Renegáti

Diskuse s veřejností a místo pro její podněty a připomínky

Moderátor: Komise předsedajících

Pravidla fóra
Odpovědět
anon1803
Návštěvník – nepatří k Pirátům
Dal poděkování: 266 poděkování
Dostal poděkování: 150 poděkování

Re: Renegáti

Příspěvek od anon1803 »

Ahoj, tak jo.

Josef.Ulehla píše: 27 lis 2021, 10:37

A možná bychom mohli rychle vyřídit bod 10. dohodnout se o názvu úkolu, projektu a vlákna. Já na něm nijak netrvám, ale za mě je ok název

Název Renegáti zaujme, ale eště něco by to chtělo. Co třeba: Ztracení přes palubu - Renegáti

Projekty:
bod 2.: Pravidelné doplňovaní seznamu zatím ztracených?
bod 5. a 6.: Sestavit krátkou črtu - úvodní informaci, kdo jsme a co nám není jedno - tedy k čemu to je.
(Protože na rozdíl od ztracených přes palubu, my nemáme ve svejch pokusech druhej první pokus.)

Úkoly:
bod 2.: Co vlastně v tom seznamu chceme? Jen @ ? Nevím.
bod 2.: Sestavit společně výběr pro pilotní kontakty - koho kontaktujeme.
bod 3.: Sestavit společně koncept nábídky KS, že tohle existuje.
Nový: Udělat na to Jitsi room (já to neumim). Videoconf může být pro někoho hezká možnost.

Komentář:
bod 4.: To je vlastně obsah, rámec tohohle snažení.

Ohledně nějakých řádů a vnitřních povinností bych to nějak nehrotil, formalitu bych řešil hodně volně. Na tohle musí mít člověk den. Tady jde o cit pro věc, otevřenost k osloveným, pochopení a naslouchání, a celkovou obapolnou prospěšnost týmu, ven i zevnitř. O tom bych se pobavil, jestli si vůbec na to troufnem, na takovouhle křehkou komunikaci. Bez ní, jen stvořit technické podmínky a seznamy, to je málo.

Jirka

P.S. Nejlepší tráva je na kraji hřiště. Blízko k divákům, volná akce, a vidíš na celou hru. Jasně, je to furt hřiště. Jako všude. Fandit přes klandr je super, ale uvnitř to je přeci ještě lepší zábava.

Tito uživatelé poděkovali autorovi anon1803 za příspěvky (celkem 2):
Josef.Ulehla, Martin.Martin
Josef.Ulehla
Člen KS Praha
Dal poděkování: 622 poděkování
Dostal poděkování: 299 poděkování

Příspěvek od Josef.Ulehla »

Díky za palce a za post! Snažím se pečovat o to, co už je shodnuté. Zapracoval jsem dva palce. Děkuju za ně. Uvítám námitky.

1. pečovat o Pirátskou paměť a připomínat

2. pečovat o spojení s bývalými členy Pirátů a i bývalými nečleny nějak s Piráty spojenými; udržovat jejich seznam

3. nabízet prostor / vzájemnou podporu pro ty, kteří odešli, nebo odcházejí

4. poskytnout důstojné místo i poraženým i vyloučeným i odpadlým

5. vzájemně si pomáhat zacházet s pocity znechucení, zarmoucení a smutku a jinými

6. vzájemně si pomáhat zacházet s hodnoceními jako hrobař, žádná škoda, Antifa, zapalování popelnic, bordel, bavit se, zjistili, není nic divného

7. (zrušeno)

8. vzájemným uznáním členů se ustanovitl tým @Ondrej.dj-bobr.Ulehla, @j.v.litrfree a @Josef.Ulehla; tým je transparentní a otevřený; další jsou zváni, ať se připojí (skoro hotovo)

9. dohodnout se o vymezení cíle / cílů (hotovo)cíl je vymezen / cíle jsou vymezeny tímto seznamem bodů

10. dohodnout se o názvu úkolu, projektu a vlákna

11. pečovat o toto vlákno

j.v.litrfree píše: 27 lis 2021, 12:16

... Úkoly... Nový: Udělat na to Jitsi room (já to neumim). Videoconf může být pro někoho hezká možnost...

Super. Udělat Jitsi room umím. Stačí si zvolit adresu. Například: https://jitsi.pirati.cz/renegati . Nějaká představa o tom kdy? Co třeba vždycky v sobotu v 11:00? Nevím.

