mezery ve vzdělání máš sám osobně, a jako soudruhovi ti rovnou budu tykat - když to soudružství máš tak rád
pokud je něco utopistické tzn. že to prostě nelze realizovat, myšlenka je sice hezká, nicméně lidi nám ji stále kazí a kazit budou, jelikož to jsou lidi...!
koukám že si chcete podobně koupit masy, nicméně lidé vám už po druhé neuvěří a můžete zpívat jak chcete, že to co tady bylo posledních 40 let vlastně nebyl komunismus, takže bychom to vlastně měli znova zkusit..?
takže ještě jednou a zřetelně: NASRAT SOUDRUHU A BĚŽ S TÍM KOMUNISMEM UŽ DOPRDELE!
Michal.Gill píše: ↑06 led 2022, 18:05cqace píše: ↑06 led 2022, 17:30Zdravím. Jen jsem si odskočil z tématu Quo vadis. Jako prolétl jsem to tu a mám k tomu jen: WTF? Kopíruji tak svou reakci i zde: Aby ta komunistická fantasmagorie fungovala, musel bys kompletně změnit přírodní pravidla. Ta zvěrstva se stala právě proto, že to NEFUNGUJE, ale oni pořád chtěli, aby to fungovalo, a tak se to snažili protlačit silou. A stejně to nakonec krachlo ... za cenu milionů zmařených životů ve vlastních řadách. Jděte už s tím teoretizováním a relativizováním do řiti.
Přeberte si to, jak chcete.Á, další, kdo si plete politickou teorii 19. století s variací na fašismus ve 20. století, které její vůdci měli sklon říkat komunismus, aby si koupili masy.
Ano, ten teoretický komunismus 19. století je nerealizovatelná utopie, která vyžaduje výrazně jiný svět, než v jakém žijeme. Vy si ale (a zdaleka nejste sám) pletete pojmy s dojmy a odsuzujete tu nepodařenou variaci na fašismus, kterou si třeba Československo užívalo 40 let. S odsudkem jako takovým lze souhlasit, ale nazývat tento režim komunismem je prostě jen hloupost daná mezerami ve vzdělání.