by lidi se by defaultl rodili jak zmrdi a zaroven ffakt dost fandim psychoterapii.

Ja teda nevim, ale imho vedomi toho ze jsi nekoho zabil, je pro toho cloveka radove horsi nez to ze ho zavres.

Nejhorsi je lidska ublíženost :fet:

Sebeonanující popisky jaký mám funkce a jak jsem důležitej. :fet:

Martin.Kucera
Člen KS Moravskoslezský kraj
Profese: nakladatel
Dal poděkování: 561 poděkování
Dostal poděkování: 12523 poděkování

Příspěvek od Martin.Kucera »

Návštěvník píše: 09 led 2020, 17:07
Ondra.kl píše: 09 led 2020, 16:43Jen nám není jasné, proč by vězni měli mít nárok na luxus ( = zdravotní matrace - tj. matrace zařazená Ministerstvem zdravotnictví na seznam zdravotních pomůcek) zatímco drtivá většina populace používá standard ( = běžné matrace nezařazené na seznam).
Na různé zdravotní pomůcky je k dispozici i příslušná podpora, hrazená typicky zdravotními pojišťovnami, matrace nevyjímaje. Co je probůh na zdravotní matraci luxusního?
Pokud takovou matraci potřebuje ze zdravotních důvodů potvrzených nezpochybnitelným lékařským vyšetřením, pak v tom nevidím, problém, ani v podpoře ze zdrvotní pojišťovny.
Pakliže ale žádné takové zdravotní důvody neexistují a vězeň tu matraci prostě jen chce, jedná se o nadstandard a nenapadá mě racionální důvod, proč by měl být takový nadstandard povolen (a to ani za předpokladu, že by si to onen vězeň plně hradil). Samozřejmě za podmínky - jak už jsem psal - že standardní matrace ve věznicích budou splňovat příslušné hygienické a zdravotní limity. (Pokud je splňovat nebudou, považoval bych za akceptovatelné povolit zakoupení vlastní jednoduché matrace standardních parametrů - tj. ne zařazené na seznam zdravotnických pomůcek - splňující tyto limity.)
Michal.Ketner píše: 09 led 2020, 17:09Ja teda nevim, ale imho vedomi toho ze jsi nekoho zabil, je pro toho cloveka radove horsi nez to ze ho zavres.
No to já doufám že je, ale přesto považuji za žádoucí eliminovat riziko, že to provede znovu (tj. v tom mém případě odříznout ho od aut a alkoholu - pokud to půjde bez vězení, tím líp, ale moc mě nenapadá jak, hlavně tedy to odříznutí od alkoholu).

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

anon539
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 4649 poděkování
Dostal poděkování: 1885 poděkování

Příspěvek od anon539 »

Martin.Kucera píše: 09 led 2020, 17:29 No to já doufám že je, ale přesto považuji za žádoucí eliminovat riziko, že to provede znovu (tj. v tom mém případě odříznout ho od aut a alkoholu - pokud to půjde bez vězení, tím líp, ale moc mě nenapadá jak, hlavně tedy to odříznutí od alkoholu).
Zrovna u alkoholu, potažmo jiných látek, by mi dávala největší smysl terapie třeba někde v komunitě.
David.Wagner
Profese: vykonavatel vůle
Dal poděkování: 344 poděkování
Dostal poděkování: 3845 poděkování

Příspěvek od David.Wagner »

Mě se jenom líbí, jak se od zcela konkrétní věci odrotovalo do náhodné filozofie, totálně přepálených příkladů ze všech stran a pak k tomu, jestli se mají za množírny dávat tresty. Inu, fórum taky zjevně není hotel, tady je to tvrdá dřina.
Tito uživatelé poděkovali autorovi David.Wagner za příspěvky (celkem 3):
anon539, Jakub.Backa, Frantisek.Navrkal

Podporuji myšlenky.

Martin.Kucera

Já myslím že to tak úplně neodrotovalo, maximálně "vyhnalo vedlejší větve", protože i původní konkrétní věci se stále držíme, naposled v viewtopic.php?p=669884#p669884

Jak jednoduchý by byl svět, kdybychom četli a dělali věci hned správně. :) -- Lucie Spáčilová

Martin.Kucera

Oznámení moderátora:
OT o množírnách jsem odsunul do viewtopic.php?p=669919#p669919 (přišlo mi že tam se to hodí).
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvek:
anon539

Ales.Prihoda
Návštěvník – nepatří k Pirátům

Příspěvek od Ales.Prihoda »

Martin.Kucera píše: 09 led 2020, 17:29Pokud takovou matraci potřebuje ze zdravotních důvodů potvrzených nezpochybnitelným lékařským vyšetřením, pak v tom nevidím, problém, ani v podpoře ze zdrvotní pojišťovny.
A nyní nám už jen řekněte, co je to podle Vás nezpochybnitelné lékařské vyšetření. To opravdu u Pirátů chcete, aby se kvůli potřebám každého vězně svolávalo mezinárodní lékařské konzilium? :lol:

Nezdá se Vám tento Váš argument o nezpochybnitelnosti naprosto absurdní? V prostředí, kde není složité při dnešní komplexitě věd včetně lékařství zpochybnit v zásadě cokoliv? Prohoha, to opravdu Piráti žijou v jiném vesmíru? :?: :o
Josef.Kadlecek
Člen KS Praha
Profese: revizní technik elektro, energetik
Dal poděkování: 704 poděkování
Dostal poděkování: 759 poděkování