Název Renegáti zaujme, ale eště něco by to chtělo. Co třeba: Ztracení přes palubu - Renegáti

Hopla. Myslel jsem, že to bude šup šup a ono to vidíme každý jinak. Já mám jako výhodu, že název Renegáti už fakticky jede. Jsem velmi otevřen ho změnit. Takže rovnou daungrejduju Renegáty na název pracovní / provizorní / dočasný. A přitom chápu, že tím se plíživě / tajně / zákeřně může jako název ustálit. Takže je to na těch, kteří by chtěli název jiný, ať spěchají se změnou. Když se @j.v.litrfree a @Ondrej.dj-bobr.Ulehla dohodnete na Ztracení přes palubu - Renegáti, nebo celkem na čemkoliv jiném, já to skoro určitě přijmu.

...Projekty:
bod 2.: Pravidelné doplňovaní seznamu zatím ztracených?...

Úkoly:
bod 2.: Co vlastně v tom seznamu chceme? Jen @ ? Nevím....

No... Já bych viděl jako minimalistické, že máme tohle vlákno, kde celkem kdokoliv může přidávat lidi do seznamu... Třeba tím forámtem @ a odkaz na příspěvky... Ale i jakkoliv jinak... Mám v úmyslu jednotlivé lidi v tomto vlákně zmíněné shrnout do nějakého přehlednějšího seznamu, a když budou síly nebo někdo dodá, doplnit jednotlivé lidi o další info...

... Úkoly:
bod 2.: Sestavit společně výběr pro pilotní kontakty - koho kontaktujeme...

Hm... Já bych viděl, jako základní, jesli někdo má síly někoho kontaktovat. Z těch v tomto vláknu zatím uvedeným podle mě stojí za to kontaktovat všechny. Ale já na mnohé žádné kontakty nemám. Výzva: Kdo se s nimi umí spojit? Kdo o nich něco ví? @Janek.Wagner, @Lenka.Wagnerova a @Tomas.Klapka se už tady v tom vlákně ozvali a byl bych moc rád, kdyby se k týmu přidali, nebo nám dali nějakou zpětnou vazbu, co si o tom myslí. Umím do nich dál šťouchnout soukromou zprávou. Zatím nedělám. Tu je teda možno zkusit i u těch ostatních...

...Projekty...
bod 5. a 6.: Sestavit krátkou črtu - úvodní informaci, kdo jsme a co nám není jedno - tedy k čemu to je.
(Protože na rozdíl od ztracených přes palubu, my nemáme ve svejch pokusech druhej první pokus.)

Úkoly...
bod 3.: Sestavit společně koncept nábídky KS, že tohle existuje...

Komentář:
bod 4.: To je vlastně obsah, rámec tohohle snažení.

Ohledně nějakých řádů a vnitřních povinností bych to nějak nehrotil, formalitu bych řešil hodně volně. Na tohle musí mít člověk den. Tady jde o cit pro věc, otevřenost k osloveným, pochopení a naslouchání, a celkovou obapolnou prospěšnost týmu, ven i zevnitř. O tom bych se pobavil, jestli si vůbec na to troufnem, na takovouhle křehkou komunikaci. Bez ní, jen stvořit technické podmínky a seznamy, to je málo...

Nejlepší tráva je na kraji hřiště. Blízko k divákům, volná akce, a vidíš na celou hru. Jasně, je to furt hřiště. Jako všude. Fandit přes klandr je super, ale uvnitř to je přeci ještě lepší zábava.

Pro mě se to teprv rodí. Ten seznam bodů, kterým se to snažím popisovat, beru jako nástřel, který bude postupně ujasňován, upřesňován, měněn... Raduju se, že máme tří-team. Raduju se, že máme první prostor - toto vlákno. Raduju se, že plácáme seznam renegátů(?). Všechno ostatní mi zatím přijde dost volné... A vidím různé možnosti akcentů / priorit... Třeba by pomohlo, kdyby někdo nastřelil črtu, úvodní informaci, nabídku KS nebo něco takového...

EDIT: @Tomas.Klapka

anon1803
Dal poděkování: 266 poděkování
Dostal poděkování: 150 poděkování

Příspěvek od anon1803 »

Jsme teď teda tři, co takhle udělat Jitsi, já bych netrval na pravidelnosti, ta první by conf by probrala asi ten poslední post. To by nás mohlo posunout hodně. Jsou všichni pro?

Tito uživatelé poděkovali autorovi anon1803 za příspěvky (celkem 2):
Josef.Ulehla, Janek.Wagner
Janek.Wagner
Profese: ICT konsultant, novinář
Dal poděkování: 1044 poděkování
Dostal poděkování: 1088 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Janek.Wagner »

Renegáti je jasné, hezké a stručné.

Leč přeci jen chodím na fórum málo. Dnes mě přitáhla rezignace Martina Kučery...

Tito uživatelé poděkovali autorovi Janek.Wagner za příspěvky (celkem 2):
Josef.Ulehla, Lenka.Wagnerova
Vaclav.Vcelica
Profese: stavební projektant
Dal poděkování: 27 poděkování
Dostal poděkování: 115 poděkování

Příspěvek od Vaclav.Vcelica »

Zkuste kontaktovat Rudu Belce nebo Miluš Kotišovou, ti před rokem a půl plánovali nějakou Velkojavorskou sešlost Renegátů. Nebyl jsem tam, tak nevím, zda to nakonec proběhlo. Seznam pozvaných byl dlouhý, nebyli tam jen renegáti, vypisovat jej tu tedy nebudu.

Co doplnit seznam o Míšu Krupičkovou?

Tito uživatelé poděkovali autorovi Vaclav.Vcelica za příspěvek:
Josef.Ulehla
Josef.Ulehla
Člen KS Praha
Dal poděkování: 622 poděkování
Dostal poděkování: 299 poděkování

Příspěvek od Josef.Ulehla »

Děkuju za posty, lajky, názory, nápady... Zkusme se tedy onlajnově sejít

v sobotu 4.12. 11:00-12:00 https://jitsi.pirati.cz/renegati

Kdyby něco technicky nefungovalo, domluvíme se tady v tomhle vlákně.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Josef.Ulehla za příspěvky (celkem 2):
anon1803, Ondrej.dj-bobr.Ulehla
Kornelia.Gottmannova
Místní předsednictvo
Profese: učitelka
Dal poděkování: 682 poděkování
Dostal poděkování: 361 poděkování

Příspěvek od Kornelia.Gottmannova »

Zdravím!

Ze systemického hlediska je kontakt s odpadlíky velmi důležitý. Stejně jako se zakladateli. Na tom bychom taky mohli zapracovat. Velmi oceňuji tuto iniciativu.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Kornelia.Gottmannova za příspěvky (celkem 3):
anon1803, Robert.Magni, Josef.Ulehla
Ondrej.dj-bobr.Ulehla
Profese: architekt IT bezpečnosti
Dal poděkování: 484 poděkování
Dostal poděkování: 386 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondrej.dj-bobr.Ulehla »

Bývalý Pirát, úzce spjatý s tradičními dávnými pirátskými hodnotami
2016/2017 flipped to XSFP MBTI co se na vojně naučíš, za to tě v civilu zavřou
porcelánové zařízení, spojující výhody umyvadla a klosetové mísy, se jmenuje umyvadlo (citace, třetí komentář)

Pavel.Nazarsky
Profese: učitel
Dal poděkování: 33 poděkování
Dostal poděkování: 32 poděkování

Příspěvek od Pavel.Nazarsky »

Dovolím si znovu rozporovat název renegáti. Znamená odpadlíci a zrádci. Odpadlík je slovo hanlivé, a zrada je spolupráce s nepřáteli proti vlastním lidem. Myslím, že ani jedno zde nesedí.

Tito uživatelé poděkovali autorovi Pavel.Nazarsky za příspěvky (celkem 3):
Vojtech.Pikal, Ivan.Sirko, Robert.Magni
Roman.Kucera
Profese: IT
Dal poděkování: 2901 poděkování
Dostal poděkování: 5772 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roman.Kucera »

Od vzniku Reno Rainse je odpadlík to NEJ.
Odpadlíkem se člověk nestává, odpadlíkem se rodí!
Ale kdo vymyslí nějaké logo, tak tu placku budu nosit...
Vlastně ono stačí nosit naše původní trička, které substráti nenosí. Ti nosi nějaké sračky s logem ČEZu, nebo co to je :D

Tito uživatelé poděkovali autorovi Roman.Kucera za příspěvky (celkem 4):
Ondrej.dj-bobr.Ulehla, anonym51641, Lenka.Wagnerova, Robert.Magni
Pirátem se člověk nestává, pirátem se rodí!
Odpovědět

Zpět na „Veřejná diskuse“