Příspěvek od Josef.Kadlecek »

Zdenek Strnad píše: 09 led 2020, 10:37
Martin975 píše: 09 led 2020, 09:54 Já bych nezapomínal na to, že trest odnětí svobody má být trest. Tudíž bych ho nezaměňoval s hotelem all inclusive. Ve středověku nejsme, proto nespí na zemi, ale v postelích. Nemá chléb a vodu, ale běžnou stravu. Kupování výhod je podle mě v přímém rozporu s výkonem trestu. Co se týká práce v kamenolomu....vůbec to není špatný nápad. Ono člověk který se řekne o úplatek, který si dělník v kamenolomu nevydělá za celý svůj život, by si možná tu práci zkusit mohl. On totiž průměrný člověk na těch 6 mil pracuje při platu 150 kč /hod 13 let bez víkendů a svátků.
Sebral byste Rathovi brejle? Nebo ortézu?
Ne. Rath na hrad. Jako emeritní president, aby si i celým transplantovaným organismem mohl říkat o stále vyšší úplatky.
Psychopati, VPŘED! Jen s vámi máme zaručený ty nejsvětlejší zítřky, protože vaše kořist nám zajistí trvalé pojídání kořínků a mechu, vám do zlaté fólie zabalené pečené labutě. Vivat systém Kim Čong-un-a
Tito uživatelé poděkovali autorovi Josef.Kadlecek za příspěvek:
V__
Existuje princip: je hrází pro jakékoli informace, odolává všem argumentům a úspěšně drží lidi ve věčné ignoranci: zavrhnout věc ještě před prozkoumáním
Herbert Spencer, 1820-1903 https://cs.wikipedia.org/wiki/Herbert_Spencer
Za sebe - mám vás všecky rád. Akorát před fanatickými "souložníky teoretiky" mě i u Pirátů naučilo se už mít na pozoru.
Neomylné lidi bez váhání devitalizovat!
David.Wagner
Profese: vykonavatel vůle
Dal poděkování: 344 poděkování
Dostal poděkování: 3845 poděkování

Příspěvek od David.Wagner »

Josef.Kadlecek píše: 09 led 2020, 22:23
Zdenek Strnad píše: 09 led 2020, 10:37
Martin975 píše: 09 led 2020, 09:54 Já bych nezapomínal na to, že trest odnětí svobody má být trest. Tudíž bych ho nezaměňoval s hotelem all inclusive. Ve středověku nejsme, proto nespí na zemi, ale v postelích. Nemá chléb a vodu, ale běžnou stravu. Kupování výhod je podle mě v přímém rozporu s výkonem trestu. Co se týká práce v kamenolomu....vůbec to není špatný nápad. Ono člověk který se řekne o úplatek, který si dělník v kamenolomu nevydělá za celý svůj život, by si možná tu práci zkusit mohl. On totiž průměrný člověk na těch 6 mil pracuje při platu 150 kč /hod 13 let bez víkendů a svátků.
Sebral byste Rathovi brejle? Nebo ortézu?
Ne. Rath na hrad. Jako emeritní president, aby si i celým transplantovaným organismem mohl říkat o stále vyšší úplatky.
Psychopati, VPŘED! Jen s vámi máme zaručený ty nejsvětlejší zítřky, protože vaše kořist nám zajistí trvalé pojídání kořínků a mechu, vám do zlaté fólie zabalené pečené labutě. Vivat systém Kim Čong-un-a
Když už máš potřebu tady tahat psychopaty, tak znaky nezpracovanyho problému má spíš cilenej apel na ty nejnižší pudy "pojďme ty provinilce co nejvíc rozdupat, kdo to kdy viděl, aby se někdo ve vězení vyspal".
Ale možná lepší řešení je netahat diagnozy do politický debaty, no.
Tito uživatelé poděkovali autorovi David.Wagner za příspěvky (celkem 2):
anon539, V__

Podporuji myšlenky.

Martin.Kucera

Ales.Prihoda píše: 09 led 2020, 21:57
Martin.Kucera píše: 09 led 2020, 17:29Pokud takovou matraci potřebuje ze zdravotních důvodů potvrzených nezpochybnitelným lékařským vyšetřením, pak v tom nevidím, problém, ani v podpoře ze zdrvotní pojišťovny.
A nyní nám už jen řekněte, co je to podle Vás nezpochybnitelné lékařské vyšetření. To opravdu u Pirátů chcete, aby se kvůli potřebám každého vězně svolávalo mezinárodní lékařské konzilium? :lol:

Nezdá se Vám tento Váš argument o nezpochybnitelnosti naprosto absurdní? V prostředí, kde není složité při dnešní komplexitě věd včetně lékařství zpochybnit v zásadě cokoliv? Prohoha, to opravdu Piráti žijou v jiném vesmíru? :?: :o
To mám z toho, že nechci psát elaboráty.
Dosaďte si tam "lékařské vyšetření provedené tak, že pravděpodobnost, že by mohlo být zmanipulováno, je mizivá". Samozřejmě v případě matrace za pár tisíc by se asi nikdo o nějakou manipulaci nepokoušel, ale jde mi o obecný princip.
Tito uživatelé poděkovali autorovi Martin.Kucera za příspěvek:
Vaclav.Fortik

Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“